Bloggrunda

25 augusti, 2014 4 kommentarer
Blog roundup / Bloggrundan

Annonsen laddas.

God morgon! Hösten är verkligen här på riktigt nu – nio ynka grader visade termometern på i morse. I helgen bakade jag årets första äppelpaj på våra egna äpplen, och vi drabbades av ett riktigt ösregn på vägen hem från söndagens mysfika på vårt lokala favoritställe – båda riktiga hösttecken. Men solen skiner från klarblå himmel och efter denna ljuvligt heta men svettiga sommar är jag faktiskt redo att klä på mig lite. Pressutskicken har också växlat säsong förstås, och veckans bloggrunda visar det med önskvärd tydlighet. Hösten, nu köööör vi!

Indiska fall 2014 by Lotta Agaton – Husligheter.se
The Lotta Agaton touch på Indiskas sortiment. Foto: Skärmdump ur höstens onlinekatalog.

Vi börjar med en rykande färsk höstkatalog som fått en hel del uppmärksamhet den gångna veckan, tack vare Lotta Agatons alltid lika snygga styling. Ser du vilket företag det gäller? Jodå, det ÄR Indiska, även om det är lite svårt att känna igen just här. Men gamla Indiskafans behöver inte misströsta – katalogen är uppdelad efter stilar, och Neutral ovan följs förstås upp av det mer välbekant Colourful. Min första tanke var rent egoistisk – jag blev sugen på att bege mig till närmaste Indiska för att se om jag kunde fynda något fint. En ovanlig känsla för mig som aldrig riktigt dragits till Indiskaestetiken med färgsprakande textilier och orientaliska former, så uppenbarligen kan det här greppet locka nya kunder. Samtidigt är det här förstås ett tecken på likriktning i branschen – läs Weronicas kloka reflektioner till exempel.

Nytt för i år hur som helst – kollektionen Zence core i samarbete med parfymören Clas Wulff där allt från handkrämer och doftljus till handdukar och necessärer ingår. Se hela katalogen här!

Jotun Lady paint – Husligheter.se
Nya färger att matcha hösten med. Foto: Pressbild Jotun Lady

Hösten bjuder på ny palett utanför fönstret och det är klart att innemiljöerna också ska få lite nya kulörer att jobba med. Jotun Lady släpper nytt under etiketten Lady Balance och sparsmakade pressbilder i pudriga nyanser går förstås hem.

InWhite & InBlue from Rörstrand by Monica Förster – Husligheter.se
Blått och vitt i nytappning. Foto: Pressbild Rörstrand

Det är inte bara mörka dukningar som erbjuds i höst. Rörstrand gör sin största produktlansering av det här slaget på många år när de nu äntligen presenterar Monica Försters servis InWhite & Inblue med helvitt och blåmönstrat porslin där delar är samplade från klassiska porslinen Blå eld och Koka blå. Bloggvärlden ger tummen upp, och visst är det fint? Styling signerad Lotta som därmed får dubbla bildbidrag till veckans bloggrunda.

Grönkål (Tant Johanna) – Husligheter.se
Grönkål, snygg att styla med och god att äta. Foto: Johanna Bradford/Tantjohanna

Det är inte bara produkter skapade av människohand som fått bloggkärlek på sistone. Grönkålen har fått lite extra love, i form av fina bilder och goda recept. Tacksam att styla med också, som synes!

Apartment for sale (Alvhem) – Husligheter.se
Ljuvligt sovrum. Foto: Mäklarbild Alvhem

Och på inspirationsfronten har The Residency – Ilse Crawfords Köpenhamnsutställning – fått bloggvingar tack vare Lotta (igen!). Bilder syns till exempel här, här och här. Jag väljer dock att lyfta fram en helt vanlig Hemnetlägga istället, ett fynd via Hannarty som föll mig i smaken. Glad måndag!

Translation: Fall is here! Outside as well as in my inbox, where the fall news keep piling up. Here are some of last week’s most blogged about stuff.