Ett stycke designhistoria

SSM x Bruno Mathsson

dagbadd-2000x1111

Fuktig luft hänger över Hallands län. En bergtall sträcker sig blygt vid fönsterglaset för att fånga solens varma strålar. Bland skogsklädda landskap och milslånga sandstränder vilar en konstnärsdröm på den svenska västkusten, strategiskt dold mellan träden. Detta snart sextio år gamla hus tillhörde ingen mindre än den ikoniska möbelformgivaren och arkitekten Bruno Mathsson, och hans själ tycks ännu närvarande här.

ssm6526-1200x1800

Intrycket är öppet, ljust och varmt. Nya, vackra trämöbler och accessoarer i läder tar plats bredvid äldre klassiker, ursprungligen designade för huset av Mathsson själv. Enkelhet, funktion och en närhet till naturen har genomsyrat alla hans verk. Så även sommarhuset i Frösakull, även känt som “The house of tomorrow”.

magazine_hanger-1200x1599

En tidningshängare vajar över en sällsynt dubbelsäng; den sista i sitt slag. Här möter det anrika ny fräschör i den svenska designhistorien. Det tidlösa hantverket, av mestadels läder och trä, är tåligt och slitstarkt—skapat för livets sätt att leva.

ssm6355-1200x1800

Medan du går från ett rum till ett annat sköljer lugnet över dig och den flytande gränsen mellan inne och ute blir uppenbar. Här finns inga gränser. Trä, gräs, läder, skog, sand och sten skapar en upplevelse av frihet. Här finns rum för dina drömmar. Här finns rum för förändring. Med en spis på hjul kan du välja var du vill laga mat för dagen, beroende på ditt humör.

”När jag står på solgården omringad av Bruno Mathssons klassiker känner jag historiens vingslag. Jag befinner mig i designparadiset”

Hillevi Magnell, Designer
.

rullbord_4-1200x1800

Hängaren, glasögonfodralet, pallen och hatthyllan från Smålands Skinnmanufaktur sjunker sömlöst in i huset. I likhet med analogin till Bruno Mathssons sommarhus är de gjorda för att motstå väder och vind. För att bli ännu skönare med år av användning, genom tiden. De är gjorda med omsorg av mänsklig hand, för att upplevas år efter år.

”Bruno var en imponerande person som skapade möbler med enkelhet och funktion. Möbler som tillhör dagens klassiker. Nu fortsätter vi att bygga vidare på svensk designhistoria.”

Hillevi Magnell, Designer
.
hyllor-1200x1599
ssm6308-1200x1800
Visst är det vackert?! Både i ord och bild. Kvalitet och hållbarhet, i fin symbios.
.
En Feng Shui analys på stilen:
.
Mycket trä, som i detta fall klassas som jord då det är avhugget trä, tonen på skinn är också jord. Textilierna vita, metall. Vi behöver mer vattenelementet för att balansera upp inredningen, därför blir det extra vackert och harmoniskt på första bilden när både trä (växtligheten utanför) och vatten (fönstren / glaset) är representerade. Belysning krävs för att få in eldelement, eller varför inte en värmande fårskinnspläd när det kyler på? Viktigt med sådan här ljus inredning är att tänka på hur den balanseras upp när det är ljust, kallt och vitt utanför de nu grönskande fönstren. Hur kommer inredningen kännas då? Och vad bör man komplettera med för att känna harmoni även vintertid?
.
Tycker du om stilen och är sugen på produkterna? Då kan jag avslöja att du hittar dem alla här.
.
Önskar er en fin dag!
.
Kram Jannice
.
SSM x Bruno Mathsson
Formgivare: Hillevi Magnell & Sara Rudenstam, SSM

Styling: Sundling Kickén
Fotografi: Emily Laye
Ord: Ellinor Hellberg
.
.
LOADING..

Monokromt på väggarna…

Tavel upphängning tips!

Skärmavbild 2019-08-19 kl. 10.09.32

När man valt en kulör på väggarna som ovan, är det väldigt fint att använda sig av en monokrom tavelgrupp. Alltså i detta fall vitt tavelram och ljusa motiv. Det ger ett balanserat intryck och en harmonisk helhet.

Den fina konsten hittade jag hos Desenio.

Ha en fin dag!

Jannice

.

.

 

 1. Kicki skriver:

  Åh, vilken fin väggfärg det är på bilden!😍 Du råkar inte veta vad det är för färg eller ha tips på nån liknande?😃

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Förbered dig inför höstterminen…

Förbered dig inför höstterminen.

Oscar Clothilde 9

Semestern är slut för de flesta och vi börjar komma tillbaka till rutinerna igen. Själv har jag vinkat ev en storkille som börjar tvåan, och en tulla som nu är störst på förskolan. Tiden går så fort, och det gäller att njuta varje minut.

Själv har jag en kontorsvecka på hemmaplan. Så glad att jag skippade Formex i år. Hade inte mäktat med det efter förra veckans intensiva filminspelning.

