DIY Mormorsglamour

Uppdrag: pynta och duka 40 års skiva

mormorsglamour

helena-profilbildIbland får man såna roliga förfrågningar, som att hjälpa till med dukning till fest. Inte kunde jag då föreställa mig att festen skulle vara i en fantastisk byggnad med massor av charm och yta och dessutom ligga intill ett havrefält, med hästar och kor inpå knuten.

På havrefältet spenderade jag en hel del tid och plockade vilda blommor i dikeskanten att fylla lokalerna med. profilbild-helenaPå vägen till festen hade vi precis kommit på att vi skulle lägga havre på alla tallrikar, så det var bara att stövla in i havrefälten med finstassen på och plocka havre. Fick även hjälp av min sambo och vänner den här gången. Vi passade på att fastna framför kameran också, när vi ändå stod där på ett vackert havrefält och solen var på väg ner med sitt gyllene sken.

Dukningen skulle enligt önskemål vara enkel. Så jag försökte att med enkla medel dekorera ganska sparsmakat. Som tur var fanns redan allt porslin på gården, udda tallrikar med fina mönster på, som passade perfekt in i miljön.

Imorgon tänkte jag visa er mer ingående hur man viker servetterna med besticken i. 

Hur var kvällen då? Jo, det var en riktigt trevlig kväll, den gick så otroligt fort, så när klockan var kvart över två trodde jag klockan var 23. Dansade så fötterna värkte och rodde sen hem, över sjön till hemmet. Det var en sån magisk avslutning på en lyckad kväll.

Kommentera - 2 kommentarer
Föregående artikel Lilla K-rundan o…

Lilla K-rundan och 40 års fest. 

mormorsglamour

   
   

En bortglömd blomma som växt ut genom glasklockan. Är inte naturen otrolig? 

Vilar upp mig inför helgens 40 års skiva och lilla K- rundan. K-rundan är vår lilla kulturrunda som går av stapeln imorgon, där traktens hantverkare, konstnärer och kulturpersoner bjuder på utställning och aktiviteter. Ser verkligen fram emot det.  

Har ni också konstrundor eller kulturrundor där ni bor? Brukar ni gå? 

Ha en fin helg nu. 

Kommentera
Nästa artikeln Uppdrag: pynta o…
Föregående artikel Ett gammalt hus…
Kommentera
Nästa artikeln Lilla K-rundan o…
Föregående artikel Måla egna krukor…

Måla egna krukor med 2016 års trendfärger

mormorsglamour

Oj, vad den här helgen sprang iväg. Vi har hållt på en del på huset, oljat altanen och målat lite räcken. Ja, sånt där underhållsarbete som är så tråkigt men måste göras och ger ett helt annat intryck än den tidigare ganska skruttiga altanen. I förra veckan när det var pressvecka, sprang jag på två av mina kollegor här på Sköna hem. Åsa och Helena, vi träffades och hade en trevlig kväll tillsammans i Alcros reklambyrås lokaler.

Kvällen inleddes med en föreläsning om höstens trendfärger. Alltid lika spännande att lyssna på och trot det eller ej. Men Stockholmsvit håller på att ersättas med mer färg. Man har under de senaste åren sett hur det vita byts ut mot det ljusgråa, så sakta har pastellfärgerna flyttat in i våra hem, efter detta har det så sakta smygit sig in mer och mer färg. Och nu är det då dags för rejält med färg.

Vet att det var precis exakt 11 år sedan jag hade blodröda mustiga väggar där hemma, kombinerat med caffelatte färgen. Ska bli spännande och se hur många som vågar sig på mer färg i sina hem.
Efter föreläsningen fick vi måla krukor med höstens färger. Alltid kul med aktiviteter där man får använda sig av sin kreativitet. Jag stöpplade färg på krukan för att få den lite ruff och betongaktig.Och så här blev den.

Helena hon vågade sig på den rosa färgen och det blev så fint med krukan i hennes barns rum.Vi satt i det rosa rummet, där man även målat lister, foder och kornisher i samma färg. Tänk att det är på väg in igen, allting går i cykler, det får mig genast att tänka på alla lägenhetsvisningar man var på under 00-talet där man svor över hur man kunde måla in allt i samma färg, även elementen.

Det rosa rummet finns även i pressbilderna från Alcro, såhär kan samma rum se ut på en pressbild. För ni känner väl igen bokhyllan från bilden ovan?

Kommentera
Nästa artikeln Ett gammalt hus…
Föregående artikel Uttrycksfulla ol…