I annonssamarbete med IKEA

Ikeas belysningssystem ”Trådfri” tar ditt hem till ytterligare en dimension

Trådfri Ikeas smarta belysningssystem.

IMG_6971

I samarbete med Ikea har jag fått möjligheten att inreda min studio med deras smarta belysningssystem Trådfri.

Jag kan villigt erkänna att jag var något skeptisk till en början. Inte till systemet men till att  ta tag i tekniken. Såg framför mig en lunta bruksanvisningar, fjärrkontroller, lampor och annat jag inte begrep mig på.

Men se där fick jag fel! För det visade sig efter en tur till det stora varuhusets belysningsavdelning, och en förklaring av personalen, blev det en baggis att installera.

IMG_7110-2

Vad är då trådfri?

Många tror att man slipper sladdarna i ett hem, och riktigt så bra är det inte, men nästintill.

Systemet bygger på att man köper en fjärrkontroll (puck) som här ovan i bild och en speciell glödlampa. I glödlampan finns ett inbyggt kretskort som du sen kan styra med pucken.

Så du kan helt enkelt byta ut lamporna i ditt hem till lamporna ”Trådfri” och sedan styra dem med pucken. En puck kan ta 10 lampor.

Hur installerar jag?

Enkelt att följa bruksanvisningen, men du klickar fyra ggr på knappen på baksidan av pucken så är den igång. Sedan håller du ner samma knapp 2 cm från din lampa som du vill ansluta till systemet. Lampan ska vara tänd under hela processen. Efter några sekunder börjar lampan pulsera/blinka, invänta tills den blivit normal och lugn igen. Voilà! Lampan är nu connectad med Trådfri och kan styras med pucken/fjärrkontrollen.

IMG_7119

Ja, jag sa ju att det var enkelt.

Fördelarna då?

• Du dimmar med fjärrkontrollen. Från mysbelysning till stark fokusbelysning på bara en sekund.

• Du kan välja om du vill ha varmt eller kallt sken på lamporna! Jag menar hur bra?!??!?!?!??! Här kan vi alltså styra en lampskärm som kan ge konstigt sken av dess tyg, och få den att smälta in i inredningen. Vi kan göra en hall kallare som behöver mer energi och chi. Vi kan ta varmare mysigare sken framåt kvällen och blåare på morgonen när vi behöver vakna. Och detta bara med ett simpelt knapptryck!

Hur gör jag med annan armatur än glödlampa?

Trådfri innebär inte bara en sorts glödlampa utan det finns även andra varianter såsom Ikeas nya tavelbelysning Maglehult, som direkt har en anslutning till en driver.

IMG_7112

Även vitrinbelysning Omlopp kopplas direkt in i denna driver och styrs sedan med pucken.

IMG_6915

Du kan koppla upp till tre lampor i en driver

IMG_7124

Har du kanske lampor som inte på något sätt passar, eller som redan har en dimmerfunktion i sin armatur? Misströsta inte! Du kan få in dessa i det Trådfria systemet genom att bara köpa ett trådlöst uttag (adapter) och sätta i eluttaget och sedan lampans stickkontakt i den, så är även den lampan med i det Trådfria  systemet.

IMG_7122-1

Finns det några nackdelar?

Nja, vid första anblicken kanske man kan tycka det känns dyrt? En lampa kostar 199 kr. MEN här vill jag poängtera prisvärdheten i jämförelse med liknande belysningssystem av konkurrerande märken som är betydligt dyrare. Trådfri belysningssystem är gjort för att alla ska kunna ha råd med det och en lampa håller ju i all evighet då det är LED, så prisvärt är ordet!

Appen tar belysningssystemet till en ytterligare nivå!

Och som inte detta skulle vara nog? Vad säger ni om att kunna dimma endast en lampa bland alla dina spots? Välja en lampa i kallare sken och en i varmare. Att bara hålla en spot i taket stark och riktad mot favorittavlan när de andra är släckta? Eller att kunna ställa in belysningarna på timer och förändra efter tid på dagen eller årstid?

Jo då det går med! Då laddar man bara ner Ikeas app Trådfri (som är gratis) och sedan lägger man in lampa för lampa likt min tidigare beskrivning ovan.

Då kommer det se ut så här…

IMG_7181

…och du kommer alltså ha möjlighet att tända, släcka, sätta timer, ändra barnens rum till nattbelysning, låta det vara tänt när du kommer hem om dagarna. Släcka där du inte är, alltså ingen onödig elförbrukning, bättre ljussättning och smartare vardag helt enkelt.

IMG_7183

I appen finns också 3 färdiga ljussättningar vardag, fokus och avkoppling som gör att du snabbt kan ändra lamporna till det du behöver för stunden.

IMG_6940

I skrivande stund har jag inställningen fokus på i min studio då det är en mörk, regnig måndag och jag har mycket jobb framför mig. Forskning visar att blått sken är det ljus som bäst återger det naturliga ljuset och det ljuset som gör oss pigga, så vem behöver inte det en måndagmorgon i oktober?!

Så det mina vänner var första delen i mitt samarbete med Ikea. Den tekniska biten.

Sammanfattningsvis:

Ett smart belysningssystem, enkelt att installera och som gör makalöst stor skillnad för helheten och belysningen i ditt hem! Det är sällan man får möjlighet att tipsa om sådana här omvälvande och magiskt bra lösningar som inredare, men nu gör jag det, och jag står bakom det till 100%! Jag är såld!

Om jag vill ha Trådfri hemma också?
Det kan ni tro!

I nästa inlägg kommer jag visa er min studio som jag förvandlat till en trivsam oas helt med Ikeas armatur, möbler och trådfria system.

Ha nu en fin dag!

Kram på er,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Inlägg i samarbete med Ikea.

.

.

 

 

 1. Kan verkligen hålla med, enkel att installera och så smidig i vardagen att justera med ljusstyrka m.m.
  Köpte när jag flyttade till lägenhet för två år sen och lamporna håller ju fortfarande så även om det känns lite dyrt så är det värt det i längden 😄

 2. Jag tycker, att det är bra, att man kan ändra ljusintensiteten och hur varmt eller kallt ljus, som man vill ha. Men jag väntar verkligen på, att kunna styra det, var jag är i världen och inte behöva timer. Den möjligheten finns ju hos t.ex Philips. Undrar när möjligheten kommer hos Trådlös. Jag saknar också strips.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Power dressing och basplagg när Kapp Ahl lanserar sin nya kollektion

Kapp Ahls nya power dressing!

6V2A3051

Idag måndag släpps Kapp Ahls nya kollektion för power dressing. Bra plagg till din garderob som ger tyngd och en bra bas.

