IKEA PS 2014 – my favourites

16 mars, 2014 1 kommentar
#blogg100 / News / Aktuellt

Annonsen laddas.

Igår var jag på presentationen av IKEA PS 2014 och det kommer att komma ett ordentligt inlägg med bilder därifrån, men jag tänkte att jag skulle börja med att utse mina favoriter ur kollektionen. På det stora hela så är jag inte helt såld faktiskt, jag upplevde kollektionen som en aning plastig, nästan lite för konceptuell (med tanke på att majoriteten av kundkretsen inte är några designnördar) och framför allt rätt svårplacerad i vanliga hem (som mitt). Jag har lite svårt att se att alla dessa produkter kommer att bli såna klassiker som till exempel plåtskåpen. Men det vore faktiskt rätt bra om jag hade fel, för namnen bakom kollektionen är onekligen en imponerande skara designtalanger!

Mina favoriter från IKEA PS 2014. Foto: Pressbilder, IKEA
Mina favoriter från IKEA PS 2014. Foto: Pressbilder, IKEA
  1. Förvaringsmodulerna designade av Tomás Alonso fanns i auberginelila, ljusgrönt och vitt vilket fick mig att tänka på Eva Lilja Löwenhielms kuber för Asplund. Användbara och flexibla, dessa kan nog bli en storsäljare för 250 kr/st.
  2. Hörnfåtöljen av Ebba Strandmark är nog min största favorit av dem alla, så snygg! Kostar 2 000 kronor, plus 495 kronor för de tre kuddarna till. Denna säljs inte förrän augusti.
  3. Den lilla spegeln är också designad av Tomás Alonso, och går dessutom att fästa på väggen i ett smart listsystem. Även Ebba Strandmark hade gjort en fin bordsspegel i vitt med krokar på. För 99 resp 179 kr är de riktiga budgetfynd.
  4. Bordet och bänken av Mathias Hahn är både för inne- och utebruk och går dessutom att fälla ihop till ett riktigt platt paket så man kan stuva undan dem för vintern till exempel. Enkla, snygga och praktiska för 995 resp 500 kronor.
  5. Bänken av Anna Efverlund är väldigt egen men fin i formen, ser den mot en solig fjällstugevägg under tinande istappar. Kanske lite lurig i andra miljöer, men tummen upp för formspråket. Kostar 995 kronor.
  6. Mattor (och andra textilier) av Margrethe Odgaard med fina färger och mönster. Mattan på bilden kostar 995 kronor.
  7. Compact living/tonårsrumsanpassat skrivbord/sekretär av Krystian Kowalski, Maja Ganzyniec och Pawel Jasiewicz. Kostar 1 495 kronor och är litet och nätt nog att få plats nästan var som helst.

Translation: My favourites från the new IKEA PS 2014 collection.