Skavsår!!!!!

Ibland blir det bara fel och jag vet oftast vad det beror på. I det här fallet beror det på att jag inte hade lust att vänta på att få tag i rätt pigment. Jag var målningssugen och tog vad jag hade och nöjde mig med ett halvbra resultat. Då blir det inte bra!!!

Trappen är nu helt målad med den lilaaktiga färgen och det är nog tamejjfan det konstigaste färg jag någonsin blandat!!! Det är en kameleontfärg. Men utan charm. Den är bara SÅÅÅÅÅ trist. Jag hade ju då lika gärna kunnat måla en vacker grå, eller svart om jag velat vara diskret och ha en mörk intetsägande färg. Svart hade ju iallafall varit dramatisk. Men denna llila/grå/lever/likfärg är bara så hemsk.

Vet ni vad jag associerar till???

Jo, ruttet lik. Ett lik som legat i vattnet en vinter för att sen hittas på vårkanten. Så som det beskrivs i otaliga deckare. Precis sån är nyansen i mitt huvud. Jag kan ju för bövelen inte ha nyansen ruttet lik!!!!!

Underliga konstiga färg! Den skiftar efter hur mycket ljus den får. Den kan bli allt från svartgrå till rödbrun. Men nästan aldrig vacker.

BLÄ!!!! helt enkelt.

Här ser färgen nästan lite rödaktig ut. Dock ej vackert röd, mer jag vill vara röd men törs inte riktigt röd.

I kvällsljus syns det knappt att jag målat.

Från vissa vinklar ser det nästan svart ut.

Med blixt kommer färgen inte undan, då ser jag hur grå och trist den egentligen är.

Alltså jag tycker om grått! Men då ska det inte låtsas vara något annat! Nej den här lila färgen som inte är lila och inte grå och inte nåt annat heller utan bara likt ruttet kött, den ska bort!

Det blir till att blanda blanda blanda igen!!! För vad som ändå framkommer är ju att det skulpturalt sett funkar med en färg som sveper över trappen. Den blir nästan elegant i sin form.

Men jag vill ha en färg som gör mig glad. Som ger woawkänsla och inte jahakänsla.

Ska jag ändå lägga ner tid på målning ska det ju ge gladeffekt. Allt annat är oacceptabelt!

Nu ska jag gå och sova en besvikelsens sömn. Kanske har trappfan ändrat nyans i morrn i dagsljus när den torkat lite. Kanske kanske kan den överraska mig. Men jag tvivlar.

Fortsättning följer, var så säker!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..