10 shades of grey

29 november, 2013 3 kommentarer
News / Aktuellt / Trends / Trender

Annonsen laddas.

Det är som sagt nästan parodiskt mycket grått just nu – inte ens julen verkar bita på den här trenden. Här är bara ett litet bildsvep från november månads pressutskick, samtliga matchar novembervädret perfekt. Synas i mängden, någon?

Vipp table setting – Husligheter.se
Dukning i grått från Vipp.

Danska Vipp bjuder på dukningsinspiration och självklart finns det en grå uppsättning med i utskicket.

Iittala Vitriini – Husligheter.se
Vitriini i den klassiska kvadratiska och den nya runda formen.

Iittala bjuder på nyheter var och varannan dag just nu. Den senaste är att Vitriini släpps i en ny rund form. Inspirationsbilderna är förstås – grå.

Materialdagen – Husligheter.se
Grått, grått, grått i materialväg.

3-4 december är det Materialdagen på Stockholmsmässan. Pressbilderna drar åt grått skulle man kunna säga – oavsett material.

Dimensions wallpaper by Eco wallpaper – Husligheter.se
Nya Dimensions från Eco finns i en grå variant.

Eco wallpapers nya kollektion Dimensions har redan tänt en gnista i bloggsofären, räkna med fler inlägg under veckan om dessa finstämt grafiska tapeter. En variant är, ja, grå.

Calendar by Nordic design collective – Husligheter.se
Ett månadsblad ur Nordic design collectives kalender.

Nordic design collective har tagit fram en kalender för 2014 med hjälp av 12 av formgivarna som finns representerade på sajten. Snyggt presenterad mot grå bakgrund förstås.

Lennart by Givarps – Husligheter.se
Pallkavalkad från Givarps.

Strama pallen Lennart har precis lanserats av Givarps, bland annat genom att vara en del av möblemanget på Affordable Art Fair. Lika stram är presentationen, mot grått draperi.

Hemtex spring 2014 – Husligheter.se
Kudden Therese från Hemtex vår.

Hemtex har släppt bilder på delar av sitt vårsortiment. En hel del färgglatt, men även här hittar vi gråskala.

Arkiv by Sandbergs – Husligheter.se
Ett motiv ur Sandbergs digitala kollektion Arkiv.

Sandberg lanserar sin första digitala tapetkollektion någonsin – Arkiv – där 9 av 15 motiv är hämtade från just olika arkiv, men alltså tryckta med modern teknik. Fullt möjligt att välja ett grått motiv även här, som synes.

IKEA news - Husligheter.se
IKEA-nyhet med spetskant.

Och så har IKEA  gläntat på dörren till sitt vårsortiment, spetskantade lampan Mölndal är av många nyheter som presenteras i februari.

Tummen upp till snygga presentationer eller börjar det grå kännas väääldigt gjort nu? Vad säger ni?

Translation: Grey, grey, grey everywhere. These are just 10 of the press releases I’ve gotten during November.

Skriv en kommentar

*

3 kommentarer

Läser din blogg dagligen och vill tacka för supermycket härlig inspiration!

Älskar färgskalorna ovan och ska nu ta itu med vårt vardagsrum. Allt som egentligen finns är en enorm soffa från Bolia i grå/brun nyans (http://www.bolia.com/sv-se/sortiment/soffor/orlando) som vi fick billigt på blocket. Väggarna är vita och får så förbli. Är lite inspirerad av den här bilden när det kommer till färger http://frenchcreme.blogspot.se/2012/08/landskapet.html.

Är i behov av tips och min egentliga fråga är hur man mjukar upp en stram loungesoffa i ett vitt rum med stavparkett i ett hus från 40-talet?

Frida: Det självklara knepet för att mjuka upp är så klart kuddar! Många, mönstrade och mjuka. Du kan absolut hålla dig till färgskalan på bilden, men det kan också vara fint att släppa in nån klarare färg – kanske ljungrosa, skogsgrönt eller himmelsblått – för att ge det hela lite mer liv. En tavelvägg mjukar också upp ett rum, och glöm inte mattor och punktbelysning. Lycka till!