Vårt sovrum – och tips på prisvärda gardiner

sovrumsinspiration

sovrum stilleben addsimplicity 4

I sovrummet har jag ställt min favoritstol Pina från Magis och ett skrivbord med lite saker som får mig att må bra. En favorit är den söta porslins”asken” (skålen) som Lars Wallin gjort för Fyrklövern.

addsimplicity sovrum juli

Jag fullkomligt älskar koraller, jag tycker de är så vackra. Nu vill jag poängtera att detta inte är äkta koraller jag dekorerar mitt hem med, då det framförallt är en viktig beståndsdel för hela faunan i havet. Den fina krukan är en favorit som jag köpte för många år sedan och fick sista exemplaret av.

MAJGULL

I sovrummet har jag även investerat i mörkläggningsgardiner från Ikea. Deras MAJGULL måste jag bara rekommendera er (har gjort det många ggr nu). Använder dem också i lägenheten jag inreder till bomässan i Vallastaden, Linköping, hos kunder, i min Studio osv. Den ljusgrå färgen är perfekt och materialet ger en snygg och exklusiv känsla med sjysst fall. Finns i fler färger och 2 stycken färdigsydda kostar 299 kr.

addsimplicity sovrum gardin majgull

Nu semestrar jag vidare här. Må så gott och ha en fin dag!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

 1. Majgullgardinen ser jättefin ut. Jag ska ha mörkläggningsgardiner i vårt sovrum nu när vi flyttar, men är osäker på upphängningen om man vill att de ska gå från vägg till vägg men hängas upp i taket för att få in minimalt med ljus (dvs jag vill att gardinen ska gå så högt upp mot taket det bara går). Om du hänger gardiner för mörkläggning och hänger de i taket, och har dubbla gardiner (dvs en ljusare tunnare bakom) – vilken upphängning kör du då?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Mina make up favoriter

Make up tips i varma och kalla toner.

Får många frågor på min make up rutin så här års. Tänkte att jag visar dem här ännu en gång på bloggen. För jag är nämligen sådan. Hittar jag någon favorit, så håller jag mig till den. Är inte så mycket för att experimentera och ”go crazy” varken i inredning, smink eller kläder.

Min morgonrutin börjar med solskyddsfaktor och på semestern använder jag inte foundation (bara om jag skulle på någon festlig tillställning). Men solpuder, krämrouge, lite ögonskugga/rouge i varmt aprikos på ögonlocken som får mina blå ögon att poppa, mascara och det viktigaste, läppstiftet åker alltid på.

När jag sminkar mig varmt blir det lätt så att resten av metaller och dekoration i håret följer med i samma varma spår, guld och varma toner.

Varma toner:

• Foundation, Chanel N°20
• Bästa solpudret från Hoola benefit, Revolve. Finns även ljusare.
• Krämrouge Calypso Coral, Bobbi Brown från Boozt.
• Rouge/ögonskugga Nectar (min heter Pastel Peach tror de bytt namn), Bobbi Brown.
• Mascara Volume Million Lashes från Loreal. Med en borste som verkligen faller mig i smaken (inte tjock och klumpig som många andra)
• Absolut finaste läppstiftsfärgen  Crosswire från Mac, finns hos Eleven.

••••••••••••

När hösten kommer och jag inte har så mycket färg i ansiktet, tenderar min hy att dra åt det kalla hållet. Och då, eller så här års när jag jag har plagg på mig som kräver kall make up använder jag mig av denna paletten. Lite solpuder som också konturerar ansiktet, även här Bobbi Browns krämrouge men också ögonskugga.

 

Kalla toner:

• Foundation, Chanel N°20
• Bästa solpudret från Hoola benefit, Revolve. Finns även ljusare.
• Krämrouge, Pale pink från Bobbi Brown, Boozt.
• Ögonskugga Heather 15 utan glitter, en lavendelgrå ton, Boozt. Finns i en mängd kulörer.
• Mascara Volume Million Lashes från Loreal. Med en borste som verkligen faller mig i smaken (inte tjock och klumpig som många andra)
Läppstift från Maxfactor Lipfinity nr 55.

