Ge din arbetsplats energi, skapa ordning och få arbetsro

Måndag morgon i studion.

IMG_0262

Godmorgon! Åter måndag och jag hoppas ni haft en skön helg. Ni har väl inte missat att jag och Katarina är igång med podden Stilsnack igen efter juluppehåll! Veckans avsnitt som handlar om 2019 års trender i mode och inredning (och vad vi tycker om dem) kan ni lyssna på HÄR.

Tänkte på det här med att vi så gärna vill ha nystart i början av året. Ett ställe vi befinner oss mycket på är ju jobbet. Vikten av att ha det fint omkring sig även här är något vi ofta glömmer, även om vi lägger nästan lägger lika mycket tid vaket tillstånd här om dagarna som hemma.

Idag visar forskning att struktur och ordning på jobbet ökar effektiviteten.

Att göra det lite trevligt på sin arbetsplats är inte så svårt. Här kommer mina bästa tips!

 1. Rensa – låt bara det du jobbar med vara synligt. Skapar mappar och struktur. Det är a och o för att du ska finna arbetsro. Låt inga lösa papper ska oordning. Sätt dem i pärmar och sedan bakom dold förvaring.
 2. Unna dig en fin anteckningsbok, kalender, pärmar och boxar som håller ett samlat intryck. Det blir som dekorationen och sätter stilen på din arbetsplats. Välj gärna din favoritfärg eller den kulör du känner extra mycket för just nu. Ofta är det den du behöver för att skapa balans. Bookbinders Design har många fina, och min favorit.
 3. Unna dig en växt, en fin vas med en kvist i från naturen eller en bukett blommor.
 4. Tänd ett ljus som skapar eldelement och energi till din arbetsplats.

Skärmavbild 2019-01-17 kl. 10.57.04

Här är några fina saker till kontoret som jag hittade och som kan ge din arbetsplats lite extra energi så här års.

Önskar er en fin start på denna!

Kram Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Inlägget innehåller adlinks

.

.

 

 

 

 1. Du har så rätt men det går bra inte. Mitt kontor just nu; sonens gamla pojkrum ( övermöblerat ), en av mina 3 garderober, avlastningsrum, jag vet inte var jag skall börja. Har sett massa fina bilder på Pinterest på Home office/ walkin closet…..
  Kram från Comosjön
  C

 2. Visst är det viktigt och betydelsefullt, arbetar på ett företag med vilsam och stilren inredning, inget plotter👌 Vi har ABW här så det för bli ett fint anteckningsblock istället 🌸

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Enkelt budgettips som skapar vårkänsla i ditt vardagsrum

Enkelt budgettips som skapar vårkänsla i ditt vardagsrum.

vårfix till inredningen

Ljusare toner skapar genast en ny känsla till ditt hem. Ett enkelt knep som inte behöver kosta skjortan är att ta bort den mörkaste kudden eller pläden i soffan och ersätta den med en ljusare ton i färgskalan du jobbar med.

Se i exemplet nedan, som tar upp ovanståendes kulörval fint. Där hade jag tagit bort den mörkt bruna tonen (som kan vara pläden i ovanstående bild) och ersatt den med någon av de pudriga tonerna inom cirkeln.

vår känsla i inredningen kulörer

Extra effekt blir det med en bukett på bordet i några vårliga toner och skirt utförande. Blommor förstärker känslan. Se bara ovanstående kulörmoodboard med körsbärsblommorna. Visst blir känslan en helt annan nu än om vi tillsatt några mörka dahlior i brända toner.

Så efter att ha bytt ut pläden på första bilden och satt en vårlig kvist i vasen skulle känslan blir mer ljus och flirta med varmare månader.

Så testa där hemma, byt ut en kudde eller pläd mot någon ljusare variant, samt köp en vårlig bukett som matchar och vips har du fått in våren i vardagsrummet.

Glöm inte!
Idag är jag och Katarina igång igen med podden Stilsnack efter julledigheten! Idag pratar vi om 2019 års trender, vad gillar vi, vad gillar vi inte och vad tror vi om året när det gäller inredning och mode? Lyssnar gör du HÄR.

Kram Jannice

Bilder: Pinterest, moodbord omgjord av Jannice Wistrand.

.

.

 1. Anna: Där har du fel. Långt ifrån alla som har ”öga” för det och kommer på det själv.

  Härligt att du och Katarina är tillbaka! Ska lyssna på er nu. ☺️👍

 2. Hej jag vill först tacka för allt du gör. Jag gillar din stil och har följt dig i många år. Jag har en stor altan och skulle framöver gärna vilja ha inrednings och shoppingtips på en Baliinspirerad altan eller med inspiration från den koloniala stilen. Jag tänker mindre färger men mer olika strukturer och mycket grönt. Skulle tycka det vore jätteroligt. Tack

 3. Hej!
  Tack för härlig inspiration!
  Vi har soffan vimle i färgen gunnared beige från Ikea. Vill få in mer naturfärger i hemmet som innan bestod av vitt beige svart sammetsgrönt och mörkblått. Nu försvinner det blåa och vill ha in mörk brunt, mullvad, nougat… det gröna ska få vara kvar men mest i sovrummet samt en stol i vardagsrummet. Kuddar är bytt men nu ska vi köpa matta. Kollar på Himlas ullmatta i woods eller natural. Blir det för hårt att ha en mörkbrun matta till en ljusbeige soffan och funkar det året om? Eller kommer soffan och mattan smälta ihop om båda är ljusbeige?? SNÄLLA hjälp matta är ett sånt svårt val speciellt när det kommer kosta en slant och vill ha kvar den i ett par år utan att jag tröttnar på den.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Så lyckas du med din tavelvägg

Desenio tavelvägg

Insp8539_1

Några saker att tänka på när du ska få till den där lyckade tavelväggen.

 1. Låt tavelväggen spegla din personlighet. Som här. Temat är minimalism med grafisk design, stramt och ljust. Håll ihop temat.
 2. Bind samman tavelväggen med övrig inredning. Här tar man upp tavlornas kulörer på kuddarna och träramen ut i dekorationen på rummet, samt valet av blomma som upprepar den strama enkla känslan. Lyft ut tavelväggen i rummet.
 3. Tänk motsatsförhållanden även här. Kantigt mot runt. Mörkt mot ljust. Högt mot avlångt osv.
 4. Följ linjerna på möbleringen. Här har man valt att hänga tavlorna långt ner, ursnyggt! Det blir som en fondvägg. Ingen linjen utan de har fått sväva både uppåt och neråt.  Det gör att bredden ökar i rummet. Hade man haft rak nederkant hade rummet upplevts högre. Rak överkant, minskar takhöjden. Den här hängningen gör också att rummet ”busas till” något och gör det hela lite mer ”operfekt” och därmed intressant.

Önskar er en fin lördag!

Kram Jannice

Bild: Desenio

.

.

 

LOADING..