Bloggers on Formex, part II

10 januari, 2014 3 kommentarer
Fairs / Mässor / Interviews / Intervjuer

Annonsen laddas.

Bloggarna brukar vara duktiga på att visa upp sina favoritmontrar från mässan, och inte sällan är det samma montrar som hyllas. Jag blev lite nyfiken på vilka montrar som egentligen står på deras måste se-listor, så jag frågade …

Vilken monter missar du aldrig?

formex-littlemiss– Jag kan inte påstå att jag fokuserar på något särskilt varumärke, men däremot missar jag aldrig Young Designers-avdelningen där nya spännande formgivare ställer ut och ofta bidrar till snackisar under året.

 

formex-qreate

– Bland annat Anna Viktoria och även Ylva Skarp – självklara att besöka! Sen gillar jag Young Designers – där brukar det både vara och se riktigt trevligt ut! Trendytorna och restaurangerna burkar jag också vilja se, liksom  föreläsningsytorna.

 

formex-aro

– Nu kommer ett tråkigt svar, men jag missar aldrig de danska montrarna. Housedoctor, Bloomingville, Madam Stoltz, Hübsch och så vidare.

 

formex-allispretty– Jag brukar faktiskt försöka söka mig till de lite mindre kommersiella montrarna, det finns så många duktiga hantverkare och formgivare att bli inspirerad av och det är kul att hitta märken som man inte ser överallt. Men Ylva Skarp och Kristina Stark missar jag aldrig, de brukar ha de snyggaste montrarna. Serax och Bloomingville brukar också imponera.

 

formex-hemtrender– Jag missar aldrig Young Designers, det är här man får träffa och se de nya talangerna och idéerna, de som ibland vågar lite mer än de etablerade. Till denna mässa kommer jag gå dit och heja lite extra på de duktiga tjejerna bakom Edit & Björnen.

 

formex-pella
– Mitt Formex-besök börjar alltid vid Trendutställningen, för att kicka igång inspirationen. Här upptäcker man ofta detaljer från utställare som man sen väljer att söka upp för att se mer ur deras sortiment. Annars går rutten alltid först genom A-hallen där jag skannar av ”gång efter gång”. Jag inser att jag oftast fastnar i samma montrar, som hos jättarna Bloomingville (A07:20) och Housedoctor (A14:20). Främst för att jag gillar deras sortiment och för att de är duktiga på att skapa en inspirerande utställningsmontrar med tydlig säsongskoppling. En utställare som jag inte ska missa i år är Tell me more | Market 29 ( A07:30), jag har en känsla av att jag kommer gilla det jag ser där. I B-hallen saknar jag Mimou som alltid har visat superhärliga och kreativa montrar. Men här missar jag inte Ylva Skarp – alltid lika kul att se hennes nyheter! För övrigt har jag sällan en plan för mitt besök utan fastnar för detaljer efter vägen, smått som stort. Senast föll jag för QL-korts små present tags.

 

formex-annaleena– Young designers. Det är där Formex coolaste design finns och designers som har modet som krävs att skapa. Och Ylva Skarps, inte bara för att hon är min kund – jag har stylat hennes print – utan också för att hon skapar fina montrar och är en utomordentligt trevlig människa!

 

formex-alice– Young Designers helt klart! Alltid lika spännande att se nya kreativa designers komma fram och få visa sina alster. Det är alltid kul att se de stora leverantörernas montrar och om de skapat något nytt, men på senare år tycker jag flera av montrarna mest efterliknat varandra med nyproducerade möbler i industristil, föremål i koppar och djurmönstrade textilier. Sedan är det alltid spännande vilket företag/produkter som blir vårens bloggsnackis. Det är lustigt, vi är så otroligt många bloggare och ändå fastnar vi oftast för samma produkter.

I morgon: Jan Rundgren och Synnöve Mork står för den officiella stylingen av trendutställning och restaurang i år. Bloggarna tycker till – och listar sina drömstylister för nästa Formex.

Translation: Soon it’s Formex fair time again! I’ve asked some of my Swedish blogger collegues six questions and they will answer one each day.