DIY Mormorsglamour

Mormorsglamour i Amelia

mormorsglamour

I senaste nr av Amelia hittar ni en kort intervju om mig och en del pysselidéer från hemmet. Man inser att det har hänt en del sen i våras då fotografierna togs till reportaget. Det var då pionerna precis hade slagit ut och de rosa accenterna hade flyttat in i vardagsrummet.

Just nu måste jag säga att vardagsrummet är mest, svart, grått med gröna accenter i form av växter.

Tycker alltid det är så, att man till våren vill plocka in mer färg och ljus. Kanske blir det så framöver. Men just nu trivs jag precis just som det är.

Kommentera
Föregående artikel Recept på pickla…

Recept på picklad rödlök

mormorsglamour
mat

Något som har kommit tillbaka är verkligen syrade saker. Jag bara älskar det! Det är som att jag skulle vilja lägga in hela världen i ättikslag. Eller kanske inte?! Allt smakar nog inte så bra med ättika :). Jag har börjat lite lätt med Rödlök, morötter är också på väg. Rödlöken gör sig verkligen perfekt på en hemmagjord hamburgare, till Pulled pork eller bara till salladen.

Men här kommer ett enkelt recept till dig som vill testa att lägga in rotfrukter, kål och lök.

Recept på Picklad rödlök eller som förr i världen. Inlagd rödlök.

3 lökar

2 dl ättiksprit (12%)

1 dl vatten

2,5 dl socker

3 tsk salt

Skiva löken i skivor. Lägg ner i glasburk med lock. Koka ihop resterande ingredienser i kastrull och häll över rödlöken. Låt svalna och ställ in i kylen. Vänta gärna minst 24 timmar.

Om du vill spetsa till det lite kan du addera lite chili också.

 

Kommentera
Nästa artikeln Mormorsglamour i…
Föregående artikel Total makeover p…

Total makeover på liten budget

mormorsglamour

Älvkarleby Turist- och konferenshotell utlyste en tävling om vem som kunde göra om ett ocharmigt rum med små enkla medel till ett lyxigt hotellrum. Bilderna och stylingen från detta bidrag är gjort av Lina Antelin med bloggen Lina på landet och Jeanette Henesand. Resultatet kan man inte annat än häpna över, och när man ser förebilderna blir det än mer slående.

Är oerhört förtjust i den vackra sänggaveln som gjorts av tre störar och hel del överblivet tyg. Det skapar verkligen en rymd till rummet och får det att kännas lyxigt och ombonat.

 Här har ni en förebild. Så ser ni utgångsläget.

Jag måste säga att utgångsläget var tufft, för mig är det svårt att se någon som helst potential när jag ser förebilderna. Förutom det höga taket och det vackra dörrarna är det inte mycket som tilltalar.

Förvandlingen blev verkligen total!

Det gick åt många liter färg kan jag tänka mig när rummet målades och många möbler målades om. Lampor och dekoration har samlats ihop av bekanta, det har letats i källarförråd och genom att använda det som redan fanns i rummet.

Tavelramen fanns redan i rummet, tre tavlor med samma motiv. Motivet togs ut och ramen behölls och fästes i väggen genom att använda en del av ett läderskärp.

Bänken har klätts om och målats.

En av de bästa sakerna med detta rum. Tycker i och för sig att allt är riktigt bra genomfört. Men något jag verkligen tar med mig är listen som satts längre upp på väggen och målats i samma färg som resten av golvet. Tycker det blev riktigt snyggt och det skapar en helt annan harmoni till hela rummet.

Tycker att detta är ett tydligt resultat på hur mycket man kan förändra med målarfärg och textilier, så glöm inte det innan ni skänker bort den där möbeln som inte använts på länge. Se bortom färgen och titta på formen. Skulle denna må gott av en liten förändring och skulle det kunna göra att jag skulle fortsätta använda den? 

Alla fotografier av Lina Antelin

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Recept på pickla…
Föregående artikel Bilder från en t…

Bilder från en torsdag och besöksrekord

mormorsglamour

Torsdagen spenderas i lagom takt. Sprödheten i kroppen, den sköra kroppen som känns i varje ven, återhämtar sig efter en vecka i stan med intryck som gjort att skörheten växt sig allt starkare. Den talar tydligt om att det är dags för den där kryssade dagen i kalendern som är så viktig. En dag med absolut inget innehåll.

Skrutt är hemma idag, lite krasslig. Försöker att återhämta sig så att vi ska kunna åka på skidresa, för som han har längtat! Så vi hoppas innerligt att hela familjen blir friska snart.Tulparnerna slokar och bladen faller sakta ner på bordet en och en. Enligt mig nästintill vackrare så och kameran älskar de där lite uttjänta blommorna.

Favorittröjan hänger på tork och huset är belamrat med saker, lite packning här, lite leksaker där och lite som livet är i allmänhet.

En smärre chock fick jag när jag såg hur många som tittade in igår. Så många läsare brukar titta in i veckan och jag som redan innan hade svindel över besöksantalet. Tur att ni inte står framför mig, för då skulle jag få ett nervöst sammanbrott, ångra allt jag sagt och springa därifrån.

Jag har fortfarande svårt att förstå att siffrorna är riktiga människor som faktiskt läser. Det är nästintill obegripligt, jag tror fortfarande att ni hittat fel och bara råkat hamna här, men snart kanske jag måste ge upp den tanken och inse att det är många som tittar in här. Väldigt många.

Och även om jag har svårt att förstå att siffrorna i statistiken är lika med människor. Så är jag innerligt tacksam och glad för att ni tittar in här och lämnar små spår. Det värmer ska ni veta! i hela kroppen.

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Total makeover p…
Föregående artikel Varför bloggen b…