Tapeter, min passion i livet.

Min kärlek för tapeter är evig. Jag tröttnar aldrig på att titta på tapeter. Av alla miljoner tapeter som tryckts genom tiderna är det förvånansvärt hur många som är fula och intetsägande. Hur många hem har inte tapeter som inte säger ett ord? Ja, även jag har valt intetsägande tapeter många gånger. Ta bara i matplatsen där jag valde en enfärgad rosa. Visserligen var det ett rent budgetval, den reades för 49 kronor rullen och jag behövde en tapet snabbt och jag har inte ångrat den men den säger ju inte så mycket till mig.

Det är nog ofta så att vi tänker att vi vill ha en tapet som håller tyst. Som bara finns där som en diskret och lugn bakgrund. Och jo, det är väl bra. Men något händer då man sätter upp en tapet som tar för sig. Som pratar och gestikulerar och deltar i rummet. Som blir kompis med tavlor och möbler. Den blir inte bara en tyst åskådare, nej den skapar relationer och deltar aktivt i familjelivet. Så ska en tapet vara tycker jag!

Jag älskar mest av allt gamla blommiga tapeter. Konstfärdiga färgblandningar och harmoniska blomslingor. Oj, så viktigt det är att man tycker att en tapet är vacker. Där får man aldrig aldrig kompromissa. Den måste tilltala vårt estetiska sinne. Kompromissa aldrig med ett mönster. Det kommer vara det första du lessnar på och retar dig på. Det vore som att bo ihop med någon fast du irriterar dig på allt han säger och allt han gör men du tänker att äsch, det går nog över, han är ju ganska bra iallafall. Nä, tapeter ska man välja med magen och känslor, precis som partners! Använd aldrig aldrig aldrig hjärnan när du väljer en tapet (eller en partner) för då går det åt pipsvängen!

Bland William Morris tapetmönster finns det många potetiella eviga kärlekar! Oj oj oj så mycket fint den mannen skapade. Se här på alla delikata, underbara, kärleksfulla, sinnliga och sanslöst vackra mönster.

Finns det någon annan som ritat fladdermöss på tapeter? Herregud vad jag gärna skulle vilja sova med dessa fladdermöss runt mig!!!

Som sagt, gamla blomtapeter ligger mig allra varmast om hjärtat, men det finns nyheter som jag också faller för. Som flüggers prickiga tapeter. De är glada och vackra i all sin enkelhet. Krångligare än så här behöver det inte vara!

Nackdelen med de blommiga morristapeterna är att de stjäl ljus. Jag som ser så dåligt, och värre blir det för varje år (vojvoj) behöver ljus i mina rum. Annars famlar jag. Så fördelen med modernare tapetmönster är att de ofta har mycket vitt i sig. Dessa två pricktapeter skulle definitivt få kunna leva med oss! Jag tror de skulle prata en hel del med oss.

  1. Jaa! tapeter är det som gäller här också! vi har äntligen fått för oss att hallen ska tapetseras om, hela vägen upp i trappen, och jag har börjat riva i den besvärliga och , gillar den där blommiga också, och så har vi en riktigt mörkblå med svarta blommor i tanken också..mmmm! du får gärna tipsa och tycka till..

    kramar en fredag, Lyckeden med pillöveländiga vävtapeten, kommer att ta sin tid! tittar också på -Morris tapeter. just nu känner jag på den gräsl

    1. Aha, den som de har i Spiderwick eller hur! 🙂 Kul blir finfint!

  2. hmm.. inte så lätt kommentera här när texteninte syns längre ner på sidan där man skriver 🙂 menar den med pilblad, standen tror jag den hette. underbara funderingar..

    kram Lycke

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..