DIY Mormorsglamour

Inspirationsresa med The Creative Collective

mormorsglamour

Oj, hoppsan! hejsan! det blev ett litet blogguppehåll här. Dagarna sprang iväg och huvudet var fullt av idéer och inspiration som jag behövde bearbeta innan jag satte mig ner framför datorn. Så då fick bloggen helt sonika vänta. I veckan var jag på en inspirationsresa i Boråstrakterna tillsammans med det här gänget från The Creative Collective. Fr v. Gina, Karin, Lina, Helena och Sofia.Vi är alla egna företagare inom kreativa yrken och alla driver pysselbloggar. Så ni kan bara tänka er hur mycket vi hade att prata om. Det kändes som att man pratade i 180, för tiden gick så fort och det fanns så mycket att prata om.

Det är så otroligt kul att träffa detta gäng för alla är så drivna och fulla av idéer och kunskap att man till slut känner att man skulle kunna erövra hela världen. Allt är möjligt och det är en sån häftig känsla som man bara vill hålla kvar vid.

Det var Sofia som hade styrt upp hela programmet under de två dagar vi bilade runt och vi började dagen på Boråstapeter som även har Cole & Son, Mr Perswall och ECO tapeter. Vi fick gå runt i deras fabrik och titta på produktionen. Jag älskar att vandra runt i fabriker. För det finns så mycket vackert att titta på. Råheten i en fabrik, med rejäla verktyg uppblandat med färg och vackra mönster. Ni kan bara tänka er att hjärnan går på högvarv.

Till och med golvet är vackert, täckt av färgrester som blandats till en akvarell.

Dessa två mönsterformgivarna är de som bestämmer vad vi kommer att ha på väggarna framöver. Ulrica Hurtig och Sissa Sundling och vi fick se deras utgångskisser som sedan förvandlats till tapet. Vilket hantverk!

Efter tapetfabriksbesöket styrde vi kosan vidare mot Sofia men mer om det imorgon.

Kommentera
Föregående artikel Tine K bjuder på…
Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Inspirationsresa…
Föregående artikel DIY Gör en egen…

DIY Gör en egen klocka i marmor och mässing

mormorsglamour

 

I denna filmen visar jag ett DIY tips på hur du enkelt borrar genom en kakelplatta i marmor, det är otroligt poröst och lätt att borra igenom. Sen är det faktiskt bara ett urverk som saknas så har du gjort din egna marmorklocka. För under 200kr. Det här kan alla lyckas med oavsett hur händig du är.

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Tine K bjuder på…
Föregående artikel Besök hos Byggfa…

Besök hos Byggfabriken

mormorsglamour

Det är något speciellt när man går in till Byggfabriken. Det luktar linolja och det är en mysig atmosvär som inte riktigt går att ta på. 

Har länge tänkt att jag ska köpa handtag till dörrarna i ateljén, jag visste precis vilka handtag jag ville ha men så med allt så måste man ta kostnaderna lite sakta och jag har lärt mig det. Att hellre köpa något som jag verkligen tycker om än att handla substitut som aldrig blir riktigt bra. 

Ja men ni ser, det finns massor av vackra detaljer, detaljer som är så viktiga och som lyfter ett hus till nästa nivå. Ska visa er vilka handtag det blev. Måste bara hinna montera upp dem först.

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln DIY Gör en egen…
Föregående artikel Det går snabbt m…