Stilsnack (jag och Katarina) var bjudna till visningen av kollektionen som faktiskt finns att köpa från och med idag måndag (22:a okt). Här kommer några bilder från eventet.

6V2A3069

6V2A3077

Härliga Claudia Galli Concha fick jag möjligheten att morsa på. Vi har tidigare gjort ett samarbete med Höganäs Keramik och nu sågs vi efter 6 år. Kul!

6V2A3090

6V2A3187

Här får ni en glimt av Katarinas ursnygga Mulberry väska som hon investerade i när vi var uppe i Stockholm. Så snygg och så hon! En väska genom livet… Alltid en bra investering.

6V2A3198

Ser allvarligare ut än vad jag är. Hehe… Kjol från Rika, tröja Filippa K, stövlar Din Sko.

6V2A3340

Härliga och stilsäkra. Från vänster: Frida Fahrman, Niklas Berglind, Carin da Silva och Claudia Galli Concha.

6V2A3370

Jag och pysseldrottningen och vännen Helena Lyth.

6V2A3398

En av favoriterna som lanseras idag. Blusen med svart sidenband. En annan favorit är den dubbelknäppta kavajen och den ursnygga svarta kappan. Måste ha!! Nyfiken? Kika in på kappahl.com

Kram på er och en fin start på denna vecka!

Jannice

Foto: Frida Möller / Emma Svensson Studio

.

.

 

LOADING..

En Feng Shui analys på en ljuvlig sekelskiftsvilla

Vacker sekelskiftsvilla och en Feng Shui analys.

s5r-7

Men hur vackert? Det tunga mörka träslaget (jord) som möts upp av vita ljusa sittmöbler (tillhör metallelementet). Tavlan i svart blir vattenelementet liksom mattan på golvet och färgen i lampskärmen. Mässingen på bordet liksom guldet i tavlan, och den cerise färgen på kuddarna skapar värme och blir eld. Träet finner vi i buketten på bordet och i växterna i fönstret. Prova och se vad som hade hänt om växterna inte fanns där, eller om det svarta försvunnit. Stor skillnad och obalanserat.

s5r-8

Märk väl hur fint sammansatt inredningen är färgmässigt. Det är olika kulörer men de är dämpade och passar fint med varandra. Detta då de håller samma nyans. Alltså de har lika mycket svärta i sig.

s5r-9

Detta är ett bra färgsättningsknep. För håller man nyanslika kulörer, alltså olika kulörer fast med samma nyans (styrka) kan man enkelt mixa och matcha massa färger, ändå håller det samman.

s5r-10

Till och med kökets luckor är färgsatta i en underbar grön ton som ger en skön personlig känsla till helheten. De svarta köksmöblerna stramar upp och gör inte köksdelen så gullig.

Läs hela reportaget i Sköna hem, här.

Ha en fin söndag och glöm inte Stilsnack som kommit ut med ett nytt poddavsnitt. Vi snackar mode, sittandes på Arlanda och skvallrar om Stockholms pressvecka och våra favoriter. Lyssnar gör du HÄR.

Av: HEDVIG TÖRNEMAN
Text: CECILIA VON MENTZER
Foto: ANNE NYBLAEUS

LOADING..

Fullsatt när Stilsnack gästade Kvänum i Malmö

Stilsnack föreläste på Kvänum.

smh4G1Ug

Förra veckan hade Stilsnack ett event på Kvänum i Malmö. Katarina och jag snackade, kök, basgarderob och förvaring. Våra kära samarbetspartners By Axel, Stenströms, Chocolatte och Scandinavian Cosmetics var också där och visade sina produkter.

6baYww_w

3XzvpZaA

Fullsatt i de vackra lokalerna som kantades av trevliga människor, bubbel i glasen och god mat! Kan det bli bättre?!

IlXqoJ-w

Y05vggRg

DQG_Krbg

wJUebp0A

oJW43Xyg

09-hBofg

ubefhASA

Platsbyggda garderober… Oh my så vackra. Vilket hantverk. Och fyllda med Stenströms nya höstkollektion är lyckan total…

o_QUbZqA

zPJqU8fA

aNR84dhg

JV-EH5CA

Vilken kväll det blev! Tusen tack Kvänum och Marie Malmenskog (marknadschef på Kvänum) och alla ni andra för ett fantastiskt event! Tack också till alla lyssnare och läsare som kom! Ni är ju bara så härliga!

Nu tar vi lördag och njuter av det vackra höstvädret!

Kram Jannice

Fotograf: Miukael Roos för Kvänum

,

,

 

LOADING..

Veckans kap – pläd i fuskpäls

.

29604633-F33B-490B-9ED7-A4FF33AD5067

Veckans kap är verkligen den här underbara pläden från Newport som jag såg var på rea nu! Jag har den själv och den är helt sagolikt skön och urfin i sin bruna färg!

87C31B25-72FF-4911-9B29-2FF28E1C38DA

Så varför inte värma både inredningen och dig själv i höstmörkret med denna ljuva pläd!? Tillhör eldelementet inom Feng Shui för er som undrar!

Det var veckans kap mina vänner och ni klickar hem den här!

Kram Jannice

Inlägget innehåller adlinks

 

LOADING..

Att hänga konst är en konst i sig – mina bästa tips!

Skapa en lyckad tavelvägg och tavelhängning. Mina bästa tips!

336a43a925ecfba864dbb4a805ef53d5

I veckans poddavsnitt (LYSSNA HÄR) pratar jag om tavelhängning. Här kommer en summering om hur man bör tänka när man hänger tavlor.

5c85969f5aad994d3c457905657e1ad2-2

1 Samla din samling

Samla hellre din samling om du har en mängd tavlor.

869e3eedee5a8f882a1a235360efc564

2  Låt något förena

När du komponerar konsten. Låt ramarna förena med samma metall, eller färg. Eller låt konsten förena. Det kan vara i ett gemensamt färgspektra.

a7df077bc3c68d05ab2f44c6f1ca84e1-2

3 Blanda olika konstformer

Blanda gärna din tavelvägg med fototryck, posters, akvarell och oljemålningar. Men åter igen, låt isf färgvalen förena.

c94c102913f97ce8e2c106cd0ab5a9bf

4 Uddantavlan

Har du en uddatavla som inte passar in? Sätt den på en ”egen plats” och belys den med tavelbelysning.

ff490d9b2c1bf38160d41d3fc9ca554c

5 Proportionerna till möbeln

Tänk på att tavlan ska stämma med proportionerna till möbeln den är placerad intill. Annars kan möblerna se för stora och hotfulla ut, eller inredingen lite ensam och ängslig om tavlan är för liten förhållandevis till möbeln.

f822abef2cf9276a21a6e952f3cccad5

6 Horisontell linje

När du hänger tavlor. En rak horisontell linje genom tre tavlor på rad passar överallt.

