DIY Mormorsglamour

Att försöka förklara hur badrummet ska se ut.

mormorsglamour

Min inspirationsbild från första början har varit denna bilden. Jag gillar harmonin i den, betongen och spegeln är ganska hårda material som mjukas upp med träinslag. Från första gången jag såg detta reportage i Sköna hem har hela huset fastnat på min näthinna. Gillar alla detaljer i det. Mer av detta reportage kan ni se här.

Men i allafall. Tanken var att jag skulle visa er en bild över hur badrummet ser ut just nu. Men det är så himla mörkt om dagarna att jag knappt kan ta några bilder. Så jag gjorde en snabb skiss i photoshop för ni skulle få en känsla över hur jag tänker mig. 

Spegeln sitter på plats och väggarna är putsade men nu ska badrumsmöbeln byggas. Istället för som i bilden göra tre olika fack kommer vi bara göra möbeln med ett fack eftersom jag inte har lika mycket plats i detta badrum som de har.Handfatet kommer inte vara fristående på bänken utan vi kommer att fälla in Domsjö köksho i bänken. Ja, ni hörde rätt. En köksho i badrummet. Ibland är det kul att tänka lite utanför boxen. Tyckte detta handfat blev så fint i och med att det är ganska djupt och det vita bryter av betongkänslan och binder ihop badrummet, eftersom duschhörnan är kaklat med vitt kakel.

Så fort jag hinner fota lite i ljuset kommer ni att få se mer bilder.

Fin helg till er nu!

Kommentera
Föregående artikel Julpyssla fina g…

Julpyssla fina granar av en matkasse

mormorsglamour

julpyssel-christmas-craft-reuse-recycle-designDetta julpyssel har följt med mig genom livet och något jag gjort flera gånger, perfekt bordsdekoration eller att hänga i granen. Förut gjorde jag dem i vanligt papper. Men vem har sagt att man måste använda nytt papper. Det går lika bra med en använd papperspåse. Dessutom gillar jag den papperspåsbruna färgen.julpyssel-christmas-craft-reuse-recycle-design

För att se hur du gör dessa klicka på bilden ovan så kommer du till instruktionsfilmen där jag visar hur man viker. Steg för steg. Dessutom ger jag dig tips på en bordsgransdekoration.

julpyssel-christmas-craft-reuse-recycle-designLycka till nu! Hör gärna av er om ni har några frågor eller om ni bara vill visa upp era alster. Tycker det är så kul!

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Att försöka förk…
Föregående artikel Ledsen ända in i…

Ledsen ända in i själen

mormorsglamour

Idag frågade jag mig själv. Vad är det jag håller på med?

Det hela började med att det är Stockholm Fashion week denna vecka och det innefattar en himlans massa pressvisningar med nyheter inför våren 2015. Jag hade bokat in hela dagen med pressvisningar som jag skulle springa runt på.

Efter första pressvisningen fick jag en sån där jobbig känsla i kroppen. En sån där känsla som kommer när man gör något som inte känns helt rätt och jag stannade upp och frågade mig själv: -Vad får jag ut av det här?

Jag får en liten goodiebagspåse med saker som jag ändå inte kommer använda, för de passar inte in hemma hos mig. Jag får en god frukost och himla ont i fötterna efter en dag på stan.

Efter att ha tagit mig en ordentlig funderare över vad jag höll på med, struntade jag i pressvisningsdagen och resterande pressvisningar. Styrde kosan mot Hornsgatspuckeln och alla fina gallerier som ligger jämns med den vägen. För något som jag verkligen brinner för är hantverk, konsthantverkare och konstnärer och detta skulle jag verkligen vilja lyfta. De har absolut ingen stor marknadsföringsbudget eller stora PR byråer som kan lyfta dem, så är det några som förtjänar publicitet så är det dem.


Kan verkligen stå länge framför ett föremål eller målning och fashineras över hantverksskicklighet och sätt att arbeta med material. När man dessutom får höra berättelsen bakom hantverket så känns det ännu viktigare att få fler att förstå hur mycket tid konstnären eller hantverkaren lagt ner på föremålet och hur lite ersättning de egentligen får. För det är ytterst få som faktiskt kan leva på sitt konstnärskap, majoriteten har en annan inkomstkälla.

Det gör mig ledsen ända in i själen att fler inte väljer hantverkstillverkat istället för storfabrikstillverkat och det är verkligen något jag skulle vilja lyfta mer i denna blogg.

Vad tycker ni om detta? föredrar ni konsthantverk framför storfabriksproducerat?

20141119-171909.jpg
Keramikern Hizako Mizuno Jonsson har gjort dessa fina verk.

Kommentera - 11 kommentarer
Nästa artikeln Julpyssla fina g…
Föregående artikel Tips för gratis…

Tips för gratis och praktisk förvaring av småsaker

Det där med att ha småsaker överallt och ingenstans är något vi är ganska bra på i denna familj. Är det inte legobitar så är det kvitton eller bra att ha saker. Ett tips till att på något sätt bringa ordning, är att använda sig av skolådor. Jag spar på dem. Speciellt de som är i två delar, med lock och en underdel. Är de inte tillräckligt snygga går de enkelt att fixa till genom att klä dem i fina papper eller som här med dekorplast.

De är också kul att använda när man bygger stilleben, för att kunna ställa sakerna på olika höjd så använder jag ofta skolådor.skolador-praktisk-forvaring

Denna vackra skolåda i svagt puderrosa med kopparemblem är från mina senaste skor och denna kartong behövde jag inte klä om. Den var fin som den var. 

Är man ingen storkonsument av skor men behöver lådor, så testa att fråga hos skoaffären om de har några tomma kartonger som de ändå ska slänga. Oftast finns det massor som inte ska användas.

Kommentera
Nästa artikeln Ledsen ända in i…
Föregående artikel Får äntligen avs…