Formex roundup

19 augusti, 2013 5 kommentarer
Blog roundup / Bloggrundan / Fairs / Mässor

Annonsen laddas.

Måndag morgon och dags för en klickrunda igen, men den här gången får det kort och gott handla om Formex – i synnerhet som jag själv valde att nöja mig med att blogga om de tre huvudutställningarna detta mammalediga år.

Frames by Habitat – Husligheter.se
Jag saknade lekfullheten som jag förknippar med Habitat i butiken. Kanske är det bara en stylingfråga? Foto: Pressbild från Habitat

Mest omdebatterat måste ändå Habitats lansering i Sverige vara. Pressfrukosten ägde vältajmat nog rum dagen innan Formex där Habitat fått signera loungeutställningen, men för de flesta (inklusive mig själv) uteblev wow-känslan såväl i butiken som på Formexutställningen. ”För mycket bas och lite väl lite ögongodis”, ”inte roligare än en Mio-katalog från 1992”, ”lite för mycket mainstream” och ”en eller två växlar till måste dekoratörerna lägga i om de vill få sin butik att flyga” var några av omdömena om butiken och utställningen. Men alla var inte negativa – ”Mycket fint och vettiga priser”, ”gav mersmak” och ”fantastiskt fint till bra pris” var några av de mer positiva omdömena. Blivande bästsäljare att döma av snacket under pressfrukosten och bilderna som cirkulerat på instagram? Bländvita kastruller och en väldoftande spa-serie.

Ljust och fräscht hos Housedoctor som kontrast till de senaste årens ruffa industrikänsla. Foto: @husligheter/instagram
Ljust och fräscht hos Housedoctor som kontrast till de senaste årens ruffa industrikänsla. Foto: @husligheter/instagram

Bästa montern? Jag gissar att pokalen skulle gå till Housedoctor om bloggarna själva får välja. Inte nog med att märket äntligen lämnat lite svängrum i sin monter (jag och min tvillingvagn tackar för det!) – ett spännande matsamarbete ger guldstjärna. Bubblare: Menu (som hyllas unisont) och Ylva Skarp, vars välstylade monter, fina nyheter i grått och kommande tapetsamarbete lovordas överallt.

Tell me more – Husligheter.se
Svenska Tell me more – avskalat och prisvärt. Foto: Pressbilder från Tell me more.

En svensk nyhet som fick mig och mitt mässällskap (och minst en annan bloggare) att gå i spinn var Tell me more, som drivs av Marcus Eliasson och AnnaLena Jonson som även driver Market29 i Göteborg. Snygga doftljus, grovstickade kuddar och filtar, sprillans nya linnesängkläder (som inte ens hunnit pressfotas ännu) och fina tygtryck – jag gillade den gråmålade kudden som skymtar i mitten på högra bilden. Och snällt mot plånboken dessutom, vi pratar bara tresiffriga belopp på de flesta produkterna.

Med det säger jag tack och hej till årets Formex!

Translation: A short blog roundup regarding this year’s Formex fair.