Peas in a pod: Metal shelves

23 januari, 2014 5 kommentarer
Peas in a pod

Annonsen laddas.

Lika som bär är ingen överdrift i det här fallet – IKEAs nyhet Botkyrka och Vipps Shelf har onekligen vissa gemensamma drag. Förutom prislappen då, det skiljer prick två tusenlappar mellan svenskt och danskt i det här fallet. Vad säger ni om detta? (Tipstack till Raw design blog.)

Shelf från Vipp, 2 299 kr. Foto: Pressbild Vipp
Shelf från Vipp, 2 299 kr. Foto: Pressbild Vipp
Botkyrka från IKEA, 299 kr. Foto: Pressbild IKEA
Botkyrka från IKEA, 299 kr. Foto: Pressbild IKEA

Translation: Like two peas in a pod, or what do you think about the similarities between IKEA’s Botkyrka and Vipp’s Shelf?

 

Skriv en kommentar

*

5 kommentarer

Sånt här får mig att fundera på om det är medvetet eller undermedvetet att två produkter blir så lika. Tänker mig att IKEA ändå måste ha en ganska lång process från idé till färdig produkt och Vipps hylla har väl inte funnits så länge? <— Det där sista säger jag dock med stor osäkerhet och gissar mest.

Jag tycker att det är bra att det finns alternativ för de av oss om inte har råd med svindyra märkesvaror men gärna vill ha snygga och funktionella saker också. Att de ser ungefär likadana ut gör mig inget. Och Ikeas variant ser snygg ut. I alla fall på bild.

Eftersom jag jobbar på IKEA där produkterna utvecklas vet jag att de här hyllorna har genomgått en lång produktutvecklingsprocess precis som resten av sortimentet gör. Jag såg hyllorna på jobbet första gången några månader innan Vipp lanserade sina hyllor och blev lagom snopen när jag såg deras pressbilder.