Gift cabinet

22 oktober, 2013 9 kommentarer
My life / Mitt liv

Annonsen laddas.

Efter alldeles för många försök att köpa sista minuter-presenter på mackar och kvällsöppna mataffärer och efter alldeles för många frustrerade varv runt de traditionella kortställen utan att hitta något tillräckligt snyggt så bestämde jag mig för att härma min briljanta vän Emma och skaffa ett presentskåp. Inget märkvärdigt – ett par hyllplan i en garderob vikta åt presentpapper, snören, kort (både neutrala och bröllops/baby/grattis/tack-kort), etiketter, askar, washitape, presentpåsar, stämplar och lite annat smått och gott som kan vara bra att ha när det hastigt och lustigt ska vankas gåvor. Hittar jag fina småprylar eller söta förpackningar så brukar jag också slå till – de kan bli perfekta gå bort-paket. Och förutom att slippa stressa i sista minuten så har presentskåpet en annan fördel – jag kan med gott samvete köpa fina kort och papper utan anledning!

Make a gift cabinet at home and be prepared for anything! Photo: Maria Soxbo/Husligheter.se
Foto: Maria Soxbo/Husligheter.se

Det är klart att jag fortfarande lägger ner tid och energi på att hitta de rätta presenterna till vänner som fyller år, gifter sig eller får barn, men det är faktiskt otroligt skönt att vara beredd när bästa kompisen ringer och berättar att hon landat drömjobbet eller när någon drar ihop en spontan middagsbjudning. Och framför allt är det skönt att slippa förlita sig på butikernas eget, ofta rätt tråkiga, presentpapper. Det känns kanske en smula överdrivet att säga att presentskåpet har förenklat mitt liv, men ja – så är det faktiskt. Nu ska jag slå in en baby- och en mammapresent, det har ju vankats tillskott i kompiskretsen!

Translation: After one too many tries to shop for gifts at the last minute in foodstores and petrol stations I decided to follow my friend Emma’s lead and create a ”gift cabinet” at home. I started collecting pretty cards, wrapping paper, washitape, ribbons and everything else that you might need, and also some small objects that could serve as last minute gifts to a hostess for example. It works perfectly, and even though it feels a bit much to state that my gift cabinet has simplyfied my life, it’s actually true! Less stress and a perfectly good reason to buy pretty boxes and tags when I find them …

Skriv en kommentar

*

9 kommentarer

Det var ju lite lustigt, Jag har alltid haft ett presentskåp som du kallar det och har aldrig reflekterat över att inte alla har. Men jag springer ändå gärna runt och jagar den perfekta presenten ändå 🙂

Ha en fin dag.
Kram Mimmi

Det är verkligen fantastiskt att ha allt redo, särskilt att ha köpt korten i förväg. Bloggade faktiskt om just inslagsprodukter och förvaring härom dagen då jag fyllde på i mitt förråd. Jag har inte ett halvt skåp att undvara men hittade en supersmart, men kanske inte så snygg, förvaring från Clas Ohlson (finns bild i bloggen).

Ja visst är den smart! Men inte alls så snygg så tur den hänger i en garderob. Önskar jag hade ett helt skåp att undvara, men vem vet när vi hittat vårt drömhus kanske det finns plats för det också 🙂

[…] Husligheter bloggar om fördelarna med ett presentskåp och jag kan ju bara hålla med. Jag har improviserat alldeles för många gå-bortpresenter med vinflaskor (som jag inte alls har tänkt ge bort) och panikshoppade marmeladburkar från bageriet där vi bor. Det är ju goda presenter men det är ju alltid roligt med lite mer genomtänkta presenter. […]