83c39513679fe5ec19bcdf292a8acc4a

7 Rak nederkant

En rak nederkant gör att rummets takhöjd upplevs högre.

d5e302600ee3d362c431ed2fa45eb642

8 Rak överkant

En rak övre kant sänker takhöjden.

0b094cdda9147db932f2016c99211728

9 Tvåsamhet

Två tavlor strukturera upp och ger ett ordnat intryck. Använd därför gärna i ett rörigt eller mönstrat rum.

54fa04ce4112cc0cd8cfb80584148da5

 

10 Oval form – ordnat men avslappnat

När du hänger tavlor i en ordnad röra, se till att jobba med en slags symmetetri. Här har man lyckats fint genom att hålla sig inom en oval cirkel. Tänkt också på att ha lika långt mellan alla tavlor. Att ha raka hängning inom cirkeln och låta tavlorna förgrena sig ut.

posterstore

En mycket fin hängning som får en skön personlig känsla till ett rum som är sparsmakat.

 

11 Tavellist

Använd tavellister för ett avslappnat intryck. Perfekt för den som vill förändra ofta.

99356e5b356d5c4eeb2516656e025f5d

12 Tavelbelysning

Tavelbelysning är en gåva till inredningen och skapar magi både för konsten du vill förmedla och rummet som helhet.

DSC_2019

13 Klipp ut mallar

Klipp ut tavelformerna i wellpapp och klistra upp på väggen, enkelt att flytt tills du är nöjd. Eller lägg ut tavlorna på golvet, ställ dig på en stol och fota.

Trevlig helg!

Kramar Jannice


Bilder: Neuboheme, Airbnb.no, Satchi Art, Etsy , Etsy, Nouf, Desenio, DIY decorator, French by Designblog, Adrey Yap, Poster store, Crush cult de sal, Jannice Wistrand Add Simplicity.

LOADING..

Tips – så binder du ihop din inredning till en helhet!

Tips – så binder du ihop din inredning till en helhet!

Skärmavbild 2018-10-18 kl. 07.17.24

Ytterligare en bild som bygger på gårdagens inlägg men med ett nytt tips! Att binda ihop din inredning kan vara svårt men här är ett bra tips!

Jag brukar kalla det pynta på tre ställen, eller ping, ping, ping.

Om man som här har en accentfärg (i detta fall ockran) se till att den återkommer på tre ställen. Lättast är att använda sig av textilier för att få en snabb effekt. Alla textilier i detta inslag kommer från Bondeco.

Här utgår vi från tavlan (blir som en fondvägg som vi ska hämta hem kulören från).

Då ”drar vi ut kulören” från tavlan på 3 ställen och finner den vidare i:

 1. kuddarna (även mässingslampfoten blir en del här)
 2. fåtöljen/drinken på bordet som blir ett
 3. pläden på pallen

Det handlar alltså inte om antalet saker utan mer att man ska samla ihop dem på 3 ställen. Hänger ni med?

Ha nu en fin dag! Idag ska jag följa med Lilleman till skolan. Tycker det är viktigt att vara med någon gång om året och se hur de har det. Så skolbänken nästa! Ska bli superkul!

Kram på er,
Jannice

Bild: Martin Cederblad,
för Sköna hem i samarbete med Bondeco

Inägget innehåller adlinks.

.

.

 

 1. Superbra tips tycker jag. Hörde det i er podd och har använt det både till kläder (fast då blir det ofta bara en diptyk och inte triptyk) och i hemmet. Tycker det har fungerat sååååå bra!

  Får man förresten önska ett inlägg? Gjorde du en moodboard för din studio innan du satte igång? Den skulle jag gärna vilja se. Tycker det verkar spännande och bra det här med moodboards, men himmel vad jag är lat när det gäller att sätta igång och göra dem…..det ligger ett gäng halv- och kvartsfärdig i datorn….tycker inte jag får till dem riktigt.

 2. Hej
  Vilken fantastisk miljö tänk att ha det såhär!
  Vilken kulör tror du väggen har och skulle det vara möjligt för dig att göra ett inlägg där du tipsar om möbler/produkter för att fixa stilen. Kuddarna och pläden vet man ju var man får tag på men lite andra saker som skapar stilen?
  Allt gott och tack för fantastiska tips
  Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Ny textilkollektion för ditt hem…

Sköna hems kollektion på Bondeco

IMG_7480

Igår var jag inbjuden till ett pressevent på Adlibris. Det är Sköna hems duktiga inredare Karolina Karlsson och Marie Wärme, som tillsammans skapat en textil kollektion för vardagsrummet och sovrummet i samarbete med Bondeco. Bondeco är en webbutik på nätet som ägs av Adlibris.

IMG_7491

Vackra plädar, kuddar och påslakan i tonerna ockra, cayenne, petroleum och blått. Där allt är tänkt att kunna mixa med varandra.

s4r-920x1200

Maklöst fint, eller hur?! Beige, svart, grått, ockra… Vilken kombo! Du hittar alla produkter här.

s4r-2-920x1200

Den nya kollektionen lanseras idag och du hittar den på Bondeco till riktigt bra priser! Ett kuddfodral för 199 kr. Bra tycker jag och kvaliteten när jag klämde och kände igår tycker jag är riktigt härlig.

Min favorit? Den här… Färgen, kvaliteten (så skön) och så det breda användningsområdet, från sängen, i soffan, till matbordet.

Här är man lite trött i mössan då SAS bjöd på extra flygtur igår och vi fick landa i Malmö istället för i Ängelholm, så jag var hemma sent inatt.

Men nu blir det en lunch i solen här och fylla på med lite energi.

Ha nu en fin dag!

Stor kram
Jannice

Bilder: 1,2 Jannice Wistrand, Add Simplicity
Bild3, 4 Martin Cederblad
Inlägget innehåller adlinks.

.

.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Min studio ljussatt med IKEAs fina lampor och mina bästa belysningstips

Min studio med Ikeas smarta belysningssystem Trådfri.

122A2003

I annonssamarbete med IKEA har jag fått möjligheten att inreda min studio med både deras fina lamporsmarta belysningssystem Trådfri och möbler. Allt från IKEA.

Belysningen i din inredning är som fyllningen i en tårta. Den sätter stilen, smaken och ligger till grund för ett lyckat resultat. I detta inlägg vill jag ”belysa” vikten av valet av lampor, placering och hur man kan använda ett smart belysningssystem för att höja belysningen till ytterligare nivå.

Här kommer bilder från min studio samlat med mina bästa inredningstips när det kommer till att inreda med belysning!

Häng med!

