soxbo-4

Blog roundup of the week

Maria/Husligheter

Här kommer ett inlägg lastat med tre läsvärda länkar från veckan som gått – konsten att ta betalt, designkopior på barnavdelningen och ett gott skratt. Enjoy!

Eames inspired kids furniture from Little Nest – right or wrong? Husligheter.se

Kopior är inget nytt, men i barnmodell har jag inte sett dem förut. Vad jag vet finns de flesta av dessa designklassiker inte i ministorlek ursprungligen, så det går alltså inte att köpa äkta vara till sina små. Är det då lika fel att shoppa ”inspired by”-produkter? För egen del tycker jag nog det, kopior är kopior och Eames med flera ansåg uppenbarligen inte att deras design skulle finnas för både stora och små så det bör man nog respektera. Eller vad tycker ni?

Rockfotoemma

I båda mina ”kretsar”, det vill säga bland frilansare och bland bloggare, diskuteras det ofta hur svårt det är att ta (eller få) betalt för sitt arbete. Framför allt bloggare förväntas jobba gratis oförskämt ofta och även om fler och fler börjar inse sitt värde och tacka nej till att marknadsföra företag i utbyte mot ett kudde eller ett presentkort så är det fortfarande mycket jobb som återstår innan företagens marknadsavdelningar också inser detta. RockfotoEmma Svensson har skrivit ett bra inlägg om konsten att ta betalt som är intressant läsning oavsett om man är bloggare, frilans, redaktör, marknadsförare eller bara nyfiken.

Och så slutligen – veckans skrattfest hittade jag hos Underbara Clara!

Translation: Three readworthy links (in Swedish though) from last week.