Bloggers on Formex, part I

9 januari, 2014 3 kommentarer
Fairs / Mässor / Interviews / Intervjuer

Annonsen laddas.

Snart är det dags för årets första upplaga av Formex och bloggosfären kommer förstås att svämma över av rapporter inom kort. Men jag blev lite nyfiken på vad bloggarna egentligen har för förväntningar på mässan, så jag bestämde mig för att göra en liten enkät bland några av mina bloggbekanta. Sex frågor, åtta bloggare – en fråga per dag fram till mässan. (Klicka på varje bloggares bild för att komma till deras bloggar.)

Vad har du för förhoppningar på Formex i år?

formex-littlemiss– Den största förhoppningen i år är att vara ensam och fokuserad eftersom jag båda mässorna 2013 styrdes av nyfödingar, först min egen och sedan en väninnas, och de har liksom en egen agenda, inte fullt så inredningsintresserade om man säger så. På grund av annat jobb har jag dock kort om tid men jag hoppas hinna med att träffa vissa spännande personer som jag är nyfiken på.

 

formex-qreate

– Inspiration så klart, men först och främst längtar jag efter något ”nytt” – nytänk, nytt material, inovationer! Både det ena och det andra behöver förnyas tycker jag – jag hoppas att företagen hittat nya roliga prylar samt att jag även blir såld på exponeringen, själva montrarnas utföranden och så!

 

formex-aro

– Formex är informativt och ett “måste” som inredningsjournalist, här samlas alla stora och små varumärken och presenterar årets nyheter, men jag hoppas framför allt att det är inspirerande. Inredningstrenderna svänger ju inte lika fort som modet, så den där wow-känslan brukar utebli, men jag hoppas vi får se några nya godbitar … Och så hoppas jag att koppartrenden lagt sig lite!

 

formex-allispretty– I år har jag faktiskt ganska höga förhoppningar inför Formex, eftersom jag är där som inköpare för första året! Jag ser också fram emot Trendutställningen av Synnöve Mork och Young designers är alltid inspirerande.

 

formex-hemtrender– Jag hoppas bli ordentligt inspirerad och få en kul rivstart på det nya inredningsåret! Jag har precis tagit ett nytt steg med min blogg och startat enskild firma så jag hoppas också på att få träffa många i branschen och presentera Hemtrender lite mer.

 

formex-pella
– Jag ser egentligen alltid fram emot Formex med skräckblandad förtjusning. Som den prylälskande ”minimalist-wannabe” jag är blir jag förtjust och inspirerad, samtidigt som alla prylar gör mig väldigt trött och avmätt efter en dag på mässan. Men inför vårsäsongen känner jag mig alltid mer öppen för nya intryck och längtar efter nya detaljer, inspirerande färger (tro det eller ej) och material. Perfekt när mässan kommer precis när man äntligen städat undan julen och bara vill ha vår, vår, vår … Årets trend-tema Day dream  lockar dessutom mer än på länge. Temat som sådant känns inspirerande och väldigt mycket ”jag” – med beskrivningen av en poetisk och uppmjukad minimalism. Och så är jag väldigt förtjust i den pastelliga färgskalan, tillsammans med mocca och petrolblått, som vi ser i inbjudan och på hemsidan.

 

formex-annaleena– I år hoppas jag se mer av framtidens inredning, nytt och innovativt. Inspirerande mossgröna montrar och massor med nya trender och ekologiska nyheter! Jag vill se rostfritt och stenmaterial!

 

formex-alice– Att bli inspirerad, och att förhoppningsvis få se massor av nya snygga produkter.

I morgon: Vilken monter missar du aldrig?

Translation: Next week it’s Formex fair time again! I’ve asked some of my Swedish blogger collegues six questions and they will answer one each day.