ANNONS

3 skäl till varför du bör inreda enligt Feng Shui

/

Feng Shui skapar harmoniska inredningar

För mig är Feng Shui inte bara ett inredningsverktyg utan att sätt att leva. Här kommer 3 skäl varför du bör inreda efter Feng Shuins filosofi.

1 Välbefinnande och välmående

Du uppnår en hållbar harmoni som främjar välbefinnande och välmående. Idag letar vi efter ett sätt att må bra i motvikt till alla stress, information och intryck vi utsätts för dagligen.

När det finns för många saker, färger och former i vår närhet konkurrerar de ut varandra. Alla yttre intryck i vår miljö skapar impulser och ger oss budskap som sätter ingång våra tankar och lustar till olika saker. Genom att medvetat använda den här kunskapen skapar man förutsättningar för att på ett enkelt sätt uppnå sina mål. Praktiska exempel kan vara:

  • Med rätt färger och material kan man balansera upp ett rum så det känns mer välkomnande.
  • Vi kan skapa trygghet genom att placera skrivbordet eller sängen i kraftposition, med uppsikt över rummet och med vägg bakom oss som stöd.
  • Genom att sätta symboler i vårt hem eller på vår arbetsplats, kan vi ständigt påminnas om vad vi behöver förändra i våra liv och därmed ta ett första steg till förbättring.

2 Du kan medvetet påverka din vardag

Du kan påverka din vardag och ditt mående genom att inreda med det du behöver för stunden. Behöver du stressa ner, omge dig med jordande material. Behöver du lättare koppla av och sova bättre, omge dig med sköna textilier och svala kulörer. Behöver du kompensera kylan och mörkret i vinter, ta in värmande toner och tvärtom på sommaren, lätta upp din inredning och skapa ljusa skira toner.

3 Sätt upp mål i ditt liv och nå dem

Du kan påverka ditt liv genom att arbeta med tankens kraft. Vill du förbättra din relation till dig själv. Välj ut en plats i ditt hem, med ett kort på dig själv, eller något annat som du tycker om. Placera en vas med blommor, tänd ett ljus om kvällen och pyssla om platsen lite extra. Genom att rå om platsen, rår du automatiskt om dig själv och tänker goda tankar. Det är helt enkelt som idrottspsykologi. Carolina Klüft såg sig själv lyckas i tanken, innan hon gjorde det irl på idrottsplan. Eller som ovan. Har du en dröm om att få arbeta utomlands. Lägg några böcker som symboliserar din längtan, en bild på gatan du vill bo på och höj energierna kring platsen med en bukett blommor.

Tankens kraft är magisk och bör INTE underskattas.

Önskar er en fin fredag och en riktigt trevlig helg!

Kram Jannice

Bilder: Slettvoll

.

.

13
197

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Behåll myset efter jul med belysning, textil och växter

Mys med belysning, textil och växter.

Idag är det Tjugondag Knut och julen åker ut hos de flesta! Hemma städade jag bort julen för 1,5 vecka sedan. Nya växter är inköpta och det ska bli härligt med lite ljus igen.

Men det är alldeles för tidigt för att snacka ljus vårinredning. Vi har 2 (enligt mig) de sorgligt gråtrista, kalla månaderna kvar, som vi bör kompensera med mys och värme inomhus. Som ni vet i Feng Shui vill man kompensera det vi saknar ute, med ting inne. Så här års för att behålla myset efter det att vi plockat bort julen (mycket grönska, växtlighet, ljus, och värmande kulörer) är det extra viktigt med belysning, textil och växter.

Belysning

60BF8086-698D-488F-926E-75B536A72FB6

Så, glöm inte de 7-10 belysningspunkterna (för nu är säkert vissa av dem bortplockade när julbelysningen åkt upp på vinden). Låt belysa väggarna med tavelbelysning, vägglampor och ljuslampetter. Såg att Mio just nu har 20% på sitt belysningssortiment (adlink) för dig som behöver komplettera.

Textil

hmgoepprod-17

Textil förändrar och kan ge ett hem nya känsla med små medel. Själv har jag genom åren samlat på mig olika kuddfodral, där det kan räcka att byta ut 2 kuddar i soffan  för att ge en ny känsla på hela vardagsrummet. HM Home tycker jag har bra priser, och fina kuddfodral i olika stilar som inte är så trendkänsliga. Att byta gardiner med ett skirare ljusinsläpp kan också ge en ljusare känsla men rummet blir fortfarande ombonat.

Växter

822a048b-8bc2-45e9-a093-98683d802281-5d148c53b126b

Ett enkelt knep är att välja blommor som boar och ge värme till helheten. Så här års älskar jag att värma min inredning med vackra hortensior, där blomningen flirtar med våren och där färgerna värmer och fyller med sina mörkt gröna blad.

Lycka till!

Kram och fin dag till er alla. Idag börjar barnen skolan här och vardagen är åter igång! Vi har haft en fantastik ledighet tillsammans men det är härligt när allt är igång igen och vardagen tillbaka. För vad vore fredagar om man inte hade veckorna?

Jannice

Bilder:1,3 Jannice Wistrand, Add Simplicity
2, HM Home
Inägget innehåller adlinks.

.

.

3
161

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapa en ljus och fräsch känsla i ditt hem med jordande inslag

Skapa en ljus fräsch och energirik känsla på din inredning.

Så här års när julpyntet åkt ut och man är ute efter en fräsch känsla är det lätt att hamna i det ”vita träsket”. Att allt bara blir vitt. Vårt öga letar nämligen alltid efter något att fästa blicken på, först då blir hjärnan lugn. Och en inredning som bara är vit, blir oftast platt och tråkig. Så här är tricket.

Den fräscha känslan kan man också nå genom att avända sig av:

1 metallelementet

Vitt, ljust grått, pastellfärger, silvriga metaller och runda former. Ovan, i de vita väggarna, vita tulpanerna men som alla kontrasteras med mörkare kulörer.

2 vattenelementet

Att jobba med blå kulörer, glas, svart (då oftas mot vitt), samt vatten. Ovan, de blå textilerna och det svarta i tavlan.

3 träelementet

Växtlighet skapar en krispig och fräsch känsla och ger mycket energi till hemmet. Ovan i buketterna, men där man valt färger på blommorna från metallelementet. Samt mönstret på kuddarna som också tillhör träelementet.

Använd dig gärna av dessa element lite extra MEN glöm inte att balansera upp dem med som ovan med jord! Mörka träslag, korgar och exempelvis en sisalmatta som ger en jordande känsla och balanserar upp det ljusa, krispiga och fräscha väldigt fint! I kulör tillhör brunt och beige jordelementet. I material terracotta, lera och i form, kvadratiska och rektangulära former.

Ha en fin tisdag!

Kram Jannice

Bild: Sköna hem

.

.

8
215

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00