Giveaway: Leather baskets by Skandinavious by Louise Vilmar

23 april, 2013 32 kommentarer
Giveaways / Tävlingar

Annonsen laddas.

Tävlingsdags! Louise Vilmar har gjort sig ett namn genom sina fina filtkorgar, och nu lanseras de även i svenskt skinn, till min egen stora förtjusning. Tack vare Nordic Design Collective har nu en läsare chans att vinna två av dessa tjusiga korgar, en mellan och en liten, till ett värde av totalt 1 070 kronor. (Tips: Järnkoll på nyheter som dessa får du om du gillar Nordic Design Collective på facebook.)

Giveaway Nordic design collective – Husligheter.se
För att delta i tävlingen svarar du helt enkelt på följande två frågor med en kommentar:

  1. Hur skulle du vilja använda dina skinnkorgar om du vinner?
  2. Vad tycker du är det bästa med Nordic Design Collective?
Du har en vecka på dig att svara och du måste bo i Sverige (eller ha en svensk adress som vinsten kan skickas till) för att tävla – lycka till!
Update: Grattis till Caroline Jonsson som vann korgarna!
Translation: Giveaway of the week! Only for readers living in Sweden though.

Skriv en kommentar

*

32 kommentarer

Åh! De är så otroligt fina!
1. Jag skulle använda vilja ha dem överallt rent spontant! De passar ju överallt; i hallen, på nattduksbordet och säkert på huvudet också. Men de skulle nog vara EXTRA fina i mitt badrum, tillsammans med alla mina ringar.
2. Jag älskar Nordic Design Collectiv för att de har allt från tavlor till väskor och att alla deras produkter håller så stor kvalitet samt att man kan se vem som designat produkten och läsa på om designern (på samma hemsida!).

Glada hälsningar Amanda

ÅH vilka fina!
1. Jag älskar skinnet på korgarna, man vet att det kommer bara bli snyggare och snyggare med tiden. Jag skulle vilja ha den lilla för att förvara mina smycken som annars ligger lite varstans tyvärr, helst ståendes på min bänk i vardagsrummet! Den större skulle jag vilja ha ståendes på mitt hallbord där jag kan lägga till exempel mina nycklar när jag kommer hem!
2. Det bästa med Nordic Design Collective är att de har satsat på att få fram mindre formgivare och visa vad dom har att erbjuda med till exempel små presentation av formgivarna. Det jag tycker är extra roligt med Nordic Design Collective är att om man köper hem något av alla snygga saker så kommer man nog vara ganska ensam i vänskapskretsen om sakerna, vilket gör det speciellt!
Tack för en bra blogg och ett bra initiativ Nordic Design Collective!

1. De hade fått stå på vintage stringhyllan i vårt sovrum och jag hade definitivt haft smycke i den ena. I den andra hade jag nog varierat innehållet lite efter säsong.

2. Jag tycker det är toppen att det finns en plattform där nya, unga lovande designers kan samla och visa upp sina alster. Att webbplatsen dessutom är väldigt användarvänlig ger den ännu mer plus. Det är lika lätt att hitta produkter som att hitta fakta om en formgivare. Webbplatsen passar väl sitt ändamål, att på ett snyggt sätt visa upp och marknadsföra nya designers och deras produkter.

Ha en fin dag!
/Rebecca

1. Jag vill placera skinnkorgarna i vardagsrummet, så att alla kan se dem. I den ena lägger jag godis med papper runt om (inget kladd i nya fina korgen!) och i den andra samlar jag smått och gott som t ex några värmeljus, en vacker tändsticksask och en fin penna.
2. Nordic Design Collective – här hittar jag vackra och välgjorda prylar till hemmet. Har beställt från NDC en gång tidigare och leveransen var supersnabb. Bra priser och vackra ting, men det allra bästa måste vara exklusiviteten – jag är ensam i bekantskapskretsen om min fina tavla. Och så får jag känna mig snäll som kan tipsa mina kompisar om vart de kan hitta liknande grejer.

Åh vad fina!

1. Jag skulle placera korgarna på varsitt sängbord för att rymma allt det där som inte är så snyggt att ha framme men som man ändå vill ha där (nässpray, hårsnoddar..) och som gör att mina snygga sängbord som saknar lådor inte får riktigt det eleganta uttryck som tanken var när de köptes (VAR förvarar folk egentligen alla sina saker?)

