Husligheter

Folkform's finest

Igår fick jag veta (via Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrices instagram) att Sveriges regering gett drottning Silvia Folkforms fantastiska golvlampa Suburban skyline i 70-årspresent. Och det trodde jag väl aldrig, men plötsligt blev jag våldsamt avundsjuk på denna kungliga pensionär.
För ända sedan jag såg taklampan ur samma serie första gången har jag suktat efter den. Visst är den fantastisk? Den väger dock 12 (!) kilo, så jag är inte helt säker på att jag törs hänga den i våra aningens sköra 1930-talstak. Den får förbli en dröm tills jag fått någon expert att bedöma hållfastheten, tror jag bestämt.

Magiskt fina Suburban skyline.

Magiskt fina Suburban skyline.

Men man behöver ju faktiskt inte förbli Folkformslös för det, för den här designduon har ju skapat minst lika fina produkter som inte behöver belasta innertaken för att komma till sin rätt. Som nämnda lampa i just golv- eller varför inte bordsmodell till exempel, eller en annan mässingsfavorit – ljusstaken Collage som  lyser upp mitt höstmörka vardagsrumsfönster på mer än ett sätt. (I bakgrunden syns en annan ljusfavorit, Gatto Piccolo, också.)

I mitt fönster glimmar ...

I mitt fönster glimmar …

... Collage från Folkform. Foto: Maria Soxbo/Husligheter.se

… Collage från Folkform. Foto: Maria Soxbo/Husligheter.se

Translation: Ever since I saw it for the first time, the gorgeous Suburban skyline lamp by Folkform has been at the top of my wishlist. But it weighs a massive 12 kilos and I’m a bit afraid that our 1930s ceilings won’t take the weight, so until I’ve found out for sure this dreamlamp will remain a dream. It is, however, available as a table lamp as well, and if you’re just looking for some brass Folkform delights I suggest the gorgeous Collage candlestick I have in my livingroom window.

Kommentera

Kommentera

Den är verkligen maffig, den där lampan. Men din ljusstake går heller inte av för hackor, himla fin i ett fönster sådär.

Emma F http://emmafahlstedt.se/blogg 19 december, 2013 02:28 /

Svara

Taklampan är verkligen fantastisk! Vet du möjligtvis var eller hur man får tag på den och vad den kan tänkas kosta?

Ida 20 december, 2013 12:19 /

Svara

Ida: Man kan kontakta Folkform direkt och fråga. Tror den normalt kostar kring 20 000 kronor.

Maria/Husligheter http://www.husligheter.se 20 december, 2013 07:11 /

Svara

♥ Ha en skön helg! God Jul önskar Nilla. ♥

Nilla Tankebubblor http://tankebubblor.blogg.se/ 22 december, 2013 05:23 /

Svara

Verkligen maffig tanklampa! Men med en prislapp på 20.000 kr så blir det att spara…

Sara 26 december, 2013 04:46 /

Svara