soxbo-4

Bloggers on Formex, part III

Maria/Husligheter

Det andra ”måstet” (utöver favoritmontrarna) i bloggrapporterna från Formex varje säsong är förstås utställningarna, framför allt den stora trendutställningen och så restaurangen som blir som en levande utställning. Två mässveteraner, Jan Rundgren och Synnöve Mork, står åter för stylingen av trendutställning respektive restaurang. Så jag frågade förstås bloggarna …

Vad tycker du om valen, och vilka kreatörer skulle du vilja se nästa säsong?

formex-littlemiss– *gäsp* Två fantastiskt duktiga kreatörer, inte tu tal om det, men snälla, stylingsverige måste ju bestå av så många fler talanger? För att jag inte skulle får för mig att hoppa över en mässa (börjar känna att ett Formex/år räcker) skulle jag gärna se något nytt. Jag älskar hennes reportage och ögonblicks-glimtar så det vore spännande att se en helhetsutställning av Sofia Vusir Jansson som bloggar på Mokkasin till exempel.

 

formex-qreate

– Känns spännande så klart – duktiga kreatörer. Anne på KOM! skulle vara kul att se! 

 

formex-aro

– Båda är ju ofantligt duktiga, men kanske också lite väntade. Sverige är ju fullt av duktiga stylister och inredare. Men jag skulle vilja se mer crossover-samarbeten, typ Lotta Agaton möter danska blomsterkonstnären Tage Andersen.

 

formex-allispretty– Jag ser mycket fram emot trendutställningen i vår, både Jan Rundgren och Synnöve Mork har gjort fina utställningar tidigare så jag är säker på att det kommer bli en bra upplevelse. Åh, vad svårt, det finns så många bra, men Lotta Agaton kanske … eller Tina Hellberg!

  

formex-hemtrender– Det är fina namn och de är väldigt duktiga! Dock har vi sett dem båda tidigare bakom utställningar på Formex och Möbelmässan. Jag skulle gärna se lite nya val, Sverige har grymt många duktiga stylister, trendspanare och inredningspersonligheter så ge möjligheten till fler och kanske lite mer okända tycker jag. Inredningsbloggare kanske?

 

formex-pella

– Jag har alltid inspirerats väldigt mycket av Synnöve Morks trend- och inspirationsutställningar genom åren. Hon har en fantastisk känsla. Ska bli spännande att se restaurangdelen av henne i år.

Då presentationen av Trendutställningens 4 teman verkligen gett mersmak så har jag höga förväntningar. Jag hoppas verkligen att Jan Rundgren lyckas inspirera mig färg och materialmässigt inför den nya säsongen. Jag är ju ganska svårflirtad vad gäller färg, även om jag längtar efter en dos vårkänsla och vad gäller det utlovade ”guldet” så känner jag mig tveksam. Är tvärtrött på guld och mässing just nu, men kanske, kanske kan det här ge mig en nytändning – i kombination med ”nya färger”…? Vi får se.

För mig är inspirationsutställningarna (restaurangerna inräknat) nästan det viktigaste med mässbesöket, då de ger en så tydlig koppling till säsongens trender. Så för mig kan det inte bli för mycket. Skulle gärna se mer av detta på mässan, eller kanske ännu hellre montrar som inspirerats av detta upplägg. En utställning med säsongens trend tolkad av våra mest framstående stylister och bloggare skulle vara ett välkommet inslag. Som känslan av ett ”live-reportage” eller inlägg.

 

formex-annaleena– Jag tycker om båda och har stor respekt för deras kunnande. För framtida säsonger vore det spännande att se vad engelska multitalangen Faye Toogood eller finska designern Tuula Pöyhönen kunde visionera fram.

 

formex-alice– Båda två är fantastiskt duktiga kreatörer och det kan nog inte bli annat än bra, men det ska bli extra spännande att se resultatet av Synnöve Morks restaurangdel. Synnöve är både en otroligt duktig designer och stylist, jag älskar allt hon gör. Nog hade det varit spännande att få se hur ett utvalt gäng bloggare skulle tolka i alla fall en del av en trendutställning något år.

I morgon: Detta packar bloggarna i väskan inför Formex!

Translation: Soon it’s Formex fair time again! I’ve asked some of my Swedish blogger collegues six questions and they will answer one each day.