DIY Gör en egen klocka i marmor och mässing

19 april, 2015
DIY och pyssel

 

I denna filmen visar jag ett DIY tips på hur du enkelt borrar genom en kakelplatta i marmor, det är otroligt poröst och lätt att borra igenom. Sen är det faktiskt bara ett urverk som saknas så har du gjort din egna marmorklocka. För under 200kr. Det här kan alla lyckas med oavsett hur händig du är.

Kommentarsfältet är avstängt för det här inlägget.

11 kommentarer

Jag undrar om det går med en annan borr om man inte kan få tag på en kakelborr? :)

Det vågar jag tyvärr inte svara på. Men jag tror det eftersom marmor är så otroligt poröst borde man inte skada borren alltför mycket. Glöm inte att kyla av den bara.
Kram
Helena

WOW! Helt underbart snyggt!
Skulle du kunna ge tips på upphängningsanordning eftersom urverket sticker ut en bit på baksidan? Är sugen på att ge detta som inflyttningspresent till en kompis

Jag skulle nog borra hål med en tunnare borr i kanterna och använda mig av mässingsskruv som inte helt skruvar in i väggen utan låter urverket få löpa fritt.
Hoppas att du förstår. Kanske jag ska göra en liten beskrivning på detta.
Kram
Helena

Helt fantastiskt snyggt!!
Kan du tipsa om upphängning om man vill ha klockan på väggen, urverket sticker väl ut en bit på baksidan?

Hej!
Tack för tipset, så fint!
Undrar bara var man får tag på sådana marmorplattor. Har varit runt i den lilla stad jag bor i men finns inte någonstans (de har bara sån där fejk). Har sökt runt en del på internet också men tycker de flesta verkar sälja per kvadratmeter.

vänligen linnéa