DIY Mormorsglamour

Sumobrottning i Barcelona

mormorsglamour

Restips-Barcelona-W-hotellKänner att detta kommer att bli ett långt inlägg. Men i torsdags åkte jag och min sambo som fyllde 40 år tillsammans med hans syster, bror och svägerska till Barcelona. Har varit i Barcelona två gånger innan och jag brukar oftast känna mig ganska nöjd med att besöka en stad över en weekend. Men just Barcelona blir jag aldrig besviken på och det blir bara tydligare och tydligare hur mycket denna stad har. Jag älskar pulsen i kombination med den avslappnade stilen, alla trevliga människor och den fantastiskt goda maten.

Restips-Barcelona-W-hotellEftersom det var sambons födelsedag firade vi detta stort genom att bo på W.  Ett hotell som ligger precis på stranden i Barcelona, helt magiskt. God mat överallt och utsikt över stranden. Så det kan jag verkligen rekommendera.

Restips-Barcelona-W-hotellNedanför hotellet var det full fart hela tiden och folk åkte skateboard, cyklade, åkte rullskridskor eller sprang. Så hela tiden hände det något. Vi kom fram vid 19 tiden på torsdagen och det var fortfarande varmt och den där otroligt vackra gyllene solen sken i sin finaste skrud.

Restips-Barcelona-W-hotellRestips-Barcelona-W-hotellHär är poolen, tycker det är så läckert med Infinitypooler.

Sagrada-familia-restips-BarcelonaSåklart checkade vi av en av sevärdheterna såsom Segrada Fimilia, en kyrka som aldrig blir färdig och man förstår varför när man ser byggnadens komplexitet. Kyrkan är ritad av Gaudi vars verk finns att se runt om i staden. Tanken var att han skulle bli klar med sin kyrka under tiden han levde men nu 80 år senare är kyrkan fortfarande inte klar och man beräknar att det tar minst 20 år till att få den färdig.

På gatan vid Sagrada Familia hade de någon typ av event så man kunde få testa på att brottas med Sumodräkter, något jag alltid velat göra…

Sagrada-familia-restips-BarcelonaKent brottades mot sin bror och jag fick gå tre ronder mot min svägerska. Vi skrattade mer än vi brottades.

Sagrada-familia-restips-BarcelonaDessutom var det nästintill omöjligt att ta sig upp när man väl låg ner på marken, så två personer fick dra upp oss. Himlar så galet kul!

Sagrada-familia-restips-Barcelona

 

Sagrada-familia-restips-BarcelonaHär är en som blev himla glad över att vinna mot sin bror.

Det kommer mer… alldeles snart, men det är så mycket bilder så jag delar upp det i flera inlägg.

Kommentera
Föregående artikel En helt galet ku…

En helt galet kul resa!

mormorsglamour

20141019-205607.jpg
Kikar in lite snabbt! Det har varit lugnt några dagar på bloggen för jag har varit i Barcelona tre nätter och haft en av de bästa semestrarna.
Nu är jag tillbaka hemma i vardagen… Återkommer i morgon med mer bilder och lite Barcelonatips.

Sov gott

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Sumobrottning i…
Föregående artikel Hexagonkakel i a…

Hexagonkakel i ateljén

mormorsglamour

Nu är klinker i badrummet i ateljén lagt. Det ska bara fogas först. Som jag visade i tidigare moodboard till badrummet hade jag valt en ljusgrå klinkerplatta från Höganäs i Hexagonformat. Det var svårt med mobilen att fånga rätt kulör. Det visade sig till min lycka att färgen på plattan var nästan samma färg som betonggolvet i övrigt i ateljén. Och jag gillar verkligen bivaxmönstret som uppstår när man lägger dessa plattor.

Jag fick en fråga på Instagram om denna platta var dyr? Kollade runt ganska mycket på dessa plattor och detta var den mest prisvärda jag kunde hitta. Den gick på 680kr/kvm hos Stockholms kakelhus, de var riktigt trevliga där och hjälpte mig med alla frågor. Många kakelbutiker jag åkte runt till hade ganska dåligt bemötande, om ens något bemötande och hade tappat gnistan när det kom till försäljning. Så jag valde faktiskt den butik där jag blev bäst bemött, vilket jag tycker spelar stor roll in när jag ska köpa saker.

Det är inte klart ännu. Klinkerplattorna måste fogas också, men ville bara visa för det är så kul att det går framåt.

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln En helt galet ku…
Föregående artikel Bland koppar och…

Bland koppar och Granit

mormorsglamour

granit-koppar-kopparkranSprang in en sväng på Granit i helgen. Den organiserade människans favoritbutik och även oorganiserade som en själv :). Tycker aldrig man blir besviken på deras sortiment, eftersom de hela tiden håller en röd tråd genom de saker de tar in. Mycket naturtoner, vitt och svart.

granit-koppar-kopparkranMina favoriter denna höst måste nog ändå vara kopparkranen som de gjort av kopparrör som böjts till med en rörbockare. Vet att jag har skrivit om den förut men tycker den är riktigt snygg.

granit-koppar-kopparkrangranit-koppar-kopparkranAnnars så tittar jag febrilt på Blocket efter fårskinn och renskinn att lägga på golvet nu till vintern. Det ger en sån ombonad och trevlig känsla tycker jag. Just nu ser man mycket långhåriga skinn.granit-koppar-kopparkran-farskinnLjusslingorna har jag länge spanat in, men inte ritkigt tagit mig för att investera i ännu. Men det kommer, för behovet av belysning blir mer påtagligt för var dag. När ljuset snart är obefintligt under dagarna.Ser ni den superfiffiga idén med att använda ljusslingor och skriva något med. Här har de skrivit ”hej”. För att enklast kunna fästa det på väggen skulle jag nog använda sladdklämmor.granit-koppar-kopparkranSen den där dörren. It´s to die for. Hade den varit till salu hade jag tagit den direkt.

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Hexagonkakel i a…
Föregående artikel Skaffa sig en ku…