Blog roundup

13 januari, 2014 2 kommentarer
Blog roundup / Bloggrundan

Annonsen laddas.

Katalogsläppen står som spön i backen just nu så veckans bloggrunda innehåller förstås en hel del ombloggade produktnyheter. Men också en liten tripp utanför landets gränser i form av en tysk mässa, ett finskt hem och en dansk webbshop. Enjoy!

Ferm SS14 – Husligheter.se
Några favoriter från Ferm livings vårkollektion. Foto: Pressbild

Veckans allra mest lyckade katalogsläpp måste nog vara Ferm livings. För oj som det har bloggats om dessa bilder! Och kollektionen då? Jo, mässingen håller ställningarna som metallkulören framför alla andra, och Ferms pastelliga geometri likaså. Vissa kanske tycker att det känns lite same same, men jag gillar kontinuiteten och varumärkets röda linje. Man ser att det är Ferm, det nya sortimentet passar fint ihop med gamla favoriter från samma märke och det känns trendigt utan att bli allt för mycket dagslända. Fint, Ferm!

Sommarkänsla på IKEA. Foto: Pressbild
Sommarkänsla på IKEA. Foto: Pressbild

Även IKEA har fått lite bloglovin för sina sommarnyheter, där jag måste applådera minitemat med ”balkonghjältar” för alla små uteplatser och balkonger lite extra. Alla har inte plats för enorma soffgrupper i konstrotting och pampiga matplatser för alla grannar, men även den lilla balkongen måste ju få pimpas med platta paket till bra priser.

Richard Huttens fina ljusstake av Skultuna för Artilleriet.
Richard Huttens fina ljusstake av Skultuna för Artilleriet.

Sade jag att mässingen håller ställningarna? Ja, det gjorde jag. Och en lite extra fin produktnyhet som uppmärksammats både här och där är specialutgåvan av Richard Huttens fina ljusstake i just rå borstad mässing. Det är Skultuna och Artilleriet som slagit sina påsar ihop, och resultatet kan inhandlas här.

Delar upp Vipps brunch set som finns att köpa i webshoppen. Foto: via Vipps blogg
Delar upp Vipps brunch set som finns att köpa i webshoppen. Foto: via Vipps blogg

Veckans webshop får bli Vipps som slog upp portarna häromdagen. Att priserna står i SEK är trevligt att se, men produkttexter på danska och inte den smidigaste funktionaliteten skrämmer nog tyvärr bort alla utom hardcorefansen. Jag blev i alla fall lite matt av att försöka navigera bland produkterna.

Heimtextilbilder från Trendenser. Foto Frida Ramstedt och Anna Ramstedt.
Heimtextilbilder från Trendenser. Foto Frida Ramstedt och Anna Ramstedt.

Och så har det vankats mässa i Frankfurt som en liten aperitif inför Formex. Frida/Trendenser bjuder på trendrapport från utställningarna på Heimtextil medan Stefan (vars mobilbloggande inte störs av förbudet mot systemkameror) öser ut en uppsjö av detaljbilder. De är båda ense om att struktur blir ett ledord framöver, men Stefan närmast sågar mässan som helhet eftersom han för första gången på tre år knappt ser några nyheter utan massor av upprepningar från förra året. Synd så klart (när kommer egentligen nästa riktiga nyhetsboom?), men ändå kul att se svenska rapporter från mässorna utanför Svea rike – tack för det!

Bild från Johanna Laajistos hem i Residence. Foto: Mikko Ryhänen
Bild från Johanna Laajistos hem i Residence. Foto: Mikko Ryhänen

Och så har vi veckans mest bloggälskade hem förstås. Denna gång tar vi oss över till Finland och Johanna Laajistos lägenhet tack vare Residence. Fint som snus tycker både jag och valda bloggare.

Translation: Weekly blog roundup with a lot of spring news, a German fair, a Danish brand webshop and a Finnish home.