DIY Mormorsglamour

Sneda ljus och skuggor

mormorsglamour

Himlar… vad den här dagen försvann fort. Jag hann med hälften av vad jag skulle göra, får ta nya tag imorgon. Ville bara titta in och säga hej. Med en bild på sneda ljus och eftermiddagsskuggor från köket.

Hoppas att ni har en lika fin kväll som vi har här hemma. Med ett gyllene ljus och fortfarande  värme i luften. 

Ljusstakarna har jag hittat hos Claes Ohlsson för 39 och 29 kr styck. Som hittat. Funderar på att måla om dem i någon färg, vi får se.

Kommentera - 2 kommentarer
Föregående artikel Fotografering en…

Fotografering en tidig lördagmorgon

mormorsglamour

Tidigt tidigt var vi uppe i morse för att hinna komma ut innan solen blev för stark och frätte sönder bilderna. En vacker morgon var det med ett gyllene ljus, men vindarna var så kalla så kalla. Det är inte så lätt det där med att bli plåtad, man ska ligga på ett kallt berg, hålla reflexskärm samtidigt som man ska se avslappnad ut.

och jag är så imponerad av Ida som stod ut, som gick där bland fälten i sin fina svarta klänning och frös. Men inte gjorde en min om det, medan jag dirigerade.

Pauser blev det och fort fort sprang Ida tillbaka och satte på sig sin stora varma päls, drack te och gjorde så gott hon kunde för att hitta tillbaka till värmen.

Så nu är jag hemma igen, i värmen och dricker te i fulla muggar för att få tillbaka känseln i kroppen, går igenom fotografierna och tänker att jag får fortsätta med detta på måndag. Det verkligen kliar i fingrarna att få sätta igång och redigera.

Men först tar vi helg och bara är, med varandra, familjen.

 

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Sneda ljus och s…
Föregående artikel Nä fy fan, en så…

Nä fy fan, en sån där bloggblomma!

mormorsglamour

Loppisfyndade den här spegeln för några dagar sedan. Tanken var att det skulle vara i hallen. Men den hamnade i vardagsrummet, det blir alltid så. Absolut inte som man tänkt sig, men bra ändå. Vet att den kommer att flytta runt överallt här hemma, som vanligt. 

Var inne i en butik på söder i förra veckan och frågade om de hade en blomma som heter Rosenskärm. De tittade på mig som ett stort frågetecken och bad mig beskriva blomman. Så det gjorde jag och till slut så brister hon ut… Jaha… det är en sån där Bloggblomma, nä fy absolut inte. Jag fnittrade lite när jag gick därifrån eftersom det numera även verkar finnas en benämning för trender som dyker upp via sociala medier. Då förstår man vilken genomslagskraft det har.

Så jag fick helt enkelt gå till min lokala blomsterhandlare och hon tog hem blomman till mig. Det kallar jag service.  Så nu står det en Rosenskärm här i mitt lilla hörn och oavsett trend eller inte, så tycker jag himla mycket om den. Ska försöka att hålla liv i den nu bara. 

 

Kommentera - 10 kommentarer
Nästa artikeln Fotografering en…
Föregående artikel Inspiration och…

Inspiration och tips till tavelvägg

mormorsglamour

Har under en tid nu funderat på att göra en foto/affischvägg i vardagsrummet. Men jag hittar inga läckra affisher eller tavlor. Men just den här lägenheten från Stadshem har en hel del fina tavlor och en superfin tavelvägg i vardagsrummet. Tycker det är så snyggt när man hänger det lite assymetriskt. Men lägger ni märke till att, även fast tavlorna hänger på helt olika höjd så har man ändå arbetat med samma avstånd mellan tavlorna. Allt för att skapa ordning i kaoset.

Tack vare blommorna så blir en ganska så stram svart vit stil levande. Så även om du gillar den svart vita stilen, glöm inte blommorna!

Även här hänger tavlor/affischer. Runt bordet samsas ett hopplock av stolar. Som gör att det inte blir så stramt utan mer levande.

Det är väldigt snyggt med en klädställning, häng fram dina finaste kläder i liknande färgskala. För att få det enhetligt. Här har jag man hängt fram skira ljusa kläder i kombination med svart.

Sovrummet har även det mjukats upp med hjälp av växter och kuddarna har färgmatchas med övriga detaljer.

Skulle egentligen haft en fotografering idag. Men den var tvungen att ställas in. För det öser verkligen ner. Inser hur bortskämd man varit med ljuset om dagarna. Nu är det snart så att ljuset inte blir tillräckligt att fotografera i förrän runt lunchtid. Så nu får jag ta itu med surhögarna istället.

Hoppas att ni får en fin dag.

 

 

 

Bilder lånade med tillstånd från Stadshem. Fotograf Janne Olander inredare Emmahos

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Nä fy fan, en så…
Föregående artikel DIY inspiration…