DIY Mormorsglamour

En fredagseftermiddag med Linda Lomelino

mormorsglamour

linda lomelino- sweet food and photographyHäromdagen fick jag för mig att jag faktiskt skulle unna mig något. Något man gör alltför sällan, säger att himlar vad du har kämpat, du är verkligen värd något för att fira detta. Så jag sprang in i närmsta bokaffär och handlade en bok full med inspiration.

Kom ni ihåg igår när jag skrev om att se det vackra i det lilla…?

Det var precis vad jag gjorde när jag läste denna bakbok. Vet att jag är lättrörd och vackra bilder… går som en il och rysning av glädje genom hela kroppen.  Det är ungefär som att lyssna på sin favoritmusik, när man känner dofter, lukter och minnen. Och precis den här känslan av lyckorus blandat med tårar som faller ner för kinderna fylldes jag med, bara för att det är så vackert. För ja, jag kan verkligen gråta när jag ser en vacker bild och Linda Lomelinos bok Sweet food and photography slutar aldrig imponera. Det är såna välkomponerade bilder som gör att jag bara fylls av välbehag.

Haha, det låter nästan som en förälskelse, men kan till er lättnad säga att jag inte är kär i Linda Lomelino bara hennes sätt att göra böcker.

linda lomelino- sweet food and photographySå tack Linda! trots att jag inte är en storbakare, fick jag njuta en stund av dina vackra bilder.

linda lomelino- sweet food and photographyÖnskar er en riktigt fin helg nu! 

Här står det släktkalas på schemat för han här hemma som fyllde 40 år, förra veckan när vi var i Barcelona.

 

Kommentera - 2 kommentarer
Föregående artikel Du behöver inte…

Du behöver inte mycket för att vara nöjd

mormorsglamour

Vackra stunder… Jag samlar på dem massor, för jag vet att det är små vardagssaker som förgyller livet. Om man värdesätter det lilla, då behöver man inte så mycket.

Min sambo brukar ofta säga: ”Helena, du behöver inte mycket för att vara nöjd” och det stämmer, för jag vet, att livet är inte alltid är en dans på rosor och därför är det så viktigt att uppskatta det. Någon på radion sa att det var ärfligt till 50% hur man såg på livet, om glaset var halvtomt eller halvfullt. Så är det säkert, jag vet inte. Vet bara att jag vill inte leva mitt liv genom andra utom genom mig själv.

Jag tror man blir en gladare människa  om man lyckas stanna upp, reflektera över vardagshändelser och uppskatta det lilla och jag vill vara en sån. En glad människa alltså.

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln En fredagsefterm…
Föregående artikel Reseguide Barcel…

Reseguide Barcelona

mormorsglamour

Restips Barcelona-restaurangtips-la-boqueriaTänkte dela med mig av lite club- och restaurangtips om ni ska till Barcelona någon dag. Restips Barcelona-restaurangtips-la-boqueriaFör en hungrig turist på La Rambla (som är Barcelonas största turistgata) får du inte missa att äta lunch på Barcentral,  ligger precis mitt i Barcelonas matmarknad la Boqueria. Här är det riktigt stojigt och massor av folk. Men färskare fisk och skaldjur är svårt att få tag på. Var beredd på att det är kö, men ge det tid för det är verkligen värt det.

Bar mut-barcelona-restips-restaurangtipsBildkälla: In and out Barcelona

Ytterligare mattips är Bar Mut som är en gemytlig restaurang, med trevlig personal och otroligt god mat, tycker dessutom att det var prisvärt och något jag verkligen kan rekommendera.

Barcelona hotell W top bar EclipseVill du ha riktigt goda drinkar gjorda på färsk frukt och en vy över hela Barcelona kan jag rekommendera hotell W:s toppbar Eclipse på 26 våningen med en utsikt som slår det mesta. Lite stel stämning i början av kvällen dock, så vill du dansa och ha kul, gå dit senare på natten. När vi var där stod en och spelade på trummor hela kvällen tillsammans med DJ:n det gjorde att det blev världens drag. Iallafall på oss. 

hotell-w-barcelona-eclipseMan sitter i fönstren  och tittar rakt ner på stranden och Barcelona. Även om jag ser lite stel ut så här i början på kvällen, så kan jag informera om jag dansade så jag hade träningsvärk i tårna i två dagar efter.

luz-de-gas-barcelona-clubtipsFör oss som är över 30 och gärna vill parta utan att känna oss alltför gamla, finns det ett ställe som jag verkligen kan rekommendera Luz de Gas. Åk dit vid 24, sätt dig en stund i baren och efter någon halvtimme kan du vända dig om mot dansgolvet och det är fullproppat med folk. Så himla kul! Dessutom ett ställe som absolut inte är dräggigt som jag kan uppleva vissa dansställen i Stockholm kan vara för den lite äldre publiken.

Fyll gärna på med information i kommentarsfältet om ni har något mer att rekommendera, för självklart kommer jag åka tillbaka. Längtar faktiskt redan. För himlar vad jag har skrattat och haft kul.

Kommentera
Nästa artikeln Du behöver inte…
Föregående artikel 7 DIY-tips pimpa…

7 DIY-tips pimpa dina IKEA möbler

mormorsglamour

Det finns så många fina idéer på hur man kan göra om sina IKEA möbler. Tänkte dela med mig av några av dessa.

Favoriten är detta IKEA PS skåp som uppdaterats genom att spraymåla dörrarna i olika kulörer. Här har även två skåp ställts tillsammans med varandra för att skapa en längre bänk.

Bordet KLUBBO, som inte verkar finnas i lager längre, rätta mig om jag har fel. Har uppdaterats med självhäftande marmorplast som finns att köpa i bygghandeln. Man kan lätt förändra många olika möbler med denna plast. Jag har förändrat mitt BESTÅ skåp och skokartonger med detta.

Ett annat sätt att uppdatera köket är att behålla köksstommarna från IKEA och beställa dessa läckra luckor från Superfront som levererar massor av fina skåpfronter till IKEA stommar.

Här har man adderat dörrar i svart och trä till hyllan EXPEDIT, en hylla som finns i många svenskars hem.

Mer luckor från Superfront i snygga mönster och handtag.

Varför inte tapetsera byrån med tidningspapper? Gör definitivt byrån mer personlig. Till ett barnrum kanske du vill tapetsera med serietidningar. Handtagen är gjorda av läderremmar.

Den snygga bänken har uppdaterats med lite svart färg på tassarna. Ett enkelt sätt att förändra. Vill du inte måla om går det lika bra att fästa dekorplast.

Bildkällor: 1, 2, 6 & 7 IKEA livet hemma 3 & 5 Superfront 4. IKEA hackers

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Reseguide Barcel…
Föregående artikel Sumobrottning i…