mormorsglamour-header-2014

DIY: Dekorera bordet till fest med grönskande tak

mormorsglamour

dekorera bord till fest

Finaste dekorationen till dukningen, som passar perfekt till fest. Gör du med armeringsnät hängande i taket och gröna blad. För mig så gjorde jag den för flera månader sedan och har inte tagit ner den ännu. För jag tycker den sprider så fin stämning i rummet. Det känns så mycket mer ombonat och varmt.

dekorera till fest

Började med att sätta upp 6 krokar i taket. Nu har jag sån tur att jag har råspont i taket. Så krokarna fäster bra och märkena efter man tagit ner krokarna syns inte särskilt mycket. Därefter fäste jag snören i de fyra kanterna på armeringsnätet,  men även i mitten på båda sidor.

Häng upp nätet genom att knyta fast snörena i krokarna.


dekorerera bord till fest

Sen är det bara det roligaste kvar. Att sätta i det gröna. Här har jag använt mig av lite tjockare blad, kan det vara Eucalyptus?!? Är så dålig på namn. Vet ni så skriv gärna en kommentar,

Men du kan fylla den med massor av olika blommor och gröna växter. Man skulle nog även kunna använda sig av olika plastblommor. Som jag gjorde tidigare med de gamla lampskärmarna här.

dekorera bord till fest

 

Vill ni inte missa något. Häng gärna med Mormorsglamour på Facebook och Instagram @mormorsglamour

Skapa en av de trendigaste sakerna just nu – Väggbonad utan krånglig makramé

mormorsglamour

I var och varannan tidning och inredningsblogg just nu så ser man väggbonader av alla de slag. Något som varit oerhört populärt är makrame bonaderna som knyts för hand. I vackra mönster. Det är oftast en ganska avancerad knytteknik bakom. Så därför tänkte jag visa er andra idéer där man inte behöver kunna knyta makramé för att få en egen personlig dekoration till väggen.

För det finns så många fina idéer att inspireras av. En av de enklaste måste vara denna. Tre blompinnar som knytits upp på snöre och dekorerats med gröna blad.


väggbonad utan makrameSara Sherman Samuel

Varför inte göra riktigt stora tofsar som man hänger på en pinne i olika höjd? riktigt fin och inspirerande med sina pastelliga färger.

vaggbonad utan makrameHonestly WTF

Det finaste man har hänger man upp på väggen. Och ett sätt att hänga upp sina bästa fotografier på familjen eller från ens resor är detta. En blompinne. Lite garn och  fotografier. Som avslutas med trianglar som klippts ut ur papper.

väggbonad utan makrameHomey oh my

Man kan verkligen använda det mesta i sin väggbonad. Låt inte fantasin begränsas utan använd, tygtrasor, tassels, blommor, fransar, tjockt garn. Det är så roligt när man vågar testa sig fram. Vissa saker blir bra och andra kanske man behöver göra om :)

väggbonad utan makrameDesign love fest

Här är vi tillbaka till tassels gjorda av garn. Sen har även varje hängande tassel dekorerats med pärlor. väggbonad utan makrameHomey oh My

Bland alla de andra idéerna så har det använts en pinne eller rundstav för att hänga sakerna i. Men det går lika bra med runda saker. Kom ni ihåg min väggbonad av en rockring?  Eller som här där de använt sig av en ring som dekorerats med garn, som sedan klippts till i önskad form.

väggbonad utan makrameLittle inspiration

Hoppas nu att jag kunnat inspirera er till att vilja göra en egen väggbonad utan att knyta en endaste makrameknut :)

Det blev en riktigt lång arbetsdag idag.

Nu tackar jag för mig och säger god natt.

Badrumslampan och drömjobb

mormorsglamour

atelje-badrum_2

Jag har fått så många frågor om badrumslampan i ateljén. När jag köpte den så hittade jag den i Taxinge på Mångfaldens hus och märket var från Broste Copenhagen. Men den verkar inte finnas längre i produktion. 

09.tif

Härom dagen fick jag pressbilder från Granit och det slog mig att detta kanske skulle vara ett alternativ om man tycker om den lampan.

Jag funderar på att ta in en av dessa lampor i vårt badrum i huset, som vi just nu håller på och renoverar. Tänker att det skulle bryta av så fint mot allt det vita i badrummet.


atelje-badrum_3

Hoppas att ni haft en fin Valborg och en härlig helg. Här har det varit helt fantastiskt väder ute. Men jag har varit tvungen till att vara inne hela dagen för att komma ikapp med allt jobb. Jobbar just nu med en av mina drömjobb ute i ateljén. Så det är inge synd om mig.

Ta hand om er :)

DIY: En väggbonad av rockring och ull

mormorsglamour

väggbonad i ull och makrame

Mitt i massor av jobb fick jag för mig att göra en väggbonad i ull. Den stora ringen är en rockring som målats vit. Men den blev inte alls som jag tänkte mig och någon steg för steg beskrivning har jag inte hunnit med. Hade förställt mig en variant mellan Elkelands fina väggbonad och Young & Ables variant på densamme.

Nu hänger den där på sniskan bredvid pelargonen som verkligen behöver vatten. Och jag ska försöka pusta ut och ta helg, iallafall till på söndag. Då jag ska jobba igen.

Trevlig helg till er och hoppas ni får en fin valborgsmässoafton.