Fiffigt à la Fantastic Frank

21 juni, 2014 Skriv en kommentar
Sponsored posts / Sponsrade samarbetsprojekt

Annonsen laddas.

Minns ni det här blogginlägget? Fantastic Frank smög in en liten slickande katt i ena hörnet på en mäklarbild och genast fick lägenheten på bilderna lite mer liv. Kameran jag testar för tillfället, Nikon 1 V3, har faktiskt en inbyggd funktion för just detta, som kallas Rörligt foto, och som är rätt rolig att leka med både för privat bruk och som bloggare.
Jag har nu en hel drös korta ”videosnuttar” där barnen rör sig i slowmotion – bläddrar i böcker, bygger klosstorn, jagar varandra. Jag har till och med en med en framrusande dotter som snubblar på sina egna fötter och dyker pladask, i slowmotion blir det så roligt att jag måste spara den bara för att visa henne när hon blir större (och hon gjorde sig så klart inte illa alls).

Foto: Maria Soxbo/Husligheter.se

Som inredningsbloggare fotar man ju sällan saker som rör sig, det är tacksamt för amatörfotografen – men kan ju också bli lite tråkigt. Och då är den här funktionen rätt rolig! Sätt kameran på ett stativ eller ställ den på en plan yta (gärna något stadigare än den kartong jag använde …) så att den hålls helt stilla, och låt gardinen vaja i vinden, en ljuslåga fladdra till eller varför inte anlita just en katt som statist?

Vill du verkligen gå all in à la Fantastic Frank så omvandlar du sedan filmfilen till en gif som jag har gjort (på bekostnad av bildkvaliteten förstås). Jag använde photoshop, men det finns bra gratisprogram på nätet också.

Husligheter + Nikon

Translation: I’m trying out a new Nikon model, Nikon 1 V3, and it has a fun setting resulting in 4 sec videos. Great for capturing kids on the run, and also a fun way to add some life to an interior shot. This is a .mov file, but it can easily be converted into a .gif for example.

Skriv en kommentar

*