Welcome 2014!

1 januari, 2014 5 kommentarer
My life / Mitt liv

Annonsen laddas.

Ett nytt år, ett oskrivet blad. I fjol gick jag in i det nya året med en enda vetskap – att jag skulle bli mamma (till två!). Sällan har jag skålat in ett nytt år med sådant pirr i magen, och jag kan ju utan tvekan konstatera att 2013 har varit det mest omvälvande året i mitt liv. Men inte bara på grund av min nya roll som mamma, tro det eller ej, för jag hann ju dessutom förälska mig i ett 1930-talshus, slå till och flytta innan året var över.

Så den här gången vakade jag in det nya året i vårt ny(gaml)a hus med min nya lilla familj. Tilda och Alfred vaknade någon halvtimme innan tolvslaget så vi bänkade oss i sovrumsfönstret där de fick spana på grannarnas fyrverkerier med stora, förundrade ögon. Sämre nyårsaftnar kan man ha! Och den här gången har jag ingen aning om vad det nya året kommer att bära med sig. Om ett par månader börjar jag jobba heltid igen, det är allt jag vet. Jag har ju jobbat deltid ända sedan maj, men nu blir det nytt kontor, nya frilanskollegor och förhoppningsvis nya, roliga projekt att sätta tänderna i.

Nyårslöften och målsättningar då? Jodå, de finns där, men än så länge är de vaga i konturerna. Jag tänkte nämligen krama ur det alla sista ur min föräldraledighet först, och sen göra som min fantastiska vän Emma och ha en ”framtidskonferens” med mig själv där jag finslipar formuleringarna och målar upp målbilderna. Allt sett med ett nytt perspektiv, för från och med nu ska jobb och familj samsas om tid och energi. Det blir årets största – och roligaste – utmaning. Nu kör vi!

Nytt år – nya planer. Foto: pressbilder från Bookbinders design
Nytt år – nya planer. Foto: pressbilder från Bookbinders design

Translation: Happy new year! Last year I knew one thing was going to happen – I was to become a mum for the first time. This year I watched the fireworks with Tilda and Alfred, 10 months, and I have no idea what 2014 will bring. I start working full time again in March, in a new office with new collegues and hopefully many new projects. And I do have goals for this year, but I’m keeping them to myself for now. The biggest challenge will no doubt be to combine work and family – looking forward to it! Let’s do this!