IMG_7142 2

 

Installera belysningssystemet Trådfri

Systemet Trådfri bygger på att man köper en fjärrkontroll (puck) och en speciell glödlampa. I glödlampan finns ett inbyggt kretskort som du sen kan styra med pucken. Så du kan helt enkelt byta ut lamporna i ditt hem till lamporna ”Trådfri” och sedan styra dem med pucken. En puck kan ta 10 lampor.

I min studio har jag kopplat alla lampor till detta smarta belysningssystem vilket både underlättar min vardag, men också skapar varierande belysning för alla tillfällen.

IMG_7125

Glöm inte en vacker takarmatur

Bara för att du inrett med spots i taket som är en allmänbelysning, glöm inte en vacker takarmatur. Det skapar rum i rummet, sätter stilen och ger en känsla av tak till platsen. Den har också en förmåga att bromsa energierna i ett rum och därmed skapa lugn till platsen. Här har Evedal fått förgylla min mat- och utbildningsplats i studion.

IMG_7133

Ljuset förändras under dagen

Tänk på att vårt naturliga ljus förändras under dagen. På morgonen är skenet lite klarare, mitt på dagen drar det åt rosa och fram på kvällen, gulare.

Med Trådfri kan du följa dess skiftningar även efter aktivitet. På morgonen och mitt på dagen kan ljuset vara något kallare för att skapa fokus och bli mer uppiggande. Och framåt kvällen, när du vill koppla av, väljer du ett varmare sken som hjälper dig att finna ro. Med Trådfri kan enkelt förändra såväl varje unik lampa som hela rummet.

Här nedan har jag valt att belysa min studio med varmt sken.

IMG_7129-2

Och här nedan har jag valt ett svalare, kallare sken. Som sagt en smaksak, men också en möjlighet att påverka din sinnesstämning.

IMG_7127

Visst blir det skillnad? Min personliga favorit är när skenet är lite kallare, men lite mer dämpat.

Här har jag valt en centerpiece i rummet – lampan Ikea PS 2014 som blir som ett smycke i rummet. Och fantastiskt fin att dimma mörka kvällar när folk går förbi studion.

DSC_2010

Varmt förminskar/Kallt förstorar

Ett annat tips att tänka på är att varmt sken ger en känsla av att rummet känns mindre, och ett kallare sken skapar rymd. Med Trådfri är det du som väljer.

IMG_7142

IMG_6973

Placera belysningen i varierande höjd 

Tänk på placeringen av lamporna. Låt dem bilda ett vågspel. Det gör att spelet mellan ljus och skuggor blir mer intressant. Undvik att  placera belysningen i en rak linje på samma nivå när du tittar ut över rummet. Då fyller inte belysningen sin funktion, inredningen blir platt och skuggorna alltför massiva och tunga.

IMG_7134

Låt belysningen få samhörighet med möbeln

Använd lågt placerade lampor kring soffan, för att få läsljus men också för att understryka möbelns funktion och öka samhörighetskänslan då ljuset och möbeln ligger på liknande höjd. Lampan förstärker möbeln! Här har jag valt golvlampan Stockholm 2017, som redan är dimbar, men som med en adapter i strömuttaget kopplats till Trådfri. Tavelbelysning Maglehult och spetsen Omlopp i vitrinhyllan är alla påkopplade till Trådfri via en och samma driver.

IMG_6929-1

122A2036

Funktionsbelysning

Funktionsbelysning eller som man också kan kalla det, arbetsbelysning är till för att lysa upp och förenkla vardagen. Den har en funktion och bör därför vara placerad utefter sitt syfte.

En skrivbordslampa bör vara placerad på vänster sida om du är högerhänt eller på höger sida om du är vänsterhänt. Ju vitare sken, desto mer fokuserad blir du. Mysljuset lämnar vi till kvällen eller någon dag när vi inte ska jobba.

Jag valde Aröd som skrivbordslampa då den är praktisk men också då den tar upp den rostfärgade tonen som jag använt som accentfärg i studion.

IMG_6940

Här är ytterligare ett exempel på arbetsbelysning som också övergår i dekorationsbelysning.  I köket i min studio har jag spots i taket som skapar en allmänbelysning, men dessa lampor Ranarp fungerar både som en dekorativ belysning som sätter stilen på köket, samtidigt som de fungerar som ytterligare funktionsbelysning när jag tillreder mat, diskar etc.

IMG_7131

En bänkbelysning under sista hyllplanen kompletterar arbetsbelysningen och gör platsen hundraprocentig.

122A2074

122A2057

Dekorationsbelysning

När det kommer till dekorationsbelysning tycker jag vi är bra på det i Sverige. Kanske lite för bra ibland. Hur menar jag då? Jo ibland kan det blir för mycket av det goda. Det kan lätt bli stelt och enformigt om man radar upp samma lampor  i varje fönster i sitt hem.

DSC_2002

För att skapa en mer intressant känsla och lyckad inredning med din dekorationsbelysning, tänk på armaturen som du valt som en stilbärare och inred med olika lampor inom den stil du valt. Har du en romantisk stil i ditt hem, tänk på ornamenterade former och romantiska skärmar. Kombinera det ytterligare med personliga ting.

Den moderna lampan som nyheten Evedal som jag valt att inreda med ovan, gör sig fint mot kantigheten i tv:n och byrån och fångar upp de mjuka böljande formerna i gardinen samt de runda dekorationskulorna.

IMG_7146

Punktbelysning/tavelbelysning

Att belysa ett konstverk, staty eller en tavla är så vackert i inredningen och är det bästa sättet att skapa stämning. Jag är ett stort fan av tavelbelysning, något som jag tycker har fått oförtjänt ryckte de senaste åren men som nu är på tapeten igen.

 

DSC_2019

Ikeas Maglehult, som också kan kopplas till Trådfri är perfekt! Nätt i sitt formspråk, enkel att montera på tavlan eller väggen och med hjälp av Trådfri kan du variera ljuset. Jag inreder alltid med tavelbelysning och det är mitt slutliga tips för att skapa god stämning i din inredning. Pricken över i och ger ytterligare en dimension till både ditt konstverk och hemmet.

 

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

 Lathund i ljussättning

Allmänbelysning

Ställ dig frågan – Hur mycket ljus får du in utifrån? Väg det sedan mot belysningen du behöver. En allmänbelysning i taket behövs alltid. Den ska kunna vara stark om du behöver hitta något, städa eller tända upp, men den behöver också kunna dimmas för att skapa stämning till resterande belysning.

Punktbelysning

Spots på exempelvis en tavla är underskattat. Jag säger mer tavelbelysning åt folket.

Arbetsbelysning

Detta är exempelvis en läslamp, på skrivbordet, vid soffan eller fåtöljen.