Till kall sminkning brukar jag oftast ha silversmycken till, det känns bara mest komplett och ”put togehter”.

Så där hade ni mina favoriter när det kommer till make up. Läppstiften jag köper är oftast Mac men det här glanset (liknar läppstift för jag gillar inte den klibbiga känslan ett glans ger) sitter som berget kan jag lova.

Ha nu en härlig dag och happy makuping!

Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Inlägget innehåller adlinks.

 

 1. Vilken är din favorit spf för ansiktet?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

5 sätt att förändra ditt hem på utan att betala en endaste krona

Kanske några projekt att sysselsätta sig med i helgen?

1 Flytta ut soffan i rummet

img_0729-2-2

Flytta ut soffan från väggen. Ofta trycker vi in soffan dikt an mot väggen för att vi tror att rummet ska kännas större. Det ger en ängslig och instängd känsla. Mitt tips, flytta ut soffan 7-10 centimeter från väggen, så att den får luft, det gör jättestort skillnad! Du får ny energi till platsen och rummet upplevs rymligare.

2 Möblera om efter årstiden

Living-Room vardagsrum

Ofta blir vi fast i en möblering. Men att tänka annorlunda i sin möblering när sommaren  kommer och kvällarna blir längre, trädgården blommar kan vara ett alternativ. Varför inte vända soffan och sittgruppen mot terrassen, eller en prunkande trädgård så här års, om den tidigare varit riktad mot  exempelvis kaminen. Alltså en vår- sommarmöblring och en höst- och vintermöblering. Inte dumt alls och kostar inte en endaste krona.

3 Utgå och möblera från mitten

slettvoll nytt

Jag har sagt det förut och säger det igen. Möblera med möblerna i mitten av rummet. Det blir ett härligare flöde och bonus, du kan nyttja platsen längs med väggarna till förvaring, bokhyllor eller bord med vackra stilleben på och rummet, ja det upplevs så mycket större. Ett säkert inredarknep som garanterat skapar välbefinnande i vardagsrummet. Stort LIKE på tips nr 3!

4 Gardinupphängning

gardin skillnad

Häng gardinerna på väggdelen vid sidan om fönstret istället för en bit in på fönstret. På så sätt framträder fönstret bättre och du får mer ljusinsläpp och rummet upplevs större.

5 Levande växter

blogg slettvoll_essex_kasabi

Det finns inget som kan skapa sådan känsla av lyx, och energi till ett rum. Ta en kvist  och sätt i en vacker vas. Knipsa blommor från trädgården eller som här, bara något grönt. Helt enkelt ta in naturen på olika sätt i din inredning.

Fem bra, och kostnadsfria tips som gör underverk för din inredning! Prova om du inte redan gjort det.

Ha en fin dag!

Kram på er,
Jannice

Bild: 1, 3 Jannice Wistrand, Add Simplicity, 2 Pinterest. 3, 5 Slettvoll.

 1. Hej Jannice,

  Tack för en fin blogg; jag har läst den i många år och tyckt att den är fantastisk. Men pga jag läst den så länge, så börjar ett tyvärr kännas som mer och mer upprepning. Ibland när man läser rubriken så vet man nästan vad som kommer skrivas i inlägget. Det var så härligt när du hade lite stil-tips och fredags-feng-shui tips; lite nya upplägg och mer variation. Hoppas lite mer sådant kommer framöver!

  Kram
  Christine

  1. Anneli skriver:

   Om jag inte minns fel så är det lite upprepning nu då hon tar sig tid att göra annat, exempelvis skriva på sin bok som vi gärna vill se i vår egen bokhylla snart :).

 2. Marre skriver:

  Jätte bra tips! Tack snälla!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..