Husligheter

Dirty pastels and dark blues from Boråstapeter

Tillbaka online efter ett par dagars släktbesök med exakt noll minuter framför datorn – och då har pressmeddelandena samlats på hög i mailboxen. Boråstapeters pressutskick om nya tapetkollektionen Mineral har inte gått bloggvärlden förbi, men eftersom jag vet att jag har en och annan läsare som inte går hela ”bloggvarvet” så får de synas även här. Pastellbilderna har fått mest bloggkärlek och viss är de fina, men med tanke på hur länge begreppet ”smutsiga pasteller” varit i ropet så tycker jag de mättade blå miljöerna är värda lite ros också.

Dessutom är det gott om designgodis på bilderna – jag ser bland annat bordslampan Baklava av CKR för Örsjö, Greta Grossmans Grasshopper som produceras av Gubi, trådkorg från Ferm living, Eva Lilja Löwenhielms glasmonter Kub och mitt favoritbord Tati, båda för Asplund, mattor från Chhatwal & Jonsson och Housedoctor, Mika Tolvanens Visu-stol för Muuto,  Hays snygga handspegel, Therese SennerholtX-print, pläden Chunky throw från Ceannis, oljelampan Patina från Klong, affischen Gassed heart från Studio Yra, Jonna Franssons FrökartaHar jag glömt nåt?Mineral wallpaper from Boråstapeter – Husligheter.se Mineral wallpaper from Boråstapeter – Husligheter.se Mineral wallpaper from Boråstapeter – Husligheter.se Mineral wallpaper from Boråstapeter – Husligheter.se Mineral wallpaper from Boråstapeter – Husligheter.se Mineral wallpaper from Boråstapeter – Husligheter.se Mineral wallpaper from Boråstapeter – Husligheter.se

Translation: Swedish wallpaper company Boråstapeter has released a new collection called Mineral and the press images have been all around the blogosphere. I like them, filled with design goodies and gorgeous colours. The pastel ones have been the most praised by bloggers, but haven’t we heard ”dirty pastels” for a while now? I like the blue ones as well.

Kommentera

Kommentera

Jag är nyfiken på soffan på översta bilden!

Klara 12 april, 2013 10:31 /

Svara

Hej Maria,

Jag är glad att du fortsätter med bloggandet, men förstår att tiden framför datorn måste bli svårfångad!

När det gäller val mellan pastell och mörkt väljer jag båda. Även om jag inte tröttnat på bleka pasteller håller jag med dig om att det dova blå är både suggestivt snyggt och vilsamt. Jag är glad att jag vågade måla vårt sovrum i mörk blått och tapetsera med en mönstrad dovt blå tapet. Förälskade mig i Cole & Sons Frontier (mönster solfjäder) och valde blått fastän jag först tänkt något grönt med natur. Vårt sovrum gick från kalt trist till en blå kokong och det är så skönt att sova och vila där nu.

Jag har följt din blogg en tid och blivit glad och inspirerad av alla vackra foton och uppslag. Så i påskas startade jag en blogg själv. Den är ju helt ”nyfödd” och under utveckling, men kika gärna in om du vill någon gång (www.stilitiden.se). Sovrummet och tapeten kommer ut där om ett tag.

Önskar en skön lördag! Hälsningar Camilla

Camilla http://www.stilitiden.se 13 april, 2013 09:12 /

Svara

Hej! Kuddarna med zigzag-mönster är från Rosenhof Art Factory och finns på bl a på Home Market i Bromma :-)

Lotta 16 april, 2013 11:10 /

Svara