2. Det bästa med Nordic Design Collective utöver det självklara som att de gör ny design både synlig och tillgänglig är att de gör det på ett så bra sätt! Istället för att trängas på Beckmans marknader i halvsunkiga (förlåt) montrar så kan man titta på vackra bilder på en lättöverskådlig hemsida.

1. Älskar dem, de passar så bra in med min personlighet och stil. Den lilla skulle få står på hallbordet både för att den är så snygg men också för att hålla mina nycklar och kort på plats. Den stora måste nog få stå bredvid mig här på bordet där jag har datorn eller på vardagsrumsbordet. Den skulle få ha lite olika funktioner efter mitt humör. Användas som stilleben tillsammans med ex. vackra stenar och annat naturmaterial. För förvaring av de där sakerna man måste ha framme. Sen tänker jag att om jag lägger en duk i den så kan jag nog ha den som fruktkorg ibland utan att den förstörs.

2. De är bäst för att du kan hitta så mycket snygga, unika, design produkter där för ett bra pris, saker som du bara kan hitta där. Sidan är också inspirerande, lätt att navigera sig igenom osv. Sen älskar jag att de låter lite okända, ”små” designers få en fin plattform för att sälja sina produkter och att alla presenteras. Det finns många ++++++ för de är bäst på så mycket 😀

1. Jag skulle använda dom precis som på bilden. Att lägga småkrafset som hamnar på nattduksbordet, ursnyggt!
2. Där finns en massa fina unika saker för alla smaker. Det bästa är att mindre otroligt kreativa företag får möjligheten att synas och vi som konsumenter kan hitta dom.

Jag skulle använda dem till något så glamoröst som att lägga barnens nappar i. E till varje. De har ju en faslig tendens att försvinna jämt och vi har inget bra uppsamlingsställe.

Jag upptäckte NDC för bara några veckor sedan och är helt fast! Hemsidan är så bra uppbyggd där man lätt kan filtrera sig fram dit man vill, varesig det är på designer eller produkttyp. Sen tyckte jag det var supersmart av dem att kombinera ihop olika kit (som med de rosa/orangea kuddarna t.ex.). Det blev som lite gratis inredningshjälp som säkert gynnar försäljningen. I alla fall av ville direkt köpa alla tre!

Håller tummarna! Kram Lovisa

Fast tävlingen är väl endast öppen för ”readers in Sweden” och inte som det nu står ”Swedish readers”? Jag är svensk men bor utomlands och antar att det diskvalificerar mig. Men kompisen som är engelsk och bor i Sverige får väl delta? Trist spårknörderi men det är väl inte nationalitet som styr utan boendeort antar jag?

karen: Ledsen för förvirringen, du har helt rätt – kompisen som är engelsk men bor i Sverige får delta. Det får även du, om du har en svensk adress som vinsten kan skickas till!

1. Åh, så fina. Jag älskar att de är av skinn, varar i tiden och kommer att få en så fin patina. Har inte råd med skinnsoffa i naturfärgat läder som jag drömmer om, men denna skål skulle jag vilja ha flera av! Och då skulle de få stå både på mitt satsbord vid gamla soffan, i serveringsgången för gästerna att ta Pärlans kolor ur, och vid min dator med min japanska kopparpenna i för att locka mig till kreativitet.

2. Jag skäms nu, men har aldrig förr sett Nordic Design Collection, så tack tack för inlägget! Jag vurmar för stil i tiden (min blogg heter så också), retro och design, gärna ung formgivning och vill kunna köpa själv och tipsa andra om prisvärt och hemmanära produktion. Heja! säger jag bara.

Camilla/Stil i tiden

1. Jag skulle placera den ena korgen i hallen för att förvara nycklar och sånt som man vill slippa springa och leta efter när man har bråttom och den andra på nattduksbordet i sovrummet till läppbalsam och mobil så man hittar det lätt när man fumlar i mörkret.
2. Jag är ofta inne på Nordic design collection och tittar runt. Kul att se alla duktiga hantverkare där ute i landet och ibland även bli inspirerad att själv koppla på kreativiteten.