Uplights

Det är också viktigt att få upp belysningen i ett rum, som ökar energierna och som ger en känsla av rymd i ett rum. Så glöm inte att rikta din belysning även uppåt i ett rum. Valet av golvlampan Stockholm 2017 ger denna sortens belysning.

Dekorationsbelysning

Den vi har för trivsel och dekoration, i fönster eller på en byrå. Här är vi ibland lite för duktiga! Se till att mixa med ovanstående alternativ så det inte bara blir dekorationsbelysning i hemmet. Det kan lätt bli uppstyltat och ointressant.

Levande ljus

Levande ljus, skapar stämning och gör rummet inbjudande och mysigt. Kan aldrig ersättas av elektriskt ljus.

Slutligen!

 • Försök att variera mellan alla olika typer av ljussättning. Alla ovan bör vara representerade i ett rum.
 • Mellan 7-10 belysningspunkter i ett normalstort rum brukar vara lagom.

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Sådär! Nu kan ni välkomna höstmörkret med öppen famn. Med Ikeas smarta belysningssystem Trådfri och med kunskapen från mitt blogginlägg här angående belysningstips kan ni inte misslyckas!

Jag önskar er en upplyst höst med mycket stämningsfulla tillfällen.

Stor kram,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Inlägg i samarbete med Ikea

.

.

 

LOADING..

Dukat med trendiga rutor i studion…

Dekohems nya tallriksunderlägg Tartan Smoke,  servetter och servettringar.

IMG_7304

I fredags kom min söta granne in på besök med hämtlunch för att gratta mig till nya studion, så jag passade på att inviga mina nya fina tallriksunderlägg ”Tartan Smoke” från Dekohem, med matchande servetter och servettringar.

IMG_7303

Har tidigare bara tänkt underläggen till vitt bord och till mitt svart därhemma, men hur vackert blev det inte till mitt nya träbord Mörbylånga från Ikea? Så fint!

IMG_7308

Nu önskar jag er en riktigt fin söndag! In och lyssna på vårt nya poddavsnitt på Stilsnack, där jag pratar om konsten att hänga tavlor och Katarina om hur man väljer rätt jeans! Ett grymt avsnitt som ni hittar här på => acast.com/stilsnack 

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Inlägget innehåller adlinks.

.

.

 

 1. Superfint! Jag älskar rutigt.
  Kan man passa på att be om ett gott råd? På arbetet ska jag nu byta rum till ett mindre med fönster och dörr mitt emot varandra. Hur föreslår du att jag bör placera skrivbordet?

  1. Placera skrivbordet så du har kraftpostion först och främst. stöd i ryggen och uppsikt över rummets fönster och dörrar. OM det blir att du sitt i chidraget får du ha större växter och gardiner , matta som lugnar platsen. kram

 2. Visst är de fina! Och servetthållarna. Tänkt beställa de. Och nu när jag sett de dukade på ”riktigt” blir det nog ett paket på posten snart! 😘

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Oktobers önskelista!

 

På min önskelista i oktober månad.

Skärmavbild 2018-10-12 kl. 14.25.27

Det var längesen jag tänkte på en önskelista och på mig själv. Men häromdagen började jag kika på klänningar och det ena ledde till det andra när man surfar runt, och helt plötsligt hittade jag några saker som jag gärna uppdaterar garderoben och hemmet med i höst.

• Klänningen Amber från Jumperfabriken.

Flattered klassiska sko Isabel skulle förgylla mina jeansdagar något alldeles extra.

• Allt med leopard, I love. Så denna prisvärda scarf är ett måste oktober månad. Finns på Lindex.

• Efter denna månadens jobb ger jag mig själv det här Queen halsbandet från Emma Israelsson. Finns i brons och silver.

• En rutig väska för datorn , gör vägen till Studion bli mer stylish! Finns hos Lindex.

• Vackra urnan Rome hos Newport har jag länge velat ha hemma. Så fin!

• Soffbordet! Hur fint? Har letat länge efter soffbord med brun marmor. Detta är en nyhet från Newport som faller mig helt i smaken.

Önskar er en fin lördag! Här blir det mys med familjen. Som jag längtat efter att bara ha en aktivitetsfri dag tillsammans. Lovely. Toppar vilken materiell önskelista som helst.

Kram på er,
Jannice

Kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Inägget innehåller adlinks

.

.

 

 1. Hejsan! Så skoj när du kör önskelista! Får alltid bra tips där🙏🏻 Älskar scarfen men söta rara du, hur bär du den och till vad? Till skjorta inne? Till kappa ute? Jag är van vid stora schalar och halsdukar som jag slänger flera varv runt halsen och vips är det klart. Hur gör jag med dessa små söta varianterna?

  Kram Jenny🍃☀️

  1. 🙂 kul att du gillar! jag har den mer runt halsen nu på hösten till skjortan, blusen eller kasmirtröjan. Viker den och knyter (flygvärdinnescarf) eller så har jag den i håret eller runt handleden. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Tips på ljusstakar som lyser upp höstmörkret

Tips på ljusstakar som lyser upp höstmörkret

 

Med tanke på gårdagens inlägg tänkte jag tipsa er om några ljusstakar som lyser upp i höstmörkret!

Jihoooo hoppas ni gillar, för nu, efter 15 månaders tid, fungerar det att trycka på produkterna i inlägget igen! Sååå glad! ÄNTLIGEN säger jag!

(Svep över produkten och klicka för mer info, eller  för att köpa!)

Trevlig helg!

Stor kram,
Jannice

Kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

LOADING..

Värme ute och tänd ny ljusstake inne…

Idag poddinspelning för Stilsnack med Katarina!

IMG_7216

Godmorgon! Hoppas ni får en härlig Brittsommardag! Igår var det ju galet skönt här nere i Skåne.

Snart väntar poddinspelning här och sedan planering inför kvällens Stilsnack  föreläsning på Kvänum i Malmö.

Den här läckra ljusstaken är från By On design fick jag i gåva, men finns att köpa hos exempelvis Åhléns. Den förgyller soffbordet här i Studion. Visst är den cool? Återbruk när det är som bäst.

Kram på er och fin torsdag!

Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

LOADING..

Inred för välbefinnande – forskning möter Feng Shui!

Add Simplicity, Jannice Wistrand föreläser i Malmö.

Skärmavbild 2018-10-08 kl. 11.26.18

Ni som frågat och undrat om jag har fler föreläsningar i höst! Jajamän! I samarbete med Fastighetsbyrån kommer jag att föreläsa på fina Malmö Live kongresscenter måndagen den 29:e oktober! Arrangemanget är en mässa i nyproduktionens tecken och är kostnadsfritt så först till kvarn gäller!

Mer info nedan!
Ses vi?

Anmäler gör du HÄR!

