Blog roundup

9 december, 2013 4 kommentarer
Blog roundup / Bloggrundan

Annonsen laddas.

Förra veckan blev det ingen bloggrunda eftersom jag var i Umeå under helgen och firade min mammas 70-årsdag, men nu är jag tillbaka på banan. Hämtat kaffe? Bra, då kör vi.

Vases by Acne – Husligheter.se
Vaser från Acne i limiterad upplaga.

Vissa företag får allt de lanserar att se åtråvärt ut. Apple kanske är det bästa exemplet, men Acne är inte långt efter. Förra veckan släppte de den här bilden på tre vaser i limiterad utgåva om 50 stycken som just nu säljs i vissa Acnebutiker runt om i världen (varav Stockholms-flaggskeppet är en) – ett resultat av att vaserna funnits med som dekorationer i butiker och allt fler kunder frågade om de gick att köpa. Och nu går det alltså. Jag har inte lyckats snappa upp priset, men med tanke på hur Acnes prisbild på kläderna skenat uppåt de senaste åren så gissar jag på svindyrt.

Bråkig by IKEA – Husligheter.se
Kollektionen Bråkig som släpps på IKEA i februari.

IKEA går händelserna i förväg och släpper bilder ett 32 delar stort samarbete med danska ArtRebels som lanseras i början av februari 2014. Lika delar Ferm living, skandinaviskt 1950-tal och House of Rym, jag gissar att den här kollektionen kommer att gå hem hos såväl vintagevurmare som danskdesignentusiaster.

Frida/Trendenser med sin rumsgran. Foto: Niklas Ramstedt/Trendenser.se
Frida/Trendenser med sin rumsgran. Foto: Niklas Ramstedt/Trendenser.se

Börjat julpynta än? Årets måste hajuldekoration har utsetts av en enig bloggsofär och stavas Rumsgran.

Årets färg enligt Pantone.
Årets färg enligt Pantone.

Färgborgen Pantone har släppt sin version av årets färg för 2014 – Radiant Orchid. Tillsammans med Nordsjös val, Teal, kan vi konstatera att 2014 blir betydligt färggrannare än den gråskala som dominerat 2013. Eller? Jag är inget fan av lila, så jag håller mig långt borta hur mycket makt och välstånd färgen än representerar …

Days & weekends – En mammas dags nya bloggtak.
Days & weekends – En mammas dags nya bloggtak.

Och så en liten bloggnyhet – En mammas dag-Weronica har flyttat! Numera delar hon och Helena tak i detta fina blogghus – Days & Weekends. Lycka till!

Translation: Blog roundup of the week. Small Xmas trees, IKEA’s new collection, Pantone’s colour of the year and how to sell vases …