1. Dom skulle bli en så trevlig inflyttnigspresent till mig och min pojkvän!
Vi ska nämligen bli sambos nu snart och dessa skulle därför bli perfekta som ”hans och hennes” på vår skänk i hallen.
Där skulle vi kunna ha allt det nödvänligaste som man bara måste ha med sig på morgonen (alla tjejer vet vad jag pratar om) och som ni säkert förstår så skulle jag behöva ha den stora av dom två modellerna!! 🙂
Men framförallt så skulle jag bli så glad av lite vackert ögongodis när jag kommer hem efter en låååång arbetsdag!! Dom hade genast piggat upp!

2. Att man framförallt kan hitta vacker design som inte alla andra har. Jag älskar kreaktiva människor och design och är på ständig jakt efter lite annorlunda detaljer till hemmet.
Därför är Nordic Design Collective så bra och jag gillar att dom stödjer svenska designers och framför allt hantverket! För hantverk är inget man kan läsa sig till, det är något som man måste ”ha i sig” och därför är det viktigt att dessa människor uppmärksammans för sin färdighet!!

1. Jag skulle använda korgarna till att samla mina smycket och klockor i, istället för att som nu, ha dem utspridda på min byrå.
2. Jag gillar Nordic Design Collective för att de satsar på unga svenska lovande formgivare, och för att hemsidan är väldigt användarvänlig. Här hittar man fina produkter som inte är mainstream, och dessutom till bra priser.

1. Jag hade haft den lilla till att förvara smycken i, och den större skulle jag ha på mitt sängbord och lägga alla småsaker och bra-att-ha-saker som annars står och skräpar.
2. Det är roligt med företag som vågar satsa på unga personer. Många av deras designers kommer att gå långt och först efter framgång vågar andra företag satsa på dem. Jag är själv snart på väg ut på arbetsmarknaden efter flera års studier, och det är så tråkigt att läsa att alla företag kräver massor av erfarenhet och andra saker man har uppnått efter några års arbetande.. Ett stort, stort plus på Nordic Design Collective som ger unga, lovande formgivare chansen!

1. Jag skulle använda korgarna till att organisera upp lilla telefonbordet i hallen, det är alltid att kaos av småpryttlar där som behöver lite snygg förvaring (nycklar, smycken, mynt, tågkort etc etc)
2. Det bästa med Nordic Design Collective är att verkligen behövs forum för nya oetablerade designers, och att det är en grym sida för att hitta presenter till den-som-har-allt!

Åh vilka underbara korgar! Älskar skinn!
Jag har gjort det ultimata fyndet, ett svart Tulipbord av Saarinen för ett riktigt bra pris! Där skulle den ena korgen vara given.
Äldsta dottern fyller sju och önskar sig ett rum för större tjejer, så nu ska det rensas ut leksaker och ut med rosa och lull lull(äntligen). Hon skulle få den andra korgen, där hon skulle kunna ha sina smycken.
Nordic design collective, vilken härlig inspirerande sida! Det bästa måste ju vara att få chansen som oetablerad men duktig och driven. Jag hade helt missat sidan innan, men har redan skapat många ha-begär. Väldigt mycket både snyggt och charmigt!

1. Skinnkorgarna skulle skapa vackert blickfång av sonens små doppresenter, fina kort och askar för första tanden och kan säkert bli fina framför farmors virkade sagotavla.
2. Nordic design collective är en utmärkt nätbutik där nya designers syns i ett snyggt format, underbart att kunna shoppa nordiskt hantverk och inspireras av fina bilder!

1. Ååååh möjligheterna är ju oändliga!! Dessa vackra skinnkorgar är ju fina till det mesta, skulle gärna haft dem i sovrummet och gömt undan lite telefonladdare och annat smått och gott som inte är så snyggt när det ligger framme men jag tror nog ändå att i alla fall den ena (om jag vinner) skulle fått tjänstgöra som ”fröpåseask”. Finns så många fina fröpåsar där ute och det är ju synd att de inte syns, så en ask utan lock och i ett naturligt material skulle ju sitta som en smäck!
Runåbergs fröer+skinnask=sant:)

2. Jag gillar blandingen på Nordic design collective, att man får chansen att få upp ögonen för unga duktiga formgivare och att det är så fina och unika saker av bra kvalité där:)

1. Det skulle få rymma hårnålar och örhängen i mitt nya fina badrum och skulle bli ett perfekt avbrott mot badrummets alla kalla material!