Skärmavbild 2018-10-08 kl. 11.26.31

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Ha en strålande brittsommardag!

Kram Jannice

LOADING..

En balanserad hörna i studion…

Godmorgon från Studion.

DSC_2002

En lugn morgon i studion som börjat med tända ljus, en kopp kaffe och genomgång av mejl. Hörrni jag bara älskar detta stället, som jag trivs!

Bilden är från en hörna i mitt utbildningsrum/kök. Den nya lampan Evedal får pryda skåpet och är otroligt läcker där den står. Passar fint med den böljande gardinen (Majgull, ljusgrå från Ikea) och mässingsdekorationen.

I bilden är alla element representerade. Kan ni se vad som tillhör vad? De fem elementen är:

• Eld
• Jord
• Metall
• Vatten
• Trä

Snart ska jag gå 100 meter ner på gatan och pyssla om kroppen lite med massage på Trivas på Råå, sen blir det poddinspelning med Katarina. En lagom skön dag med andra ord.

Hur har ni det? Är det något som ni önskar mer av här på bloggen? Nu har det varit mycket andra jobb en tid och jag känner mig redo att ta tag i bloggen igen!

Önska gärna lite olika ämnen, så ska jag se vad jag kan göra.

Ha nu en fin tisdag!

Kram Jannice

Bild: Bent Mortensson

,

,

 

 1. Hej Jannice och tack för en superbra blogg! Tittar in varje dag☺️Har en fråga ang feng shui. Vad är det som ”går först” av material och färg?

 2. Hej, har följt din blogg i många år tror det är en 5-6 år nu tacksam för alla tips tankar och idéer som du bidragit med under åren. Mina killar har blivit stora under den här tiden och nu skulle jag gärna vilka ha inspiration till stora killars rum, ålder 10-20 år, ett häng med kompisar rum/läxa/sova och ett börja förbereda för flytta hemifrån rum😊 Killarna är helt klart fostrade i feng shuins anda och vana vid det och uppskattar harmonin det ger till själen.
  Tack för en härlig blogg som påverkar och uppmuntrar i vardagen och fest🙏🏻

  1. Hej jag skulle uppskatta samma inlägg som Pernilla – tips för tonårsrum för killar. Mina pojkar har också vuxit ur sina rum och det behöver fixas så det passar deras ålder och behov. Tack för toppenbloggoch podd.

 3. Hej och tack för din alltid så bra inspirationskälla. Har också följt din blogg sedan jag fick tips om den för ca 6 år sedan. Vad jag skulle vilja få är lite handfasta tips om den ständiga soffkuddsfrågan. Jag tycker inte om att blanda för mycket mönster, stilar och storlekar. Ofta ser jag allsköns blandning i annonser och reportage och tycker det blir rörigt men själv får jag inte till det utan det blir både platt och tråkigt, vet inte hur många kuddar jag köpt och fått lämna tillbaka, så en liten ”kuddskola” skulle jag tycka va bra att få.

 4. Tackar för matnyttig blogg och trevlig pod! Personligen skulle jag uppskatta ett inlägg om inredning till fjällstuga. Jag har en nyproducerad timmerstuga och har försökt mysifiera soffgruppen med fällar, kuddar i rostig kulör och ljuslampetter på allrumsväggen, men i stort ser det fortfarande ganska kalt ut. Hur får jag till en mysig och ombonad helhet? Vilka detaljer kan jag addera? Siktar mer på lodge än klassiskt allmogestuk…

 5. Förvaring! Du pratar ofta om dold förvaring i podden. Och det låter så bra!

  Men sedan, börjar jag googla och inser att i mitt gamla 1800-tals hus, utan garderober, med ett minimalt kök och ett ännu mindre badrum…..så kan jag ju bara inte klämma in någon ful laminat möbel från jysk, IKEA etc…..

  Har kollat auktioner efter gamla skåp och har några gamla skåp….men det blir också en röra olika stilar och träslag. Målade allt vitt men, usch nu känns det som att jag är kvar i shabby chic eran.

  Nej, jag skulle vilja ha förvaringsttips i olika stilar…lite som när ni pratade käldstil om man var romantisk, etnochic eller business.

  Och så mer om baguan!

 6. Hej, Jag undrar om den jättefina vasen är IKEAs nya serie Omtänksam, eller om det är en ”look-a-like”.
  Eller är det någon läsare som känner igen etiketten (Lyckas inte zooma in tillräckligt)?

 7. Tack för en superbra blogg!
  Jag har problem med vårt sovrum som från början har varit ett garage i källaren. Svårt att få till myskänslan. Rummet består av tre dörrar och ett stort (1,6 * 0,7) m källarfönster, så varje vägg består av antingen en dörr eller ett fönster. Dessutom är det ganska lågt i tak (2 m) på två sidor av rummet finns infällda rör i trummor vilket har sänkt taket ytterligare.
  Golvmaterialet är klinker vilket ger ett ganska kallt intryck. Jag förstår att man behöver jobba med textilier, men hur?

  1. In med gardiner från golv till tak , skena så du kan växla och dra för trista dörrar etc, Sen lägger du en heltäckningsmatta över klinkern… ett måste för att få till mys. Kör hotellfärgsättning, greige, beige, … lite sofistikerat. Mkt bra belysning.. lycka till, kram

   1. Oh, tack för svar!
    Det märks att jag läst din blogg och lyssnat på er podd så mycket för jag visste ungefär vad du skulle svara, men jag har ändå inte lyckats sätta fart.

    Fniss och tack ännu en gång för bra podd och blogg.

 8. Hej Jannice!

  Det vore jätte intressant att läsa mer om hållbar inredning och hur du tänker om allt ifrån ett miljöperspektiv. Det är ju en konsument nische men du verkar ändå få till det utan att shoppa en massa.

  /Christine

 9. Älskar före och efter, organisera ett särskilt rum, moodboard och hur det blev, gärna exempel från stylingjobb särskilt företagskunder.

  Skulle även vilja se något om hur man dekorerar för olika typer av golv- särskilt betonggolv! Börjar bli vanligare i villor och vi funderar att slipade betonggolv i vår nya utbyggnad av kontor på jobbet. Men ofta inreds dessa golv ”industriellt” och stelt- hur kan man få balans och värme nör man jobbar med betonggolv(gärna med budgetmöbler och dekor).

  Gärna tips på inredning av typiska kontorsutrymmen också.

  Tack för en riktigt inspirerande blogg!

 10. Ovala speglar , hur inreder man 3-4 fönster i bredd (tänk 70-tals hus med stora fönsterpartier och lite lägre fönsterbräda) sovrum hotellkänsla, moodboards, få in tv:n i inredningen. Ha det gott!

