DIY Mormorsglamour

Recept på en vegetarisk rätt som är lätt att slänga ihop

mormorsglamour
mat

Det bästa jag vet är när man tar det man hittar hemma och slänger ihop det till något som faktiskt smakar gott också. När sambon kom hem med massor av kantareller var jag bara tvungen att använda lite i maten. Såklart efter att jag ätit en kantrellmacka med mycket smör och rostat bröd. Som är det bästa sättet att avnjuta kantareller. Det finns ingenting som slår en kantarellmacka.

Recept Kantarell- och sötpotatissallad

2 sötpotatisar

sojabönor

1pkt fetaost

två nävar blandsallad

 1 huvud blomkål eller broccoli

2 st morötter

3 msk solrosfrön & pumpakärnor

smör

olja

salt & peppar

Börja med att tärna sötpotatisen, sätt in i ugn i 15 min 200 grader så sötpotatisen blir rostad och mjuk. Koka blomkål eller broccoli samt sojabönor tills de är klara. Smörstek kantarellerna. Börja med att lägga kantarellerna i pannan och koka bort allt vatten, när det mesta vattnet kokat bort, först då lägger du i några klickar smör och låter det smörsteka. Salta och peppra.

Hacka morötter. Rosta solrosfröna och pumpakärnorna i olja någon minut i pannan, tills de får fin färg. 

Blanda ihop alla ingredienser i en skål och smula över fetaost och sallad. 

Klart att äta!

 

Kommentera
Föregående artikel Du får komma hit…

Du får komma hit till oss Åsa @mycasa och plocka svamp :)

mormorsglamour

Sambon kom hem efter en cykeltur i skogen med en hel ryggsäck full av kantareller :) det verkar finnas hur mycket som helst. Den regniga sommaren har iallfall gjort att det växer mycket svamp och det är inte fy skam. Så Åsa kom hit vet ja (hon skrev tidigare detta inlägget ). Så kan jag visa dig vart svampen finns ;)

ps. Ni får ursäkta den läskiga rubriken på tidningsuppslaget… tänkte inte på det när jag rensade svampen. Annars ser det lite makabert ut med den rubriken och en kniv i bild…

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Recept på en veg…
Föregående artikel DIY gör en egen…

DIY gör en egen sänggavel av madrass och påslakan

mormorsglamour

Ni vet att jag gillar att förändra här hemma och då ska det gå fort när man ska göra något. Testade att göra en egen sänggavel av en gammal madrass jag hade här hemma som jag trädde ett påslakan över. Madrassen ställde jag mot väggen och tryckte sängarna mot den ”nya” sänggaveln.

Svårare än så behöver det inte vara.

Jag gillar skrynkligt linne, desto skrynkligare desto bättre. Det känns inte så perfekt då och det får mig att må bra. 

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Du får komma hit…
Föregående artikel En hängande hamm…

En hängande hammock av lastpall, som en dröm under ett altantak

mormorsglamour

Under den här sommaren har det verkligen växt fram hur mycket jag gillar att hänga. Jag vill ha många hängställen i trädgården, där man kan ligga och läsa en bok eller lyssna på musik eller titta på play på paddan. Har länge funderat över att bygga en hängande hammock, en sån man ser i de amerikanska filmerna som hänger i taket. Tänkte då att man skulle hitta en gammal bänk eller hammock som man fäster rep i och hänger upp i taket. Men det har varit svårt att hitta någon trasig hammock. 

Idag såg jag dessa fina bilder som Pella Hedeby gjort för Livet hemma, Pella slutar aldrig imponera på mig, allting hon rör vid blir fint och inspirerande. Här har hon använt sig av en lastpall i större format, det finns faktiskt och vi hade massor på tomten när vi byggde. De används oftast för att transportera virke på. I lastpallen har hon borrat hål i varje hörn och fäst rep genom hålen, som sedan satts fast i altantaket. Supersnyggt!

Foto: Sara Danielsson

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln DIY gör en egen…
Föregående artikel Bilder som får e…