Bloggrunda

1 september, 2014 5 kommentarer
Uncategorized

Annonsen laddas.

September, hörni! Den första riktiga höstmånaden, och att en ny säsong är här går liksom inte att ta miste på om man rör sig i bloggosfären – produktnyheterna, kollektionslanseringarna och katalogsläppen står som spön i backen så här års.

Lara Bohinc + Skultuna (Husligheter.se)
Lara Bohinc för Skultuna. Foto: Pressbild Skultuna

Den pressvisning jag grämer mig mest över att jag missade förra veckan på grund av dubbelbokade möten var Skultunas samarbete The London Collection med slovenska smyckesdesignern Lara Bohinc. Fyra ljuslyktor i mässing (förstås), men även i vit eller svart variant, och ett fint bokstöd dessutom. Jag älskar Bohincs formspråk, och dessa bordskarameller (som kommer att kosta 500–1 000 kronor och släpps i oktober) åker rakt upp på önskelistan, både min och gissningsvis många andras.

IKEA Stocksund – Husligheter.se
IKEA satsar till slut på en Howardvariant. Foto: Pressbild IKEA

IKEA släpper så mycket nyheter just nu att man omöjligt kan redovisa alla, men bland oktobersläppen måste jag ändå nämna att det faktiskt kommer en Howardvariant till soffavdelningen! IKEA har känts som den sista utposten för Howardfri möbelshopping, men nu kommer alltså Stocksund för från 4 995 kr i butik. Inte mig emot, jag gillar verkligen Howardsoffor – sköna, snygga och oftast rymliga nog att gosa med ettåringar i. Eftersom det tar emot att investera i dyra livstidssoffor när man har småbarn så blir jag glad över bra budgetalternativ, jag har själv Mios variant hemma och älskar den.

Mr Perswall Daily Details – Husligheter.se
Tapeten Nude ur kollektionen Daily details från Mr Perswall. Foto: Pressbild Mr Perswall

Den gångna veckans hetaste väggbeklädnad är utan tvekan kollektionen Daily details från Mr Perswall och lite extra guldkant på nyheten får man om man läser Jennys blogg eftersom hon tills relativt nyligen jobbade för företaget och alltså var en av dem som till exempel arrangerade de ”nakna” böckerna inför plåtningen av tapeten NudeÄr det någon fler än jag som tycker att Mr Perswall borde starta en bakom kulisserna-blogg, så att man får se att de här magiska tapeterna faktiskt skapas i en fotostudio och inte bara i datorn? En skymt kan man få se via facebooksidan, men jag vill ha mer!

Bolia webshop – Husligheter.se
Lansering av Bolias webshop. Foto: Pressbild Bolia

Veckans shoppingnyhet står Bolia för som öppnar webshop, något som många har uppmärksammat. Jag gillar Bolia, i möbelvaruhussvängen känns det ändå som att de har hittat ett eget uttryck utan att låna alltför mycket från dyrare varumärken. Å andra sidan är Boliamöbler verkligen inte gratis, så det kanske är lite orättvist att placera denna danska jätte i samma fack som de andra kedjorna. Hur som helst, nu är det fritt fram att klicka hem säsongens nyheter här!

Apartment for sale (Fantastic Frank) – Husligheter.se
Charmig lägenhet till salu. Foto: Mäklarbild Fantastic Frank

Och så rundar vi av med veckans tittgodis – denna lägenhet hos Fantastic Frank som Tant Johanna tipsade i sin weekly mix. Trevlig måndag!

Translation: A blog roundup to start this Monday – and month! – off with!

Skriv en kommentar

*

5 kommentarer

Kul med svep – och tack för länk. Jag blir nyfiken på din soffa – är på jakt efter att just våra gamla hederliga brittiska Howardsoffor har säckat ihop efter typ 17 år. Jag klurar fram och tillbaka om vi skall investera, eller om vi skall satsa budget (mest min make som ligger och kollar på TV i just den soffan :). Blir nyfiken på din erfarenhet av Mio-soffan. Recensera gärna kort – stort tack. Och ha en fin vecka!

Weronica: Vi gillar den massor! Har haft den i drygt ett halvår nu, den ser fortfarande som ny ut. Jag var lite tveksam i butiken till om jag skulle tycka tyget var för blankt, det ser nästan lite glittrigt ut på bild, men i verkligheten har jag inga som helst problem med tyget utan tycker att det ser ut att ha perfekt grå färg. Nu är detta min första howardvariant så jag har inga dyrare att jämföra med, men jag hade lätt kunnat välja denna även om inte småbarn var en faktor. Prisvärd och snygg!

Gillar också Bolia. Vi köpte en tv-bänk där (inte för att det är en särskilt kul möbel men någonstans måste man ändå stoppa digitaltvboxar och förstärkare och vi var inte mer kreativa än så). Vi valde en på Bolia för den hade bäst mått för våra syften och var ganska snygg men så här några år senare när den blivit påkört av både lära-gå-vagn och bobbycar är vi väldigt nöjda med det valet. Vi kan bara konstatera att den inte fått en skråma. Har inte riktigt lika bra erfarenheter av kvalitén på IKEAs möbler.

Sara: Tv-bänkar ja, den mest nödvändiga och förmodligen tråkigaste möbeln man har … 🙂 Kul att höra om kvaliteten på Bolia, jag äger inga möbler alls därifrån men tycker ofta att de gör snygga bänkar och förvaringsmöbler framför allt.