mormorsglamour-header-2014

DIY: Även fåglarna behöver lite kärlek- Gör egen fågelmat till alla hjärtans dag

mormorsglamour

alla-hjartans-dag-pyssel-fagelmat-kokos-notter_6 Tänkte att även de små fåglarna behövde lite extra kärlek så här i alla hjärtans dag tider och bestämde mig för att göra fågelmat i form av hjärtan. Receptet hittar du lite längre ner i inlägget.
alla-hjartans-dag-pyssel-fagelmat-kokos-notter_10
alla-hjartans-dag-pyssel-fagelmat-kokos-notter_7
alla-hjartans-dag-pyssel-fagelmat-kokos-notter_11Det som behövs för att göra egen fågelmat är

250 gr kokosfett

form att hälla fågelblandningen i

nötter och frön

snöre

Börja med att smälta kokosen tills den löst upp sig och är alldeles genomskinlig. Häll i nötter i en skål och häll över den smälta kokosen. Blanda om och häll därefter i formen, lägg i ett snöre med ögla så det kan hängas upp utan problem.

Låt det stelna svalt, antingen utanför dörren eller i kylskåpet.

 

DIY: Gör egna iskuber- Snabbt alla hjärtans dag pyssel som piggar upp vilken dryck som helst

mormorsglamour

alla-hjartans-dag-pyssel-is-hjartan_1Snart är det alla hjärtans dag och här kommer ett riktigt snabbt och enkelt tips för att piffa till dagen och sätta lite guldkant på den.

alla-hjartans-dag-pyssel-is-hjartan_7Det du behöver till detta pyssel är en form att göra isbitar i, denna med hjärtmotiv fann jag bland baksakerna i hobbybutiken. Sen lade jag i granatäppelskärnor i isformen innan jag hällde över vatten och ställde in i kylen.
alla-hjartans-dag-pyssel-is-hjartan_8Enkelt och snabbt!  Och snart bär det av till möbelmässan, ska snabbt springa runt där någon timme för att leta inspiration till ett riktigt riktigt roligt projekt. Har jag sagt att jag just nu får nypa mig i armen för alla roliga saker jag får vara med om?

Det känns verkligen som en nystart

mormorsglamour

Mon amie Sköna hem HimlaJag vet egentligen inte vad jag ville med denna bilden. Bara testade mest att göra ett litet stilleben, med det ärvda Mon amie fatet och den vackra servetten från Sköna hems samarbete med Himla och en välanvänd skärbräda. Men ville främst kika in här och säga att himlar vilken förändring vi fått av siten. Det känns så otroligt kul och bilderna kommer fram på ett helt annat sätt. Måste säga att det absolut känns som en nystart och jag fick genast lust att skriva massor av inlägg. Vad tycker ni om den nya siten?

Det kommer säkert vara lite barnsjukdomar så här i början. Hör gärna av er om det är något som ni märker inte fungerar.

Om några timmar kommer det ett inlägg om tips på pyssel till alla hjärtans dag. Ett sånt snabbt pyssel som alla kan göra.

Ha det så bra så länge.

Inspirerande saker, bilder och design under vecka 6

mormorsglamour

Jag tycker själv det är så inspirerande att läsa hos andra bloggar vad de inspireras av. Så jag tänkte att jag skulle göra detsamma. Det finns så mycket fint som man snubblar över på nätet och här är några av mina favoriter denna vecka.

Malin Perssons vackra hem för franska magasinet Milk Decoration är som en dröm att kliva in i. Och jag älskar Malins sätt att inreda och är så glad över att hon flyttat in hos gänget i Trädgårdstisdag. För Malins sätt att trolla fram vackra miljöer med saker som folk inte längre vill ha. Är riktigt inspirerande.

Min kollega Maria gjorde ett inspirerande inlägg om tavellister. Såna som alla hade för 10 år sedan. Den bilden jag fastnade mest för var detta fina barnrum från Weekday Carnival med tavellister över sängen. Där man kan ställa sina finaste saker och böcker.

Fick en fråga om jag gjort några lampor häromdagen. Och insåg då att är det något som jag har en fäbless för så är det lampor. Det har blivit en hel del genom åren. Men lika mycket som jag gillar att göra lampor. Gillar jag att titta på riktigt snygga lampor. Som denna franska plisserade lampa från 1950 talet.

Många badrumsfunderingar är det just nu. För vår badrumsmöbel både på nedervåningen och övervåningen har gått sönder. Vet inte om det är för att barnen hängt för mycket på handfatet eller om det är tillverkningsfel. Men det som är mest konstigt är att nästan alla saker vi köpte från ett och samma badrumsmärke har gått sönder. Medans de saker vi köpte från andra badrumsleverantörer fortfarande håller. Kan tycka att 6,5 år ska i allafall sakerna hålla. Men iallafall sprang på det här fantastiska badrummet av Norm Achitects och det inspirerade mig massor.

Drömmer om ett vitrinskåp lika vackert som Krickelins. Ett sånt där man kan gömma undan mindre smickrande saker i köket, som räkningar och pysselmaterial. Men även ha framme fina saker som man tycker om på hyllorna med vitrindörrar.

Och snart så är det Alla hjärtans dag. Hade tänkt att göra massor av alla hjärtans dag tips till bloggen. Men just nu har jag så himla mycket jobb. Så tiden räcker inte till. Det känns just nu som att bloggen går på undantag.

Några har jag dock  hunnit knåpa ihop men ska bara lyckas fotografera dem först.

Hittade detta fina alla hjärtans dag pyssel hos Cotton and Flax och det är sådär lagom  pyssel. Att göra en stämpel av suddet på blyertspennan och stämpla små hjärtan på kuvert och kort. Riktigt fint!