Husligheter

Gift cabinet

Maria/Husligheter

Efter alldeles för många försök att köpa sista minuter-presenter på mackar och kvällsöppna mataffärer och efter alldeles för många frustrerade varv runt de traditionella kortställen utan att hitta något tillräckligt snyggt så bestämde jag mig för att härma min briljanta vän Emma och skaffa ett presentskåp. Inget märkvärdigt – ett par hyllplan i en garderob vikta åt presentpapper, snören, kort (både neutrala och bröllops/baby/grattis/tack-kort), etiketter, askar, washitape, presentpåsar, stämplar och lite annat smått och gott som kan vara bra att ha när det hastigt och lustigt ska vankas gåvor. Hittar jag fina småprylar eller söta förpackningar så brukar jag också slå till – de kan bli perfekta gå bort-paket. Och förutom att slippa stressa i sista minuten så har presentskåpet en annan fördel – jag kan med gott samvete köpa fina kort och papper utan anledning!

Make a gift cabinet at home and be prepared for anything! Photo: Maria Soxbo/Husligheter.se

Foto: Maria Soxbo/Husligheter.se

Det är klart att jag fortfarande lägger ner tid och energi på att hitta de rätta presenterna till vänner som fyller år, gifter sig eller får barn, men det är faktiskt otroligt skönt att vara beredd när bästa kompisen ringer och berättar att hon landat drömjobbet eller när någon drar ihop en spontan middagsbjudning. Och framför allt är det skönt att slippa förlita sig på butikernas eget, ofta rätt tråkiga, presentpapper. Det känns kanske en smula överdrivet att säga att presentskåpet har förenklat mitt liv, men ja – så är det faktiskt. Nu ska jag slå in en baby- och en mammapresent, det har ju vankats tillskott i kompiskretsen!

Translation: After one too many tries to shop for gifts at the last minute in foodstores and petrol stations I decided to follow my friend Emma’s lead and create a ”gift cabinet” at home. I started collecting pretty cards, wrapping paper, washitape, ribbons and everything else that you might need, and also some small objects that could serve as last minute gifts to a hostess for example. It works perfectly, and even though it feels a bit much to state that my gift cabinet has simplyfied my life, it’s actually true! Less stress and a perfectly good reason to buy pretty boxes and tags when I find them …

Kommentera

Kommentera

Åhhh, vilken bra idé! Det ska jag med göra! Stressar alltid också runt i sista minuten.

Sandra http://www.minsmak.blogg.se 22 oktober, 2013 07:27 /

Svara

Det var ju lite lustigt, Jag har alltid haft ett presentskåp som du kallar det och har aldrig reflekterat över att inte alla har. Men jag springer ändå gärna runt och jagar den perfekta presenten ändå :)

Ha en fin dag.
Kram Mimmi

Mimmi http://www.uddambler.blogg.se 22 oktober, 2013 10:19 /

Svara

Helt i min stil! Gjorde mycket sånt innan, men nu blir det nya tag!
Varifrån kommer det orangea?

/Josefina

Josefina http://josefinakarinlovisa.wordpress.com 22 oktober, 2013 01:23 /

Svara

Josefina: Det är en ask från Bookbinders design.

Maria/Husligheter http://www.husligheter.se 22 oktober, 2013 06:46 /

Det är verkligen fantastiskt att ha allt redo, särskilt att ha köpt korten i förväg. Bloggade faktiskt om just inslagsprodukter och förvaring härom dagen då jag fyllde på i mitt förråd. Jag har inte ett halvt skåp att undvara men hittade en supersmart, men kanske inte så snygg, förvaring från Clas Ohlson (finns bild i bloggen).

nica http://carbonandsnow.blogspot.com 22 oktober, 2013 07:24 /

Svara

Nica, smart grej du har hittat! Mitt är lite huller om buller i två stora papplådor, men det är nästan lite kul att gräva runt i dem och se vad man hittar … :)

Maria/Husligheter http://www.husligheter.se 23 oktober, 2013 12:59 /

Ja visst är den smart! Men inte alls så snygg så tur den hänger i en garderob. Önskar jag hade ett helt skåp att undvara, men vem vet när vi hittat vårt drömhus kanske det finns plats för det också :)

nica http://carbonandsnow.blogspot.com 23 oktober, 2013 09:19 /

Svara

Haha I totally recognize this! And I have the same hing. It really HAS improved and simplified my life as well ;)

Mind the Home http://www.mindthehome.com 4 september, 2014 09:14 /

Svara