Husligheter

New in: Cacti

De senaste veckorna har jag sett kaktusar ÖVERALLT. Som här. Och här. Här, här, här, här och här. I min mobil finns nytagna kaktus-snapshots från bland annat toaletten (!) i EKPRs showroom och Åhléns Citys skyltfönster. Sakta men säkert började jag få ett sug efter några egna taggiga kompisar, och jag bestämde mig häromdagen för att börja i liten skala. Nu bor några småttingar i en skål hos mig, jag hoppas de ska trivas. Och jag gissar att vi kommer att få se ännu fler vassa växter i inredningsmiljöer framöver.

Cacti (photo: Maria Soxbo/Husligheter.se)

Två små kaktusar och en liten suckulent på plats hemma hos mig.

Cacti (photo: Maria Soxbo/Husligheter.se)

De fick bo i en liten skål som jag fyndade till det facila priset av 59 kronor på Åhléns.

Clay pot (photo: Maria Soxbo/Husligheter.se)En annan nykomling här hemma är den här fina blomkrukan som numera hyser min hälsopelargon.

Alla foton: Maria Soxbo/Husligheter.se

Translation: Suddenly I see cacti everywhere, and a few days ago I decided to get a couple of small ones for myself. 

 

 • http://hannarty.blogspot.se Hanna

  Ja, jag börjar också bli lite sugen på kaktus-trenden. Får se om jag hittar någon trevlig variant i blomsteraffären här intill…

  Önskar dig en fin fortsättning på påskhelgen!

  • http://www.husligheter.se Maria/Husligheter

   Hanna: Detsamma! =9

 • Emma

  Hej!

  Var kommer krukan på sista bilden från?

  Hälsningar
  Emma

  • http://www.husligheter.se Maria/Husligheter

   Emma: Jag vet faktiskt inte märket, men jag köpte den i en blombutik precis vid Mariatorget!