4 gifts each

26 november, 2013 19 kommentarer
On my wish list / Önskas

Annonsen laddas.

Jag läste under veckan som gick ett klokt koncept hos bästa DIY or die om att minska paketbergen en liten smula inför julen och istället satsa på fyra klappar var – något man vill ha, något man behöver, något man kan läsa och något man kan ha på sig. Genom att inte ge tusen småpryttlar utan istället gå ihop om klapparna så kan man ge något lite dyrare om man vill.
I min familj har vi i princip redan rationaliserat bort klapparna. Vi  ger bara till barnen, och i den mån vi ger till de vuxna så handlar det nästan alltid om upplevelser istället för tröjor, böcker och andra prylar. Så just hemma hos mig är det svårt att köra det här konceptet rakt av (och jag misstänker att vår nyblivna status som barnfamilj också kommer att sätta käppar i hjulen …), men OM jag skulle önska mig fyra klappar enligt instruktionerna så skulle min önskelista se ut så här:

December wish list – Husligheter.se

WEAR: Jag känner mig alltid fin i grönt och den här ullklänningen ser dessutom att vara den perfekta mixen mellan vardag och fest så att den passar i alla sammanhang. Ullklänning, 599 kr, & Other Stories.

READ: Har fått tips från flera om den här boken och eftersom Curtis Sittenfeld redan är en favorit så är den given på att läsa-listan. Sisterland, 170 kr, Adlibris.

WANT: En inredningsgrej måste ju med på listan och den här har jag fingrat på många, många gånger utan att komma till skott. Om inte tomten kommer med den så kanske jag måste ge den till mig själv i försenad julklapp innan året är slut … Vas Dagg, 2 500 kr, Svenskt tenn.

NEED: Jag ångrar verkligen inte vårt val att köpa IKEAs Antiloper så här i början när små barnhänder lyckligt kladdar loss – de är så vansinnigt lätta, smidiga och tåliga om än inte direkt snygga. Men på sikt behövs ju något att växa i, och jag tror valet kommer att falla på klassikern Tripp trapp till slut. Och vi behöver ju två, så snälla tomten? Tripp trapp-stolar, ca 1 599 kr/st, Stokke.

Vad står på er Wear/Read/Want/Need-lista? Ni som bloggar, det vore roligt att se era listor i bloggform! (Mitt livs första bloggutmaning? Aja, den är inte så allvarligt menad …)

Translation: If everyone just got four presents this Xmas – something to wear, something to read, something they want and something they need – this is what I would hope for.