Formex spring 2013 – Odd Colony

18 januari, 2013 Skriv en kommentar
Fairs / Mässor

Annonsen laddas.

Igår var det dags igen – Formex! Jag missade ju höstversionen eftersom jag fortfarande kramade sand mellan tårna på Gotland då, så det kändes skönt att vara med i matchen igen. Den sedvanliga pressfrukosten fick förstås inleda, och även om jag först blev lite förvånad över att uppdraget att inreda kaféet åter hade gått till Odd Birds (omväxling brukar ju förnöja), så förstår jag att frestelsen blev för stor för att motstå. Designkollektivet ÄR väldigt duktiga på just den här typen av uppdrag, och det kändes nästan som att befinna sig i ett tittskåp – så mycket fanns det att kika på.

Tyvärr hade Formex missat att skicka ut min pressackreditering med post, så förutom saftiga 150 kronor i parkeringsavgift fick jag också ägna lite för mycket tid åt att hämta ut ackreditering på plats vilket innebar att jag missade chansen att plåta det tomma kaféet innan den ENORMA presshjorden anlände. Men några bilder blev det i alla fall!

Formex fair spring 2013 – Husligheter.se

Formex fair spring 2013 – Husligheter.seFormex fair spring 2013 – Husligheter.seFormex fair spring 2013 – Husligheter.se

 

Kocken Tareq Taylor höll frukostens mest passionerade och medryckande tal om ätbara blommor, helt i linje med temat Fresh. Och jag har nog aldrig sett en hel mässa anspela så bokstavligt på våren med tulpaner, pasteller och drivbänkar – det blev nästan lite komiskt på sina ställen. Å andra sidan, bara för att man väljer den mest självklara linjen så betyder inte det att det inte kan bli lyckat. Väl utfört jobb, Odd Birds! Nedan ett par av Formex egna pressbilder så ni får se de delar av kaféet jag inte hann plåta innan journalistkåren myllrade in:

Formex spring 2013 (copyright Stockholmsmässan) – Husligheter.se

Formex spring 2013 (copyright Stockholmsmässan) – Husligheter.se

Translation: Yesterday marked the opening of the Formex fair, and since I missed the fall 2012 version due to a late vacation I really looked forward to this. Design collective Odd Birds had once again been in charge of the café lounge, and even though I like the idea of finding different creators for each season I can certainly understand why Odd Birds was asked once again. Odd Colony was very cosy and gorgeous with lots of fresh flowers and pastels.

Skriv en kommentar

*