Husligheter

New category: Blog roundup!

Det här med fasta format i bloggen kan vara både en blessing och en curse – å ena sidan har man något att utgå från, å andra sidan kan det lätt bli ett måste och ett stressmoment de veckor man inte hinner med. Med det sagt så tar jag tjuren vid hornen och inviger en ny fast punkt för Husligheter – Blog roundup! (Eller Bloggrundan, om man så vill.) Tanken är inte att lyfta fram det ALLA skriver om, utan enskilda inlägg hos andra bloggare som jag tycker fler borde ta del av. Lite lästips helt enkelt, att inleda veckan med! Med tvillingarna och den förestående flytten kan jag inte garantera att detta verkligen dyker upp varje vecka, men så ofta jag hinner med. Kom gärna med feedback, är Bloggrundan en bra idé som ni vill se mer av?

To do-list – Husligheter.se

  • Med tanke på hur mycket logistik en villaflytt i kombination med en badrumsrenovering kräver så kan en To do-list komma väl till pass. Hildur tipsar om en snygg variant som man själv kan ladda ner och skriva ut – perfekt!

The home of Thomas Lingsell – Husligheter.se

  • Jag älskar historien om hur stylisten Thomas Lingsell stylade en lägenhet inför försäljning så väl att han själv köpte den! Läs hela storyn hos Emma – och passa på att kika på bilderna från hans nuvarande lägenhet som nu alltså ska säljas.

The home of Therese Sennerholt – Husligheter.se

Raphia chair – Husligheter.se

DIY – Husligheter.se

  • Gör det själv-projekt blir sällan av för egen del, ändå samlar jag på goda idéer i hopp om att en dag få feeling och sätta igång och pyssla. Hos Tiger hittar jag två snygga projekt – en kökshanddukshållare (eller dito för hushållspappersrullen) och en dragspelslampa.

Translation: New category – a blog roundup! Mostly Swedish blogs, but worth checking out even if you don’t understand the language.

Kommentera

Kommentera

Rolig kategori, ser jag framemot! Grattis till husköpet!

Annelie

Vardagstugg http://www.vardagstugg.com 15 april, 2013 03:57 /

Svara

Detta ser jag framemot. Förstar vad du menar med stress, men o andra sidan pushar det en ocksa lite mer. Och de dagar man saknar inspiration helt så har man något att gå efter då.

Tack snälla du för att du skrev om inlägget jag gjorde om hem och varumärken. Så roligt att veta att det uppskattas. Fick även mejl av Therese som gillade inlägget, så det är ju också upplyftande. Tack igen! :)

Design Studio 210 http://www.designstudio210.com 15 april, 2013 05:14 /

Svara

Riktigt roligt att läsa – jag ser verkligen fram emot fler inlägg med samma tema!

Cecilia 15 april, 2013 07:03 /

Svara

Hej Maria!

Ja, absolut – jag vill gärna läsa bloggrundan!

Jag läste Anders och Stefans inlägg om Milano-mässan och tycker att det är bra att det inte är så slätstruket och love-bombande, absolut. Men även om jag inte varit på mässan själv såg jag att Göteborgska Design Stories med sin Drawstring Lamp lyst upp mässan. Jag skrev själv just ett inlägg på min blogg (www.stilitiden.se) om Drawstring Lamp. Och det kanske är undantaget som bekräftar Stefans span om frånvaro av miljötänk. Lampan är framställd helt av återbruk, och tillverkats lokalt i Göteborg av Returhuset (människor i arbetsträning). Och lampan är ju fantastisk fin, inte bara tankarna bakom.

Vad kul med nytt hus, grattis! 30-talshus låter jättefint, blir kul att följa så småningom.

Camilla

Camilla http://stilitiden.se 15 april, 2013 10:08 /

Svara

Vilken bra idé!! Det vill jag gärna följa.

Sara http://www.creadomi.se 15 april, 2013 11:22 /

Svara

Jättebra idé!

Nilla Tankebubblor http://tankebubblor.blogg.se/ 16 april, 2013 12:41 /

Svara

”Blog roundup” låter bra! Har följt din blogg en längre tid, och gillar att jag via den får en titt in i den svenska bloggvärlden. Det ät ju bara en viss mängd med bloggar som man hinner följa med, så det är bra att få tips på läsvärda inlägg!

Katja / Neovia house http://www.neovias.blogspot.com 16 april, 2013 04:51 /

Svara

Tack för länk! Hoppas allt är bra med dig och di små.
/Anders

Anders http://redaktionsbloggen.elleinterior.se 17 april, 2013 09:54 /

Svara

Vilken kul idé.
Då får man hoppas man kommer med i denna härliga kategori så småning om haha.

Tack för bra läsning!!

Jesper http://jeppes.blogg.se 18 april, 2013 04:51 /

Svara