DIY Mormorsglamour

Varför en tallrik borde kosta 600kr!

mormorsglamour

Något som verkligen engagerar mig är hantverk och hur man ska kunna leva på sitt hantverk. Som ekonom i botten har jag länge funderat på att skriva ett inlägg om hantverket och hur mycket som egentligen konstnären får ta del av. Det är ofta jag står i butiken och förfaras över hur konstnären/hantverkaren gör för att överleva, för jag vet hur lite som faktiskt blir över.

Nu behöver jag inte skriva det där inlägget ändå eftersom keramikern Calle Forsberg har skrivit ett riktigt tänkvärt inlägg om just detta. Ni bara måste läsa! 

Bild: Lånad från Calle Forsberg

Följ gärna Mormorsglamour på Facebook & Instagram @mormorsglamour

 

Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel Tillbaka efter e…

Tillbaka efter en vecka i Alcudia på Mallorca + några resetips

mormorsglamour

Resetips Mallorca Alcudia MormorsglamourI lördags morse kom vi hem hela familjen efter en vecka på Mallorca. Här bodde vi på Hotell Princesa som tillhör hotellkomplexet Hotell Sunwing Alcudia Beach. Kan absolut rekommendera att bo i det hotellet eftersom det vid huvudbyggnaden är full fart och lätt hysteriskt med alla barnfamiljer och All inclusive servering på en ganska liten yta. Här hade man allt man behövde och kunde när man ville ha mer fart gå bort till huvudbyggnaden.

 

Resetips Mallorca Alcudia Mormorsglamour

Ett annat tips till dig som reser till Alcudia, är att ta dig till gamla stan. En jättemysig liten stad, med gamla låga stenhus och flera bra restauranger. Här är Edvin på väg till gamla stan. En vacker promenad är det dit. Restaurang som jag kan rekommendera är Restaurang Satyricon, en gammal biograf/teater som gjorts om till matsal, lite längre in finns en helt fantastiskt innergård med höga murar, med flera bord att sitta och äta vid.

Resetips Mallorca Alcudia Mormorsglamour

Emellan alla allergichocker som jag fick uppleva denna vecka, fanns det även ljusa stunder, då främst kvällarna då kroppen mådde som bäst. Att jag mest legat på hotellrummet i en vecka och fått titta ut på en bakgård genom fönstret är inget man kan tro när man ser denna bild.

Resetips Mallorca Alcudia Mormorsglamour

Så klart fastnade karln även på bild. Den där karln, som gör att jag blir alldeles varm i kroppen av kärlek. Som är den mest omtänksamme människan jag känner. Som säger fina saker, när jag mest behöver höra det. 

Trots att vi innan vi fick barn, svor att minsann aldrig åka på sån där charterresa, Nä, vi skulle backpacka med spädbarnet runt hela världen. Ja, tjena, det var ju troligt insåg man sen när barnet kom. Det enda man ville göra var att sitta där och titta på den där lilla krabaten. Att åka ut och resa runt hela jorden, kändes då som ett berg att bestiga.

Så här i efterhand insåg vi att åka en vecka på charterresa med Lollo & Bernie var mer underskattat än vad vi då kunde föreställa oss! Så är det alltid när man får barn, nästan inget blir som man har tänkt sig, man får omvärdera ganska mycket och stryka många principer. Och tur är väl det, att allting inte alltid blir som man föreställer sig. För så himla tråkigt det skulle bli då.

Följ gärna Mormorsglamour på Facebook & Instagram @mormorsglamour

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Varför en tallri…
Föregående artikel Tack ni fina!

Tack ni fina!

mormorsglamour

grasmatte blommor mormrosglamour skona hem

Tack från hela mitt hjärta för alla fina kommentarer och krya på hälsningar! De värmer! Tänk vad mycket en liten tanke och hälsning kan betyda. Skulle vilja ge er alla en bukett med nyplockadade blommor!

Kram

grasmatte blommor mormrosglamour skona hem

Följ gärna Mormorsglamour på Facebook & Instagram @mormorsglamour

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Tillbaka efter e…
Föregående artikel Varför inte blog…

Varför inte bloggen uppdateras lika ofta...

mormorsglamour

Jag vet inte om ni märkt det men bloggen har gått på lågvarv nu i några veckor. Anledningen till det, förutom att vi har varit en vecka på Mallis är att min kropp inte riktigt är i balans just nu. Så all kraft och energi går åt till att bara bli lite bättre. Det går sakta framåt och jag hoppas att det snart ska bli bättre.

Bild lånad från Ving.se

Kommentera - 16 kommentarer
Nästa artikeln Tack ni fina!
Föregående artikel Nya handtag från…