Husligheter

Peas in a pod: Metal shelves

Maria/Husligheter

Lika som bär är ingen överdrift i det här fallet – IKEAs nyhet Botkyrka och Vipps Shelf har onekligen vissa gemensamma drag. Förutom prislappen då, det skiljer prick två tusenlappar mellan svenskt och danskt i det här fallet. Vad säger ni om detta? (Tipstack till Raw design blog.)

Shelf från Vipp, 2 299 kr. Foto: Pressbild Vipp

Shelf från Vipp, 2 299 kr. Foto: Pressbild Vipp

Botkyrka från IKEA, 299 kr. Foto: Pressbild IKEA

Botkyrka från IKEA, 299 kr. Foto: Pressbild IKEA

Translation: Like two peas in a pod, or what do you think about the similarities between IKEA’s Botkyrka and Vipp’s Shelf?

 

Kommentera

Kommentera

Sånt här får mig att fundera på om det är medvetet eller undermedvetet att två produkter blir så lika. Tänker mig att IKEA ändå måste ha en ganska lång process från idé till färdig produkt och Vipps hylla har väl inte funnits så länge? <— Det där sista säger jag dock med stor osäkerhet och gissar mest.

HojnaSandra http://sandraviklund.se 23 januari, 2014 09:06 /

Svara

Jag tycker att det är bra att det finns alternativ för de av oss om inte har råd med svindyra märkesvaror men gärna vill ha snygga och funktionella saker också. Att de ser ungefär likadana ut gör mig inget. Och Ikeas variant ser snygg ut. I alla fall på bild.

Nini Tjäder http://www.ninisworld.com/wordpress 23 januari, 2014 10:44 /

Svara

Eftersom jag jobbar på IKEA där produkterna utvecklas vet jag att de här hyllorna har genomgått en lång produktutvecklingsprocess precis som resten av sortimentet gör. Jag såg hyllorna på jobbet första gången några månader innan Vipp lanserade sina hyllor och blev lagom snopen när jag såg deras pressbilder.

Pernilla 23 januari, 2014 08:19 /

Svara

Pernilla: Misstänkte nästan det, inte så konstigt egentligen – det går ju trender i allt!

Maria/Husligheter http://www.husligheter.se 2 februari, 2014 12:12 /

Ellos har också fått in mycket fint, en hel del som liknar andra dyrare designer…

Liv 26 januari, 2014 04:30 /

Svara