Snart ryker köket!

22 februari, 2017 Skriv en kommentar
Laila Bagge

Ja, men då ryker köket snart! Och då blir det hämtmat i en vecka! 


Nu har vi tömt vårat gamla vardagsrum som nu kommer att bli det nya köket! Så en vägg ska upp i mitten av gamla vardagsrummet! Ena rummet blir en del av köket och andra sidan där vi sover i dagens läge blir ett badrum på 15 kvadratmeter.


Väggen mot utbyggnaden ska ju rivas sedan så att det blir en öppen planlösning


Så hela denna vägg med det runda fönstret ända ner till frysen och kylskåpet ska bort!


Samt väggen mellan det gamla köket och det gamla vardagsrummet, som ni ser här på bilden! Krångligt, ja men det kommer att bli så bra när det är klart!


Så nu har vi alla flyttat ner till Liams vardagsrum och använder det gemensamt som tv rum så länge!


Idag ska jag kolla färg till sovrummet på ovanvåningen och jag gillar ju mörka sovrum! Tycker att man sover så mycket bättre då, så det blir nog en mörkare färg där! Kram L

Skriv en kommentar

*

Mörka måndag

20 februari, 2017 1 kommentar
Laila Bagge

Vilken oerhört grå måndag. Kändes som det aldrig blev ljust på hela dagen? Och så ett regn som liksom låg som en dimma i luften. Nä. Nu vill jag ha vår!
Och att det skall vara ljust. Vitt, vitt och vitt! Kanske göra inredningen så det blir genomgående ljusterapi?

house-with-white-interiors

Spana in här för mer inredning som går i vitt, vitt och vitt.

Kram L

Skriv en kommentar

*

1 kommentar

Vi har väggar!

18 februari, 2017 3 kommentarer
Laila Bagge

De är så spännande att gå runt och titta på allt som händer med huset!

Nu har det kommit upp fler väggar och även panel! Panelen skall målas vit och så blir det två stora fönster och två skjutdörrar som man kan öppna upp ut mot poolen. Vi har också varit och valt ut alla spottar som vi skall ha både utomhus och inne i taket!

Det var även dags för lite biltvätt, jisses så smutsiga bilarna blir fort i detta väder! Jag avskyr verkligen allt som har med biltvätt att göra så det är tur man har en man som älskar allt som har med bilar att göra he he

img_8272.jpg

Fortsatt trevlig helg!

Kram L

Skriv en kommentar

*

3 kommentarer

Va långt ni har kommit! Det går verkligen undan i er renovering 🙂 Kul att vi får ”följa med” så mycket.
www lotte4.blogspot. se

Oh my good 😉 Sett gamla idolklipp på youtube å vad underbara ni var 🙂 Ni verkligen ägde, saknar er verkligen, har ej sett idol i år för att ej ni var med 🙂 Tur ni finns kvar på youtube, jag blir så glad av dig/er 🙂 😉 Kramar från ett snöande Boden <3

Nu blir det färgglatt värre!

17 februari, 2017 6 kommentarer
Laila Bagge

Nu blir det färgglatt istället för vitt.
Trendexperten Stefan Nilsson skriver såhär om 2017 års stora inredningstrender: Färgkrockar och stora mönster! Han kallar fenomenet för Peter Pan-trenden. Så här skriver han i sin rapport:

”2017 är året då vi vägrar att växa upp. Istället flyr vi verkligheten in i det drömska Neverland. Inredningen är lekfullt 70-talsinspirerad med en touch av maximalism och tropiska referenser. Färgskalan spänner från rosa och senapsgula inslag till rött och ljusblått. Den spanska designern Jaime Hayons lek med färger och former inspirerar”.

Helt rätt ut är då Kevin och Kristina som nu säljer sin lägenhet på Södermalm. Har ni inte spanat in denna färgsprakande lägenhet så gör det här!

Skärmavbild 2017-02-14 kl. 16.57.39 Skärmavbild 2017-02-14 kl. 16.57.53 Skärmavbild 2017-02-14 kl. 16.58.03

Vad tycker ni? Mer färg eller stanna vid vitt?

Kram L

Tävla om årets klassfest med Coop!

16 februari, 2017 1 kommentar
LIvsstil

sponsorskylt_ny_coop
Men mamma, jag skulle fatta direkt att det är ett prank! Jag är ju experten ropar Liam självsäkert när vi kollade på filmen som Coop tagit fram tillsammans med Sean Banan där han prankar en skolklass.

Men jag är inte alls lika säker! Hur tror du ditt barn skulle reagera om det helt plötsligt kom in en främmande person i klassrummet, tog över lektionen och sen börjar det helt plötsligt hända en massa konstiga saker? Visa filmen för dina barn och kolla vad de säger!

Coop är en av Melodifestivalens sponsorer och anordnar en grymt roligt tävling där man kan vinna århundradets klassfest med vinnaren av Melodifestivalen som gäst på festen!

För att vara med och tävla så handlar man på Coop för minst 300 kr och registrerar kvittot samt skriver en motivering till varför man skall vinna!

Vi är såklart med och tävlar, jag har varit och handlat och Liam sitter och filar på en riktigt bra motivering! Jag frågade om jag fick vara med på klassfesten om han vann men det får jag absolut inte. Jag får stå utanför och kika in om jag har tur he he!

