Kändisar pyntar granar!

Är du sugen på lite annorlunda julgranskonst? Då är julgransutställningen på Hotel Birger Jarl i Stockholm någonting för dig! 10 svenska kändisar har pyntat en varsin rödgran som nu står för allmän beskådan i lobbyn på hotellet. Daniel Adams-Ray har pyntat sin gran så att man bara ser en liten ledsen juletopp, Elsa Billgrens julgran Pang-pang är pyntad med pickadoller och rosetter. Tycker du om Lovikavantar? Då är sofia Hegelins Lovikagran granen för dig!

Kommentera
Föregående artikel Färg och ljus på…

Färg och ljus på H&M Home i vår!

H&M Homes vårkollektion sprakar av färg! Kuddfodral i knalliga färger medan sicksackmönster och söta prickar skapar en spännande stylingkontrast.

” I vår handlar allt om ljus , naturliga toner och inte minst starka färger – den stora trenden våren 2012! Inred med kuddfodral i minitryck och sängkläder i olika mönster för en mixad look, eller pigga upp med lekfull fruktgrafik för alla rum”, säger Evelina Kravaev Söderberg, designansvarig på H&M Home.

Kuddarna i otvättat linne kommer passa utmärkt i sommarstugan och de randiga handdukarna kommer lyfta det tristaste av badrum!

Kommentera
Nästa artikeln Kändisar pyntar…
Föregående artikel Bilder från Lexi…

Bilder från Lexington-eventet!

Vilken kväll det blev! Alla platser till Lexington-eventet blev uppbokade bara några timmar efter att vi skickat ut inbjudningarna. Det blev en härlig kväll med mycket mingel, god mat och en massa inspiration!

 

Kommentera
Nästa artikeln Färg och ljus på…
Föregående artikel Stråhattfabriken…

Stråhattfabriken blir bostäder

Det byggs för fullt i Rügheimer & Beckers stråhattfabrik på Kungsholmen. Bakom projektet ligger Oscar Properties med hjälp av arkitekten Andreas Martin-Löf. Fabriken består av tre byggnader: två med industrikaraktär samt ett typiskt sekelskifteshus. De som kommer bo i de här lägenheterna kommer aldrig vilja lämna sina hem, istället kommer de sitta på sina terasser och blicka ut över Stockholms takåsar i all oändlighet, och de som bosätter sig längst ner kommer för alltid att strosa runt i sin engelska trädgård (Jo det kommer att finnas en trädgård) och odla trevliga väldoftande saker. 39 lägenheter ska byggas, en är helt färdigställd.

Stora industrifönster, äldre hissdörrar, rejäla oljade plankgolv, stålbalkar och gjutjärnspelare sammanfattar dessa nya lyor ganska bra. Mer än 1000 intresseanmälningar har kommit in så vill du norpa en är det dags att ställa sig i kö. Synd bara att lägenheterna kommer kosta strömming.

 

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Bilder från Lexi…
Föregående artikel Nytt bloggverktyg
Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Stråhattfabriken…
Föregående artikel Nytt showroom på…

Nytt showroom på Gärdet

För ett par veckor sedan åkte jag till Gärdet för att kika in på Room Culture som är ett nyöppnat showroom. Room Culture huserar i ett gammalt garage och valet av lokal känns i dag givet när man ska öppna en ny butik, ett kontor eller vad som helst. Ungefär lika givet som valet av område. De små fönstrena i lokalen släpper igenom tillräckligt mycket sol för att möblerna ska få det ljus som de förtjänar. Visst hjälper de vitmålade väggarna till men garaget är som gjort för ett showroom.

Sabine Falk och hennes man har i tio år rest runt och bott på olika ställen men har nu slutligen landat i Sverige. Under deras resor har de samlat på sig intryck från världens alla hörn och det märks i valet av möbler.

Blandningen av det rustika, mjuka, gamla och nya skapar en fin harmoni. Ett 150 år gammalt ekbord med plats för en hel armé människor trängs med vackra byråer och nyproducerade industriliknande lampor.

Vår nuvarande kollektion av möbler är en blandning av ”gamla och nya världen”- allt ifrån äldre möbler som naturligt slitits med tiden till möbler med europeisk design som kännetecknas av rena linjer, säger Sabine.

/Elin

Room culture ligger på Östhammarsgatan 69 i Stockholm.

