DIY Mormorsglamour

Bloggforum del 2

mormorsglamour


bloggforum-hotel-pigalle-goteborg-skonahemNu har jag fått en natts sömn och hunnit smälta lite av intrycken från de senaste dagarna i Göteborg. Tänkte att jag delar upp det lite så det kommer mer bilder i morgon. Men insåg att det var så mycket så det fick komma i ett senare inlägg.

bloggforum-hotel-pigalle-goteborg-skonahemVi bodde på det läckra hotellet Pigalle precis i smeten i Göteborg. Tycker det är så kul när man hamnar på hotell som är så långt bortifrån ens stil man har hemma. Då känns det lite extra lyxigt att få sova borta. Som att komma bort till en helt annan värld. Ägarna till detta hotell är samma ägare som äger Ystad havsbad. Och det märks att man tänkt storytelling. Fransk Boudoirstämning präglar hela hotellet. Allting är mycket, men på ett positivt sätt. Vackra detaljer, mycket textilier och runda former. Otroligt trevlig personal och fantastisk mat och frukost som vi fick smaka på.

bloggforum-hotel-pigalle-goteborg-skonahemKom dit ganska tidigt, så jag hann med en runda på stan innan och trots det hann jag stäcka ut fötterna på sängen och bara ta det lugnt ett tag. Så skönt att hinna landa. Under dagarna bjöds vi på föreläsningar från olika företag och himlans god mat.

bloggforum-hotel-pigalle-goteborg-skonahemSöndagkvällen spenderades på hotellets restaurang där vi fick smaka på en suverän meny. Med mycket närodlad mat och det märktes verkligen att man tagit tillvara på de råvaror som fanns i närheten och för säsongen och efter det kombinerat ihop en meny. Förväntar man sig en stor stek med pommes blir man besviken. Men har man förväntningen att smaka på spännande vällagad och nytänkande mat, då blir man inte besviken.

bloggforum-hotel-pigalle-goteborg-skonahemSå fint när man planterar i säckar, som här, på takterassen.

bloggforum-hotel-pigalle-goteborg-skonahemFiltar och kuddar låg på taket utspritt för att alla skulle få plats. En ljummen septemberkväll mitt i Göteborg. 

bloggforum-hotel-pigalle-goteborg-skonahembloggforum-hotel-pigalle-goteborg-skonahemSen det där taket som vi fick sitta och äta under. Ser ni blommorna? Som en liten oas…

Kommentera - 10 kommentarer
Föregående artikel På väg hem från…

På väg hem från Göteborg

mormorsglamour

Sitter på tåget på väg hem från Göteborg. Har varit på Bloggforum som hållt på i två dagar. Helt slut och fullmatad med intryck sitter jag här nu med ett leende på läpparna. Tacksam över att ha mött en ny vän, en sån där fin människa som är genuin ända inifrån och ut.

Med Ane Brun i lurarna har jag plötsligt fått en lust att måla och är liksom lycklig över livet och allt som händer. För det känns som att jag inte hinner med alla intryck jag matas med… det snurrar på så mycket fortare än vad det gjort på länge och det är så mycket roliga och fina saker som händer. jag känner mig nästan hög på livet…

Mer om vad vi gjort tänkte jag visa imorgon. Måste bara smälta allt.

Kram

20140915-165500.jpg

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Bloggforum del 2
Föregående artikel Äppelmust eller…

Äppelmust eller äppeljuice eller vad det nu heter

mormorsglamour

Hur lyxigt känns det inte att ge bort sin egen äppelmust? från ens egna äpplen från ens egna trädgård. En must som smakar precis så som äpplena på träden smakar. Utan en minsta tillsats och så ekologiskt det någonsin kan bli, för inte tala om lokalproducerat :)

Så nu ska här delas ut juice till släkt och vänner, bara för att det är så kul och häftigt att ha en egen juice att dricka.

Och trots att vi fick ihop 27 liter av 45 kg äpplen så vet jag att den kommer försvinna i ett nafs. För alla här hemma gillar den, till och med Edvin som inte ens tycker om äppelmust. och det är nog bara för att, han har fått vara med från början till slut. Från när han plockade äpplena till tillverkning och upptappning. Till att den nu står framför honom på bordet.

Å vi i familjen har fått en plötslig lust att plantera äppelträd lite varstans här på tomten, för nu vet vi vad vi ska göra med all frukt :)

Hoppas ni får en fin helg nu

ps. etiketterna gjorde jag i photoshop (går lika bra med word) skrev ut på vanligt papper. Klippte ut och stansade ut ett hål med hålslagen. Band ett jutesnöre runt flaskan och etiketten. Sen var det klart!

Kommentera
Nästa artikeln På väg hem från…
Föregående artikel Musta äpplen på…

Musta äpplen på Rosenhill

Föreställ dig en hippieversion av Leva Kungslador. Ett hopplock av massor av udda skamfilade saker, mycket kärlek och härlig stämning. Då har du kommit till Rosenhill. Vi åkte dit för att musta våra äpplen.

Jag hämtade barnen lite tidigare från dagis och skola igår, så begav vi oss ut på äventyr. Det blev en dag som kändes som en förlängning på sommaren. Men hela bilen full med äpplen från vårt äppelträd där hemma.

Färjan tog vi över till Ekerö, sen styrde vi kosan direkt till Rosenhill. Det finns flera musterier på Ekerö men vad jag kunde läsa mig till så behövde de andra musterierna minst 50 kg äpplen och vi hade ”bara” skrapat ihop 45 kg. Så därför blev Rosenhill vårt alternativ.

Barnen roade sig uppe i skogen, hängandes och klängandes i alla hängmattor och kojor som fanns där, medan jag stod i kö till musteriet. Ett tips, ska ni dit, åk inte på en tisdag eller lördag. Det kan vara ganska mycket folk där då. Men som sagt vi åkte dit en tisdag. Barnen tyckte det var riktigt spännande att se när man gjorde äppeljuice (must) av äpplena och medan vi väntade på att äppelmusten skulle pastöriseras klart gick vi runt och tittade på hönorna och spelade Uno i växthuset.

Alla möbler som står är ett hopplock av det man hittat och fått. Det är en härligt kombination av många olika möbler, som blir så ombonat, mysigt och ger en fullt med energi. Tycker det är befriande att komma till ställen där det inte är perfekt och ogräset syns genom trädgårdsplattorna.

Det blev en toppenkväll och vi hann verkligen umgås! Tycker att många vardagar bara går åt till att skjutsa till träning, äta mat och snabbt i säng. Så detta var ett mysigt avbräck i vardagen.

Har jag sagt att jag tyckte det var toppen!? :)

 

 

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Äppelmust eller…
Föregående artikel DIY- Sy en egen…