Husligheter

Cosy living

husligheter

Åh, det här huset blev jag lite kär i! Det ligger så klart helt fel geografiskt, men jag tror verkligen jag skulle trivas där bland vackra trägolv, loppismöbler och fin fotokonst. Det har exakt den där blandningen av snygg design och personliga detaljer som jag gillar och även om minimalism kan vara otroligt läckert så känns det här ändå lite mer som ett hem. Bra pris också – om det hade legat i Stockholm …

Translation: This cosy house is for sale – in the wrong part of Sweden for me unfortunately. But I love it! The perfect mix between great design and personal touches, and even though I like minimalism I think I’d rather live like this. 

 

 • http://storstadstockholms.blogspot.com Sandra

  Det är så galet snyggt. Nästan lämnastanvarning på den!

 • ellis

  Jag håller med så snyggt o mysigt!!!

 • Moa

  Hej Maria! Jag har en fråga till dig som jag hoppas du vill hjälpa mig med! Jag har flyttat till ett hus som har ett rätt stort kök. Golvet är vit/svart-rutigt, köket är också vitt med svarta vitvaror, socklar osv och det är en stor tegelvägg på en sida. Vilka färger/mönster kan passa för övriga 3 väggar?! Vill helst inte ha de vitt, svart eller grått då det blir för grafiskt och ”stelt”. Enfärgat ljust grönt eller blått? Eller mönstrat a la Frank, men det blir nog för rörigt med golvet. Kankse har du några fina inspirartionsbilder för oss?!

  • http://www.husligheter.se Maria/Husligheter

   Moa: En riktigt fin grön skulle jag nog ha satsat på! Grönt och grått!

 • mimmi

  Jattemysigt hus! Jag undrar øver ett par tavlor på bilderna! Det ar namligen ett motiv som ofta dyker upp på vaggar i olika inredningstidningar och bloggar men jag har ingen aning om vem som ritat dem. Velat veta ett tag så hoppas att du/någon lasare kan hjalpa till! Jag tanker på bilden av arbetshørnen och tavelvaggen under trappan. Varifrån kommer de svartvita tavlorna på den tecknade kamelen/fågeln? Hjalp! Vill så garna veta. Førstår ju att de ar kanda eftersom de dyker upp ofta, så du borde nog veta? Håller tummarna! Mvh Mimmi

  • http://www.husligheter.se Maria/Husligheter

   mimmi: Tyvärr ingen aning om var tavlorna kommer från, men om någon annan vet så är jag också nyfiken!

 • Anna

  Lämna stan och lämna stan, huset ligger 15 minuter på cykel från centralen. Närmare än Majorna, närmare än Örgryte och Kungsladugård men det är klart Hisingen kan ju verka avskräckande. Men besök ön vet ja, det är trevligt!

 • mimmi

  Synd! Tack aendå! Hoppas någon annan vet!? Sett dem många ggr før, undrar så vem som gjort dem!

 • mimmi

  UPDATE: Det ar visst Picasso! Konstigt att man kande igen dem hehe. Hur ar det med vår konstkunskap ar ju frågan :)

  • http://www.husligheter.se Maria/Husligheter

   mimmi: Haha! Man lär så länge man lever! =)

 • Jonna

  Ja du jag är något sugen på att åka på visning på det idag, bara för att få se det live om inget annat =) Vi har inte råd att flytta från stan med trängselskatter osv osv, men detta hus ligger nära mina föräldrar och nära till stan så jäklar vad sugen jag blev!

 • http://systerelindesign.blogspot.se syster Elin

  Gillar skarp den gröna trappen och den brokiga tapeten i hallen! Det gäller bara att våga och tänka utanför boxen…