DIY Mormorsglamour

Höst är tiden för soppor - Recept på sötpotatis och chili soppa.

mormorsglamour
mat

När hösten kryper närmare mot knuten så brukar jag känna ett stort behov av att göra soppor och grytor av alla de slag. Det är så enkelt med soppor, man kan nästan slänga i vad som helst i grytan.

Och det är även ett perfekt tips om du ska rensa kylen. Vi har nämligen bestämt oss här hemma för att använda den mat vi redan har i kylen och frysen. Det är dags för kyl- och frystömning. Det finns massor av mat som behövs ätas upp och istället för att det fortsätter att ligga där och till slut bli dålig, så ska vi se till att äta upp det.

Och vi får inte göra några stora inköp innan kyl och frys är rensat. Visst man får kompletterings handla om det är något som verkligen saknas. Som mjölk till exempel. Idag på lunchen fick det bli en Sötpotatis och chili soppa av det som jag redan hade hemma.

Recept Sötpotatis och chili soppa

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 sötpotatisar

1 burk kokosmjölk

3 dl vatten

3 tomater

2 msk tomatpuré

2 grönsaksbuljong tärningar

1,5 tsk chili flakes

1 msk kokosfett

salt och peppar

Börja med att hacka lök. Stek lök tillsammans med vitlöken tills den bli gyllenbrun. Skär sötpotatisen i lite mindre bitar.

Häll i alla resterande ingredienser i kastrullen och låt koka i 15 minuter.

Smaka av med salt och peppar och mixa soppan slät.

Servera gärna med lite creme fraiche eller havre fraiche

Kommentera - 2 kommentarer
Föregående artikel Helg, skog och r…

Helg, skog och restaurangtips

mormorsglamour

Det är något magiskt med ljuset och dimman den här tiden av året. Jag går ut tidigt på morgonen för att hinna med de mest vackra scenerna.I helgen tog vi oss en tur ut i skogen, letade efter svamp och sprang på riktigt stora blåbär. Vackra. Men inte lika goda som de mindre sommarbären, med mer koncentrerad smak. Dessa var riktigt vackra men har mer vatten i sig och smakar mer som de amerikanska bären man köper i affären. och appråpå Skogen. Så åt vi på en av de bästa restaurangerna jag ätit på i lördags. Kan varmt rekommendera Wood Stockholm. Som just nu hade temat Skogen och maten fyllde munnen med smaker av skog. Det var som att sitta på en stubbe mitt i skogen. Helt fantastiskt och enligt mig prisvärt och jag bara väntar på att de ska vinna det ena matpriset efter det andra. 

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Höst är tiden fö…
Föregående artikel Gör en egen häng…

Gör en egen hängmatta av tyg

mormorsglamour

Satt och gick igenom bilderna från Formex och fastnade för den här hängmattan som jag hittade i en monter… som jag nu glömt bort vem det var som hade. Vet du så hör gärna av dig. Men i allafall, tyckte det var en sån toppenidé. Ett tygstycke där man knutit ett rep i alla ändar och hängt upp med kedjor i taket.

————————————

Du kan även följa Mormorsglamour på Facebook och Instagram @mormorsglamour

Kommentera - 9 kommentarer
Nästa artikeln Helg, skog och r…
Föregående artikel Dagens tips till…

Dagens tips till dig med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum

mormorsglamour


Hos Fantastic Franc hittade jag den här underbara och personliga konstnärslägenheten som är stylad av Josefin Hååg. Särskilt kär är jag i fönsterpartierna i bilden ovan som fungerar som avdelare av rummet. Hade gärna gjort något liknande om jag öppnat upp väggen mellan vardagsrum och kök.

Har nämligen lite svårt för öppen planlösning. Missförstå mig inte. Jag tycker det är jättesnyggt! Men när matoset tar sig in till vardagrummet och man lagar mat samtidigt som barnen ska titta på tv och det känns som att ljuden försöker överrösta varandra. Det är just då jag har svårt för öppen planlösning.

Men om man delat av väggen med en sån där vacker glasvägg i stål, då hade man iallafall kunnat ta bort lite av ljudet som studsar och ändå behålla ljusflödet och känslan av stora ytor.

Så det får bli dagens tips! Mer vackra glasväggar till moderna kök och vardagsrum :)

————————————

Du kan även följa Mormorsglamour på Facebook och Instagram @mormorsglamour

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Gör en egen häng…
Föregående artikel Hur du skapar de…