Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem

23 mars, 2013 10 kommentarer
Home tour / Hemma hos

Annonsen laddas.

Flitiga Hemnet-knarkare och inredningsmagasinsnördar har säkert redan upptäckt och listat ut att den här grandiosa lägenheten-till-salu tillhör Sköna hems inredningschef Charlotte Pettersson. Jag kan inte låta bli att bjussa på ett mäklarbildregn eftersom jag tycker Charlotte har en väldigt särpräglad och unik stil som man inte ser allt för ofta i skandinaviska hem. Mycket färg, mönster och stilkrockar – visst är det uppfriskande med folk som vågar vägra rådande trender och verkligen odlar sin egen stil istället? Nu är jag förstås nyfiken på vad ni tycker om Charlottes hem – tjusigt och inspirerande eller ”too much” för er smak? (Lilla tipstacket går till kontorsroomien Johanna den här gången.)

Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se Home tour: Charlotte Pettersson/Sköna hem – Husligheter.se

Translation: This maximalistic (is that a word?) apartment belongs to Charlotte Pettersson, who works at Swedish magazine Sköna hem. It’s not your typical Scandinavian home at all, which I find refreshing. What do you think? (The apartment is for sale right now too …)

Skriv en kommentar

*

10 kommentarer

När reportaget från hennes hem kom ut (2008) var jag inne i en färgglad bohemian chic period, och blev otroligt inspirerad av hennes vardagsrum och sovrum. Idag är det mer sparsmakat svartvitt för min del och det här känns lite too much, men som du säger, uppfriskande med en bostad som odlar sin egen stil och inte ser ut som tusentals andra!

Vilken härlig och personlig mix i hemmet. Jag blev mycket förtjust i tapeten i matsalen. Vet inte om det är den stundande påsken och våren men den kändes helt rätt för mig just nu.

Ha en fin och förhoppningsvis solig lördag!

Nä, inte alls min smak (för mycket färger och inte någon färgskala/mönster jag personligen uppskattar) men lite uppfriskande med något som inte ser ut som 90% av lägenheterna i Gbg/Sthlm/Malmö.

Tack för ett inspirerande inlägg. Men hennes hem är nog inte så udda som man kan förledas att tro när man läser Skandinaviska bloggar med inriktning på monokroma interiörer. DOM inredningarna här nog mer till ovanligheten i verkliga livet, och uppfattas av de allra flesta som alltför hårda och kalla. Men snyggt är det. Men (som sagt) i verkligheten är do flesta hem en blandning av gammalt och nytt, som man jämkar samman för att få det hela att spegla den egna, eller familjens, preferenser i vardagen.

Köket är fantastiskt! Resten av lägenheten föll mig inte alls i smaken, men jag håller med om att det är roligt med persnliga hem. 🙂

GILLAR.

Så less på alla ängsliga skandinaviska gör-vi-bara-som-alla-andra-är-det-inte-fel-hem. Allt annat är välkommet! 🙂

Appreciating the dedication you put into your blog and
in depth information you provide. It’s good to come across a
blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Great read!
I’ve bookmarked your site and I’m adding your
RSS feeds to my Google account.