2. Det bästa är att man får känslan av att kunna hitta en riktig góbit som inte redan synts i varenda inredningsbild!

1. Jag skulle placera den ena i mitt lilla köksfönster, där skulle bra-att-grejerna få bo. Typ cykelnycklar, nässpray, cerat och dylikt. Den stora skulle få vara på vårt sidebord och självklart skulle mina påbörjade virkprojekt bo där.

2. Att den ökar tillgängligheten för bra design. Att de låter mindre etablerade designers få en samlingsplats och en språngbräda. Har hittat mycket fint där.

1. Jag har en samling av kylskåpsmagneter från de ställen jag har varit på under åren (ett tips för de som vill ha roliga minnessaker från sina resor men inte har plats för stora skulpturer eller liknande från alla resor). Däremot så kan jag inte ha dem på mitt kylskåp eftersom det är inbyggt. Så korgarna skulle vara en jättefin uppsamlingsplats för mina reseminnen.

2. Ska jag vara ärlig så hade jag faktiskt inte hört talas om Nordic design Collective förut, men jag surfade in på deras hemsida nu och grämer mig lite över att jag inte hittat dit tidigare. Verkar finnas mycket spännande och begär-skapande produkter där som man inte sett förut. Det känns unikt och fräscht.

1. Jag skulle slå in de i ett paket, och sedan ge dem i present till min bror som snart ska flytta till en studentstad för att studera. Han vill syssla med industridesign och förhoppningsvis inspirerar de vackra korgarna till en framtid med mer design i världen!

2. Nordic Design Collective är fantastiskt därför att det ger konkurrenskraftiga designers den uppmärksamhet de förtjänar. De ger också oss konsumenter en riktig chans att handla unika och egna produkter. Det blir helt enkelt enklare för alla att njuta av underbar nordisk design!

1. Passar perfekt i badrummet till allt möjligt! Eller kanske i hallen till nycklar och ditt och datt.
2. Ni har så många olika fräscha saker. Det är alltid spännande att titta in på er sida!

Dessa ack så snygga korgar, skulle jag placera på mitt skrivbord
i min lilla arbetshörna. Där jag ”slarvmaja” skulle förvara
allt ifrån pennor, gem, suddegum, gummisnoddar, post it block,
ja allt som jag behöver för min lilla verksamhet.. Och som nu
bara verkar försvinna från min lilla hörna, och återfinns på
ställen som jag absolut, haha lagt dem… Så dessa korgar
skulle göra mig väldigt ordningssam!

Nordic Design Collectiv, är stället där unga och inte
fullt så etablerade designers får chansen att visa vad
de kan.. Och där vi presumtiva köpare får möjlighet
att se deras skapelser. Hur bra är inte det!

Fina korgar. Jag skulle behålla en å ge bort en till min brevvän. Ja, jag har något så gammaldags som en brevvän dagens digitaliserade era. Korgarna skulle vara perfekta för att förvara breven i 🙂

Det jag fastnade mest för på Nordin design Collective var alla snygga prints. Sofie Rolfsdotters ”fox” kommer snart att pryda min sovrumsvägg 😉

1. Jag skulle ha små fotografier från förr på min familj och vänner i en av korgarna, för att lätt kunna plocka fram istället för att gömmas i ett album. I den andra korgen skulle jag ha små, små vikta origamifåglar, när jag väl lärt mig vika dem…
2. Jag gillar att Nordic Design Collectiv har en uppsjö av nytänkande, stilfull och kreativ design som inte hunnit nå fram till hela bloggvärldens hem utan här finns möjlighet att hitta något eget!

1. Konstverk i sig, skulle få pryda hylla i hallen.
2. Fint att samla ny design och hantverk, både för de som deltar och för oss som får tillgång till det. Personligen är jag svag för mycket av väggkonsten.

1. För att de ska bli sådär snyggt patinerade som bara naturskinn kan bli så måste det vara något man använder varje dag. Alla guldringarna. De stora chunkiga silverringarna. Och lypsylsamlingen.
2. Oj så mycket fina och roliga saker. Som jag inte sett någon annanstans. Det får bli mitt svar. Det unika och omfattande urvalet.