 11. Skriv gärna om hur man får till snygga och dekorativa fönsterbrädor (även de smalare varianterna) och hur man myser till ett badrum med mycket vitt och grått som känns kalt och tråkigt. Kram!

 12. Så vackert stilleben!
  Känner att jag vill göra om vissa här hemma, bla att få till det lite mer mysigare nu den här årstiden. Såg de där bollarna på IKEA sist, men knep inga… får nog hasta dit och knipa ett par, så himla fina.
  Jag tycker med att det här med fönster är svårt, Och just nu är jag inne i ännu en skala ner fas. Har så mycket växter hemma, men har inte hjärta att slänga levande prunkande växter…
  Fönsterdekorationer, stilleben på en låååång byrå – hur kan man tänka, tonårsrum, snygg förvaring till allt rassel de har 😉
  Å så letar jag matta till vårt vardagsrum, tittat på Key West från CC och frågan är enfärgad eller mönstrad matta generellt?
  Det var många saker att skriva om 😉

  Jag har mailat Therese på Kalmar Slott, har hon hört av sig till er? 🙂

  Ha det bäst!
  Kram Anna

  1. Tack anna för frågorna. Toppen! Key west är superfin. bra med mönster men ändå i en färg 🙂
   Tack söta som mejlet. Nej hon har inte hört av sig. Håller tummarna. Kramar Jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Motsatsförhållanden – så viktigt för att få till helheten

Motsatsförhållanden i inredning.

Skärmavbild 2018-09-30 kl. 22.52.17

Jag pratar ofta om motsatsförhållanden som ett verktyg för att skapa en balanserad inredning. Här har vi ett ypperligt exempel på hur vacker inredningen blir om man jobbar med just motsatsförhållanden.

En Feng Shui analys

• Gammalt antikt bord möter modern lampa.

• Kantig tavla mjukas upp av rund form på lampan.

• Rufft bord kontrasteras av blanka glasdomer.

• Ljust möter mörkt.

• Högt möter lågt.

.

Ett vackert stilleben blir både en fokuspunkt i ditt hem och hjälper till att sätta stilen!

.

Nu drar vi igång denna vecka som ska bli betydligt lugnare än förra. Ska bara skrota runt i studion och på tal om studion, tusen tack för alla fina ord om de bilderna jag visade från mitt jobb med Ikea, det värmer mitt hjärta! Och det kommer mera!

Kram Jannice

Bild: Artilleriet

,

.

 

 

LOADING..

Fixa stilen till budgetpris med vita skjortan i fokus

Fixa höststilen med vita skjortan.

3ce7361285c0f87216aa434c761941c3

Nu kommer värmen tillbaka i veckan som kommer och redan har det varit några ljumna dagar. Det är inte helt enkelt att klä sig. Smått kyliga mornar och sköna varma eftermiddagar. Men alltid kommer jag tillbaka till den vita skjortan, ett par snygga jeans och boots. Klassiskt snyggt med skön tvist. Och glöm inte för guds skull ”the tuck”. Hehe… Vet du inte vad det är? Kika in på vår Stilsnack profil på Instagram, händelse och stiltips där Katarina ger dig vägledning. Eller så lyssnar du på vårt poddavsnitt.

Fixa stilen

Skärmavbild 2018-10-07 kl. 20.57.10

Här har jag scannat marknaden på några prisvärda plagg som fixar stilen!

• Svarta jeansen Vera med hög midja som ger långa ben, Lindex.

Vit skjorta ”sustainablemärkt”, vilket innebär när du köper bomullsprodukter från Lindex stöttar du en mer hållbar bomullsodling genom Better Cotton Initiative.

• Vinröd axelremsväska med guldkedja.

• Boots, Becky till kanonpris hos Ellos.

• Solglasögon i svart, Lindex.

Ha nu en fin söndagkväll!

Kram Jannice

Bild: Fashion the style
Kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Inlägget innehåller adlinks.

.

.

 

LOADING..

Njutbart – mina kroppsfavoriter!

Mon Sun är mina favoriter till kroppen!

IMG_6754

Jag fick frågan för lite som om vilka produkter jag använder på kroppen så här kommer mitt hetaste tips för skön kroppsvård. Mon Sun!

Första gången jag kom i kontakt med det var när jag fick en flaska i en goodiebag och sedan den dagen är jag fast. Inte nog med att det är 100% veganska produkter, det har en makalöst ljuvlig doft och otroligt sköna oljor och krämer som absorberas fort i huden och som återfuktar läääänge.

Just nu är det kampanj på produkterna på Kicks (inget samarbete men jag såg det när jag letade länk). Så skynda fynda!

Ha en fin dag!
Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity 

,

,

 

 

 

 1. Hej! Tack för en underbar blogg o podd! Jag håller på att måla om trappen mm och letar inlägg på belysning i trapp, det är så svårt tycker jag! Svårt att hitta något snyggt, och blir stor skillnad mellan olika typer; takspottar, vägbelysning, hängande i tak mm.. Jag vet att du skrivit att man gärna ska ha ljuset riktat upp, men tänkte att det kunde vara ett bra blogginlägg😊 Hoppas du får en härlig söndag! Nu ska jag lyssna på er podd! Hälsningar Anna🌸

 2. Hej, Jag vet inte om jag är ensam om problemet, men i dagens Stilsnack var volymen så låg att jag var tvungen att koncentera mig alldeles för mycket för att kunna följa med. Det gick bättre med hörsnäcka men jag vill helst lyssna utan.
  Ha en bra söndag!

 3. Hej, tack för tipset! Bra pris på produkterna, men vill bara höra om de verkligen är ekologiska? Jag kan tyvärr inte se något om det i beskrivningen hos Kicks.

  1. 100 % veganska !

   MON|SUN has been developed by specialists within the Swedish beauty and skincare industry with the intention to provide a wide range of quality products with nurturing ingredients and active components for specific functions and benefits. Moisturising hyalyronic acid, protective niacinamide, exfoliating papaya enzymes and calming beta-glucans, all active ingredients significant for MON|SUN contribute to restore and revitalize the skin’s normal balance.

   We are 100% vegan, developed and made in Sweden.

 4. Hej,
  Uppskattar din blogg men jag undrar också om produkterna verkligen är ekologiska. Om man kollar innehållet så innehåller de tex mikroplast?
  Mvh Ulrika

  1. 100 % veganska !

   MON|SUN has been developed by specialists within the Swedish beauty and skincare industry with the intention to provide a wide range of quality products with nurturing ingredients and active components for specific functions and benefits. Moisturising hyalyronic acid, protective niacinamide, exfoliating papaya enzymes and calming beta-glucans, all active ingredients significant for MON|SUN contribute to restore and revitalize the skin’s normal balance.