Idag tänkte jag tipsa er om 3 ställen ni kan pyssla om lite extra för  att skapa en trivsam och harmonisk start på höstterminen. Vad tror ni? Det kan väl vara på sin plats?

1 Vacker arbetsplats

Oscar Clothilde 5

Genom att skapa en vacker arbetsplats i ditt hem eller på skrivbordet på kontoret där du jobbar, skapar du goda energier som gör att du orkar mer om dagarna och arbetet blir mer lustfyllt. Små saker som gör skillnad:

• En blomma på skrivbordet, såhär års är en kvist från trädgården en energihöjare av rang.
• Dold förvaring för gem, tejprullar och annat plotter skapar en harmonisk och städad känsla. Du vet väl om att du kan minska stress och oro med 20% genom att hålla god ordning och ett städat intryck. Den här vackra asken sätter både stilen till kontorsplatsen samtidigt som de fyller sin funktion som förvaring. I samma stil men med lite mer kontrast och mönster är den här en favorit som jag faktiskt själv köpt. Annat tips på fin förvaring är lådor i läderimitation i olika storlekar.
• Se till att sitta i kraftposition. Med stöd i ryggen av en vägg, med stöd på sidorna och med fri sikt ut över rummets fönster och dörrar. Detta är något vi har i oss sedan långt tillbaka när vi låg i grottorna och ville försvara oss mot björnar och andra hot.
• Tänk på att ett vitt skrivbord gör oss mer effektiva och ett mörkare skrivbord skapar lugnare energier. Vilket behöver du?

Oscar Clothilde 3

• Håll god ordning på din arbetsplats och glöm inte att städa undan varje dag innan du lämnar din kontorsplats. Prydliga högar skapar lättare en överblick och gör det enklare att sätta igång att jobba dagen efter.
• Skriv morgondagens ”att-göra-lista” innan du går hem, så du kan lämna jobbet med den, och är startklar nästa morgon. Glöm inte skriva den jobbigaste arbetsuppgiften först!

oscar clothilde

 

2 Skapa en altarplats för själslig frid

oscar clothilde 6

Genom att skapa en rogivande plats på en central plats i ditt hem skapar du också förutsättningar för frid och balans. Något som är det optimala och det man eftersträvar inom Feng Shui. Det kan vara dina favoritböcker, ett reseminne i form av en staty, ett foto på familjen, några blommor och ett tänt ljus. Ge lite extra omtanke kring denna plats, det ger extra kärlek till dig själv och ditt hus. Tänd ett ljus på kvällen och låt rummet fyllas av harmoni, reflektion och insikt.

Den vackra ljusstaken är en favorit hemma hos oss och passar fint tillsammans med fatet som du hittar ett liknande här, hos HM Home.

3 Hallen – en värdig entré

c704d9561144bae6a2b75feff151b523

Hallen kallas i Feng Shui ”the mouth of chi”. Det är alltså här energierna börjar och kommer in i huset. Hallen är också rummet som är det sista du lämnar på morgonen och det första du ser efter en dag på jobbet eller skolan. Se till och skapa en värdig entré för dig, din familj och dina gäster. Det ger goda förutsättningar till att vara en god mamma, pappa, fru eller make. Några tips att tänka på när det gäller hallen:

• Dold förvaring ger ett lugnt och harmoniskt intryck.
• Fräscha växter känns välkomnande och skapar energi.
.Ett brinnande ljus (kan vara ledljus på timer) ger en mysig och inbjudande känsla.

53b0ed58e40f37bc142416adf03f2abd

Det var mina 3 bästa tips för att skapa harmoni såväl på jobbet som i hemmet nu när det är nystart, hösttermin och semestertiderna lider mot sitt slut.

Nu blir det en kopp kaffe här på kontoret och sen skriva utbildningsmaterial till nästa vecka då det bär av till Göteborg.

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Jannice

Bilder: Home to home och AD
Inlägget innehåller adlinks

.

.

 

 1. Sara skriver:

  Hej!
  Vad är din åsikt ang fönsterlampor? Är det en typiskt svensk sak att ha i sina fönster för man ser det aldrig på inredningsbilder! Knappt svenska heller för den delen..😅 det blir ju mysigt sett utifrån men jag är kluven.. 🤔

 2. Anna skriver:

  PS: inga av reklamlänkarna funkade? Något som är fel generellt för har klickat hos fler där de inte funkar?

 3. Anna skriver:

  Tack för alla fina tips! Alltid lika värdefulla tips och insiktsfulla rader hos dig… å bilderna, så så fina!
  Varm kram Anna

 4. Anna skriver:

  Så fina bilder. Tack superfin blogg! Tyvärr är vi många som inte har skrivbord alls. På mitt företag jobbar vi aktivitetsbaserat. Vi har en dator och ett skåp. Ny plats varje dag och tomt skrivbord gäller när vi går hem. Inget pynt där inte. Känns lyxigt med eget kontor!

 5. Kajsa skriver:

  Såååå bra inlägg och super inspirerande bilder!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..