Kommentera
Nästa artikeln Nytt bloggverktyg
Föregående artikel En kapsel för vä…

En kapsel för världen

Jo, det bryggs väl fortfarande en del kaffe runt om i stugorna, men i det trendkänsliga landet är det idag snarast standard att bli bjuden på en espresso, en cappuccino eller latte. Och befinner vi oss i hemmiljö är sannolikheten stor att den beskedliga rännilen uppiggande kaffe kommer ur en Nespressomaskin.

Schweziska Nestlés succé med Nespresso är en formidabel framgångssaga. Att trycka in kaffepulver i en liten behållare var de inte först med, men den lufttäta aluminiumkapseln var deras idé   och att kunden som köpt maskinen för all framtid skulle bli helt beroende av just deras kaslar. Priset för en kapsel är ungefär 3.50 kr och med 5 gram i kapseln blir det ett hyggligt kilopris på 700 kr.

Ja, och så den geniala marknadsföringen. Från reklampelaren George Clooney till de påkostade, stilfullt inredda butikerna där det samtida kaffevalet nu tagit steget från doftande liten butik med kaffekvarnar och bönor i säck till designsmart upplevelseindustri.

2006 stod Nespresso för 1 procent av årets sålda espressomaskiner i Sverige. 2010 kunde siffran justeras upp till 53 procent. I år räknar man med att sälja ytterligare 200 000 maskiner i Norden. Utvecklingen är (nästan) lika galopperande världen över med en genomsnittlig tillväxt på 30 procent sedan år 2000. Man baxnar och ser framför sig de nöjda aktieägarna som hoppade på tåget vid rätt station.

I Stockholm manifesteras framgången med den nya butik som här om dagen öppnade på Kungsgatan. 300 kvadratmeter sofistikerad inredning med brunklädd, välkomnande personal, med coffee room för avsmakning och Club room för nya medlemmar i den globala kapselklubben.

Ska det vara en kaka till kaffet?

Kommentera
Nästa artikeln Nytt showroom på…
Föregående artikel Antikmässan

Antikmässan

I fredags stillade jag mitt begär efter antikviteter och vintageprylar med en tur på Antikmässan. Där var det, precis som förra året, väldigt få utav utställarna som sparade på krutet när det gäller att färgsätta sina montrar. Härligt tycker jag, det är precis vad som behövs en smällkall dag i februari. Dessutom går det mesta att köpa på plats (pax för kandelabrarna av Sigurd Persson!).

Modernity.

Vas Grazia av Stig Lindberg, Modernity.

Byråb Ransjö i frusen lönn utan Bengt Rosenstörmö fanns i Nordic Fine Arts monter. Tillverkad 2010.

Bengt Rosenström döper sina byråer efter städer som inspirerat honom. Här står till exempel byrån Stockholm hos Nordic Fine Arts monster…

Kommentera
Nästa artikeln En kapsel för vä…
Föregående artikel Möbelmässan gree…

Möbelmässan greenhouse

Greenhouse

I vanlig ordning bjöd Greenhouse, på Möbelmässan, på massor av inspirerande kreationer tillverkade av unga designers från hela världen. Här kommer ett axplock av mina favoriter.

Färgglada lampor i roliga former – dmoch.

Lampa i plåt – dmoch.

Dukhållare i mässing.

Guldlampa att dö för – Ung8 utställningen

Väggdekor och förvaring – Point of view

Förvaringsskålar – Ung8 utställningen

Miljövänliga rottingbord tillverkade i Laos – Tb och Ajkay.

Trumpetlampa i mässing – ensembeln.

Walk av Susanne Andersson för Eco Boråstapeter Greenhouse.

Aalto university school of art and deisgn.

Paradisskåp av Bo Robert Ek, Konstfack.

Radiobord inspirerat av en mops – Landet.

Kommentera
Nästa artikeln Antikmässan
Föregående artikel Möbelmässan 2011

Möbelmässan 2011

Förra veckan var det dags för Stockholms årliga möbelmässa att visa vad 2011 har att bjuda på. Självklart var vi på plats för att spana in alla härligheter.

Lampor i returglas – Tom Dixon

Sammetsdröm av Patricia Urkiola för Moroso

Guld, silver, brons – Asplund

Sammetspall med guldtassar, Klong Interior

Step lights, Tom Dixon

Snurrfåtölj – Stouby

3 x Flash – Tom Dixon

Stol i sammet med nitar – Klong

Kommentera
Nästa artikeln Möbelmässan gree…
Föregående artikel Fest för mattäls…