   We are 100% vegan, developed and made in Sweden.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

En lugn och skön morgon i Studio 51

Studio 51. Några bilder…

IMG_6996

IMG_6998

Godmorgon från Studio 51! Grattis Josefin Nordström som kom med namnförslaget (fint pris kommer till dig). Studio 51 by Add Simplicity (ligger på Rååvägen 51. Namnet känns gott i munnen, är mina turnummer, snygga är de också och flirtar med Studio 54, hehe). Så grattis Josefin Nordström, fint pris kommer till dig!!

IMG_6973

Jag var bara tvungen att knäppa några bilder med mobilen nu på morgonen när jag skrotar runt här, med tända ljus och ett nöjt leende över att vi fixade denna inredning på plats 3 dagars varsel, inför mitt samarbete med Ikea.

IMG_6977

Nu blev ju en hel del gjort också i studion tack vare samarbetet. Här är en tjuvtitt på min styling i samarbete med Ikea som kommer visas under vecka 42 i olika kanaler.

 

IMG_7002

Nu ska jag njuta av en riktigt gofika här. För vet ni vad? Världens sötaste läsare kom förbi här med inflyttningsfika. Hur gulligt? Tusen tack Åsa!!

Så nu fika och sedan tippen för lite sortering av emballage.

Stor kram och trevlig helg!

Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity 

.

.

 

LOADING..

Idag – filminspelning i studion i samarbete med Ikea!

Idag sker filminspelning i studion!

Img 6889

Ni som följer mig på Instagram och Instastories vet att jag i veckan riggat min studio inför en filminspelning och samarbete med ingen mindre än Ikea.

Idag spelar vi alltså in film i min studio som inretts med Ikeamöbler och Ikeas Trådfri (världens smartaste och smidigaste belysningssystem som jag styr via app).

Så idag står jag framför kameran och ikväll ligger jag förmodligen raklång i soffan. Men ni kan följa med bakom kulisserna under dagen på @addsimplicity Instagram och Instastories om ni är nyfikna.

Och här på bloggen, bjuder jag på toner av beige, med svalkande krom, kaxig svärta och värmande rostrött. Färgkombinationen jag valt i studion för detta jobb. (Allt i bilden är från Ikea).

Ha nu en fin torsdag!
Kram Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Produkter från Ikea.

.

.

 

 

LOADING..

Tävla om biljetter till vårt event!

Tävla om biljetter!

Skarmavbild 2018 10 02 kl 22 45 05

Tävla om biljetter till vårt Stilsnack event i Kvänumsbutiken, Malmö den 11 oktober  kl 18-20! Det enda du behöver göra för att vara med och tävla är att går in på Stilsnacks Instagram @stilsnack och svara på några enkla frågor.

••••••••••••••••••••••••••••••••

Under kvällen guidar vi dig in i inredningen och modets värld på ett lättsamt och inspirerande sätt! Bubblig dryck och god mat serveras med fina utlottningar och vinster i potten! Hoppas vi ses!

Tävlingen pågår till och med den 6/10-18!

Lycka till!!

Katarina & Jannice

,

,

 

LOADING..

Vackert sovrum – en Feng Shui analys

Svalt och harmoniskt sovrum – en Feng Shui analys

Bb15819e9e2fa89a642673d8d86acff6

Tänk på att en rejäl sänggavel skapar inte bara en skön känsla att ha huvudet emot när man läser en bok om kvällarna, utan inger även en trygghet. Placera alltid sängen så du har uppsikt över rummet, dess fönster och dörrar. Det ger en bekväm och lugn känsla.

Två saker som man enligt läran om Feng Shui vill påpeka med denna inredning är:

 1. Spegeln ovanför sängen är otroligt vacker till inredningen, men enligt Feng Shuin skapar den oroande känsla då den är placerad så det blir ett sk energidrag mellan spegeln och fönstret, och där ligger man. Detta kan göra att man kan få en oroande känsla och svårt att sova.
 2. Spegeln ovanför sängen kan också skapa en hotfull känsla då den är tung och oron över att den kan falla ner över en när man ligger i sängen kan skapa en olustig känsla.

Sovrummet känns lite ljust och somrigt. För att få till en höstkänsla hade jag valt följande produkter.

Skarmavbild 2018 10 01 kl 21 21 18

Påslakan Gant.
Lampa, Markslöjd.
Matta, Ellos.
Pläd, Jotex.
Doftljus, Byredo.
Urna, Ellos.
Urna, House Doctor.
Ask i trä, Ellos.
Ljusstake, Zack.

Nu ska jag till studion igen. Om du är nyfiken på att se hur den växer fram. Kika in på min Instastories på @addsimplicity

Kram Jannice

Bild: House to home
Kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Inlägget innehåller adlinks.

.

.

 

 1. Rasande elegant och vackert! 🌟 Letar efter den väggfärgen … har du något fint tips på liknande kulör? Stort tack för bästa inredningsbloggen med så mycket matnyttigt! 👌🏻⭐️⭐️⭐️

 2. Har du nåt tips på väggfärg till 6-årig tjej? Hon vill ha lite stortjejskänsla, men det måste ändå kännas barn-/lekvänligt! Har lite panik för målaren kommer imorn och jag måste ha bestämt mej innan dess🙈 extremt tacksam för tips!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Höstfint i trädgården

Höstplantering i trädgården.

Img 6853

I helgen har vi höstfixat i trädgården. Planterat höstblommor i våra krukor, rensat upp bland skröffs och annat. Klippt gräset, en sista (?) gång innan vintern kommer. Så underbar känsla det är nu när man kommer hem om kvällarna. En lykta brinner på trappen (timer), och ett fint blomsterarrangemang välkomnar. Små saker som gör stor skillnad.

Img 6846

Att rensa upp är som att städa hemma. Det ger nya energier och bättre chi till hela huset.

Img 6844

Hur underbar var denna nya ljung? Grågrön med dovt lila blommor. Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter, men någon annan som kanske vet?

Img 6850

Vid vår entré har vi ett bord som mer eller mindre växer in i. murgrönan, vilket jag tycker är vackert. Här har jag en samling av buddhafigurer.  En sommarblomma får vara kvar lite till då den fortfarande leverera vackra blomster.

Img 6852

Vår trädgård är verkligen vacker på hösten. Frodig grönska möter begiebruna gräsvippor. Granitstenar och sjösten, tillsammans med purpur, dovt lila och brända toner. Ett val jag gjort då det är extra vacker till våra grågröna fönster.

Oktober hörrni! Oj vad september gick fort! Denna vecka blir det stor samarbete och filminspelning i min studio med ingen mindre än Ikea. Vansinnigt rolig vecka med andra ord!

Kram på er,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

LOADING..