Välkommen till min nya blogg från LA!

Vad kul att du har hittat hit!

Jag heter Jill Sörensen och är ny bloggare här på Sköna Hem. Jag bor i Los Angeles där jag jobbar som inredningsdesigner med eget varumärke (www.jillsorensen.com). Vägen till LA har varit lång, men, för ett år sedan blev min dröm att bo här i solen äntligen verklighet.

Mitt Amerikanska äventyr började när jag som ivrig 18-åring flyttade till San Francisco för att jobba som au pair. Jag blev helt förälskad i Kalifornien och ville absolut hitta ett sätt att kunna bo kvar. Livet visade sig ha andra planer för mig. Ett erjudande från en modellagentur i San Francisco tog mig istället till ett hektiskt (men spännande) liv som fotomodell i Paris och New York. Flera år senare bestämde jag att det nu var dags att flytta tillbaka till soliga Kalifornien.

Men ännu en gång ville livet något annat.

Jag träffade min blivande man, gifte mig och flyttade till Washington DC – där jag startade inredningsföretag, födde barn och skilde mig.

Ibland kan det vara smärtsamma saker som leder dig mot ditt öde. För oss var det något fruktansvärt. Lukes pappa drabbades av hjärncancer och avled efter tre års omänsklig kamp.  Den tunga tiden fick mig att inse att livet är oändligt kort och att varje sekund måste tas tillvara. Luke behövde en chans att börja om, så när vi hittade en fantastisk skola i Santa Monica bestämde vi oss för att börja ett nytt liv här vid Stilla Havets kust.

Det var ett av dom svåraste, men bästa valen jag gjort.

Jag letade på nätet efter ett litet hus att hyra i närheten av Lukes skola. Eftersom vi planerade att ta med oss våra husdjur, två hundar och en katt, visade det sig dock lättare sagt än gjort.

En vecka innan flyttlasset skulle gå hittade vi (med paniken i halsen) till slut en liten bungalow i Santa Monica pa världens trevligaste område. Min goda vän Julie i LA, stack dit och tittade pa den och jag hyrde huset på stående fot utan att ha sett det i verkligheten.

Tanken var att det skulle bli en tillfällig bostad i bara några månader medan vi letade efter ett hus som vi skulle köpa och bygga om till vårt ultimata drömhus. Detta var något Luke och jag diskuterat i detalj dom mörkaste dagarna för att ha något att se fram emot.

Vi sålde vårt hus i Washington DC, nästan alla våra möbler, gav bort merparten av våra kläder och grejor och tog bara med det vi behövde för att inreda den hyrda lilla bungalowen.

Luke hade önskat sig ett mindre hus i ett villaområde, där han kunde cykla, ett sovrum mitt emot mitt, och ett brevinkast i dörren som man ser i alla gamla amerikanska filmer.

Vi fick allt.  Till och med brevinkastet.

Vi gjorde oss snabbt hemmastadda i våran bungalow.

Det ar något speciellt att veta att det stora vackra blåa Stilla Havet och den nästan oändligt långa badstranden ligger bara 27 kvarter, cirka 20 minuters promenad, härifrån.

Vi har nu bott här i ett och ett halvt år och har verkligen uppskattat allt Santa Monica har att erbjuda. Luke had hunnit fylla 13 år.  Vi trivs i vår lilla bungalow men den är alldeles for liten för Luke, mig, min fästman Dan, våra tre djur och ett designkontor!

Efter ett års letande har vi äntligen hittat vårt drömhus, ett gammalt 60-tals ranch hus högt uppe på berget vid Mulholland Drive med fantastisk utsikt över Sierra och Santa Monica bergen. I julas blev det vårt och nu håller vi på att total renovera.

Jag hoppas du tittar tillbaka.  Här ska jag blogga fem dagar i veckan och dela med mig av allt soligt och kul här i LA, all cool design här, designtips , mitt liv och framför allt renoveringen av vårat nya hus.

Jag hoppas att ni hör av er!  Lämna gärna kommentarer, skicka frågor, och berätta vad ni vill jag ska skriva om.

Vi ses imorgon!

 

ga('create', 'UA-59570955-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');

LOADING..