soxbo-4

Bake me a cake lamp

Maria/Husligheter

Lite ruffa lampor med nakna ljuskällor håller ställningarna i nyhetsflödet – häromdagen trillade den här karamellen in i min inbox. Bake me a cake är designad av Morten & Jonas för Northern Lighting och tillverkas av internerna i ett fängelse utanför Bergen. Namnet anspelar så klart på den klassiska storyn om mamman som bakade in en fil i en kaka till sonen som satt i fängelse för att hjälpa honom att fly. Galghumor på högsta designnivå, men visst är den fin?

Bake me a cake lamp by Northern Lighting – Husligheter.se

Bake me a cake lamp by Northern Lighting – Husligheter.se

Translation: These kind of lamps with naked bulbs are popping up everywhere, but Bake me a cake lamp has a special story behind it worth telling. It’s manufactured by the inmates at a Bergen prison, and it’s inspired by the old story about the mother who added a file to the cake she baked for her imprisoned son to help him escape …