Mer om hur du och ditt/dina barn kan vara med och tävla i denna roliga tävling hittar du här!

Lycka till!

Kram L

Skriv en kommentar

*

1 kommentar

Bygg, bygg, bygg!

16 februari, 2017 4 kommentarer
Laila Bagge

Bygget går framåt här hemma! Nu har utbyggnaden fått både tak och väggar och balkong!

Det kommer att bli såååå fint när det är klart! Poolen ligger i bakgrunden som ni kanske ser, kan redan föreställa mig hur det kommer att se ut när allt är klart och poolens metalltak är borttaget.


Har precis haft möte med Knivsta som ska göra våra räcken som ska gå runt balkongen!


Tänkte ha ett räcke som påminner om detta räcke!


Nu är det dax att börja titta på dörrar och fönster. Vi känner att vi vill ha stora skjutdörrar i glas för att få in känslan av poolen och vatten från vardagsrummet!


Har läst på lite om Velfac fönster, dom skräddarsyr varje fönster och dörr efter ditt önskemål, dom ligger bra i pris och det blir inte dyrare för att du ger specialmått vilket jag älskar! Så i stort sett kan du beställa vilken höjd, bredd som du vill på dina dörrar och fönster utan att det kostar något extra!Kram och godmorgon på er L

Skriv en kommentar

*

4 kommentarer

Bra val av fönster. Vi valde de när vi byggde nytt. Min man och jag tycker inte om underhåll så vi tog metall utvändigt och trä inne. De ser fortfarande som nya ut och inte det minsta underhåll har behövts göra, varken på insidan eller ute.

IKEA rycker in och hjälper till

15 februari, 2017 2 kommentarer
Laila Bagge

Skärmavbild 2017-02-14 kl. 16.42.23

Det händer mycket hos IKEA nu läste jag i en artikel från Smålandsposten.
Inte bara bestämde sig Ingvar Kamprad att ur sin stiftelse skänka 5 miljoner till Smålands äldre. Under de senaste sex åren har Familjen Kamprads stiftelse delat ut sammanlagt svindlande 400 miljoner kronor till förmån för äldre och olika forskningsprojekt!

Nu har också IKEA bestämt sig för att man vill göra vad man kan för att hjälpa syrianska flyktingar.
Tillsammans med lokala organisationer i Jordanien kommer Ikea börja sälja mattor och textiler under 2019 som är gjorda av syriska flyktingar. De kommer att låta kvinnorna jobba med flexibla arbetstider för att även kunna ta hand om sina barn och familjer som har varit deras huvudsakliga uppgift i sitt hemland.

Fint när de stora företagen bestämmer sig för att hjälpa till!

Kram L

Skriv en kommentar

*

2 kommentarer

Jump in the tub

14 februari, 2017 2 kommentarer
Laila Bagge

badkar1 badkar2 badkar3 badkar4

Badrum kan man ju göra på en massa olika sätt. Jag gillar när badrum även kan användas som mer än bara ett badrum, har man plats gillar jag att sätta lite ”spakänsla” på det, kanske ställa in en mysig fotölj eller liknande. Har också sett många fina bilder på några som satt in en kamin för att kunna njuta av en brasa när man badar.
Det här med badkar förresten, det är en diskussionsfråga. Jag har många vänner som när de renoverat sina badrum valt badkar för att barnen så gärna ville ha det men egentligen är de hopplösa att duscha i.
Inbyggt badkar blir ju superfint men om man ångrar sig är det inte lika lätt att ta bort det. De fristående badkaren som finns idag tycker jag är superfina och finns i så många olika varianter! Plus att man kan lyfta ut dem om man nu skulle tröttna…

Kram L

Skriv en kommentar

*

2 kommentarer

Happy Valentines day Laila!
Jag har sett ett fantastiskt badrum med kakelugn och kristallkrona,
säkert 35m2.
Det bästa är ju att ha både en separat dusch och badkar om man har plats,
älskar att bada så jag har svårt att vara utan badkar.

En dusch är ju det mest praktiska, speciellt om nån i familjen har långt hår. Faaan alltså vad det blev stopp i badkaret när jag hade ett. Ett rent helvete att försöka få bort allt hår som fastnat i ventilen!

Mellohelg

13 februari, 2017 8 kommentarer
Laila Bagge

I helgen satt vi förstås framför Melodifestivalen som jag gissar att många av er också gjorde!
Stort grattis till Benjamin och Mariette som gick raka vägen till final!
Alltid lite extra roligt när man ser en fd Idoldeltagare på Melloscenen!

Vilka var era favoriter?

mello2

Kram L

Skriv en kommentar

*

8 kommentarer

Borde det inte vara lite EXTRA roligt att Kits KUSIN var en av vinnarna ?! Eller??
Och om du nu tycker att det är viktigare att framhäva att en föredetta Idoldeltagare stod på Melloscenen , så kan man ju tycka att du borde kunna hennes namn…. Hon heter inte Marielle – utan Mariette.

Men suck…
Vad får dig att tro att hon inte tycker att det är roligt att Benjamin gått vidare..?

Ni tror inte att det kan vara så att felstavningsprogrammet ”rättat” till mariette till marielle..?

Att ni orkar hacka ner..!

Mörkläggning

11 februari, 2017 22 kommentarer
LIvsstil

morkthar

Favorit i repris. Vad tycker ni? Total makeover?
Kram L