ANNONS

Bästa inredningstipsen för trångbodda – compact living

/

Bästa inredningstipsen  – compact living 

anna gillar

Se hit alla som bor på små ytor! Här är ett ursnyggt exempel på hur du kan jobba om du är trångbodd. Nedan, mina bästa tips när det gäller compact living:

Skapa en helhet av möblerna

I den här lägenheten har man jobbat med ett träslag som går igen som en röd tråd i lägenheten. Den snygga rumsavdelaren blir som en möbel och tar vackert upp bordets ben och sängen.

ljuset

Jobba med så lite färger som möjligt

En enhetlig färgsättning gör att lägenheten eller det lilla huset upplevs större. Varje kulör i en inredning, gör att rummet kortas av och upplevs mindre. Så jobba hellre ton i ton och i nyanslika färger, än i hårda kontraster.

Ljusa kulörer förstorar

Ljus färgsättning gör att rummet naturligtvis får mer ljus och därmed upplevs rymligare. Se också till att släppa in så mycket naturligt ljus som möjligt. Jobba helst med vita gardiner, och se till att skapa en illusion av att fönstren i rummet är maximala. Alltså häng en gardinskena i taket och häng hellre gardinerna på väggsidan än för fönstret.

ljus

Dold förvaring

I små utrymmen är det än viktigare att hålla en avskalad lugn känsla. Jobba därför med så mycket dold förvaring som möjligt. Då får du en harmonisk känsla på köpet. Skapa istället något vackert stilleben på en eller två utvalda platser i lägenheten som tillför en personlig känsla till helheten.

compact living

Det var dagens inredningstips för trångbodda det! Fungerar ju lika bra för dig som ill inreda luftigt och sparsmakat.

Nu ska jag sätta på kaffet och göra frukost till la familia.

Ha en fin dag kära ni!

Kram, Jannice

Bilder: Mi Casa, via Anna Gillar.

.

.

3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Inlägget innehåller annonslänkar

Matsal hos kund, före- och efterbilder

Matsals makeover. Före- och efterbilder inredning.

Ni som följer mig på Instagram vet att jag höll på att baxna när vi hittade vacker fiskbensparkett under vit tjock målarfärg. Nu ska ni få se skillnaden!

Idag tänkte jag visa er matsalen från mitt inredningsprojekt i Stockholm. Sist visade jag min makeover på Master bedroom som ni kan se här.

FÖRE

IMG_4890

Här ser ni det målade golvet! Eh, det borde vara någon form av straff för att måla över en fiskbensparkett med tjock vit färg på det här sättet (nej det är inte min kund som gjort det).

Böcker i all ära men att ha dem i matsalen kan vara lite stressande. Böcker som står upp på det här viset, blir randigt mönster, och randigt mönster tillhör träelement, och träelement ger växtlighet och energi.

Min Moodboard

Skärmavbild 2021-05-04 kl. 11.59.35

Moodboarden jag skapar gör jag alltid med de möbler och textilier som jag vill använda mig av.

EFTER

IMG_1995

Vi började med att slipa golvet i hela huset så vi fick fram den vackra originalparketten. Ni ser! Hur underbart fint är det inte?

Väggarna fick en dov gråton (Skymning) från Jotun som dämpar flödet istället för det lite kalla vita som var där innan. Vi tog bort bokhyllan, då jag ville skapa en luftig matsal med utsikt över trädgården, köket och vardagsrummet.

Som ni ser valde jag också en vacker tavla (Newport) på väggen. En fokuspunkt till rummet, som jag sedan bröt ut kulören ifrån i matta (petroleum), i golv och gardin (beige), på stolar (grått). Tavlans ram går igen i stolarnas ben.

Att lägga krutet på lampor i ett hem är alltid det absolut viktigaste om ni frågar mig. Det sätter hela stilen. Denna taklampa är från Newport.

FÖRE

IMG_4893

Som ni ser här i före-bilden när det inte finns några gardiner, kan inredningen lätt se ofärdigt ut. Att hänga en gardin från golv till tak på det här sättet (även om den är i skirt linne som här) håller om och boar in platsen och bromsar kyligt flöde som lätt kan komma från fönstren kalla och karga årstider.

IMG_1837

Det bruna vackra bordet (är sååå fint i verkligheten) och är från Slettvoll. Det bruna träet jordar och blir fin balans till allt.

Visste du att ett brunt träbord lugnar och ger oss mer ro än ett vitt eller ljust.

Stolarna är från By Crea och så sköna! Funderar på att köpa dem själv. Mattan är från Carpet Vista. Gardinerna från Gotain och lampan i fönstret från Gubi. Nu på rea här.

Den vackra vasen är från Newport , så även krukan och ljusstakarna på bordet.

Utsikten från matsalen är den här:

IMG_1996

… och färgerna i petroleum, beige och grått kommer igen även här.

Önskar er en fin dag. Själv drar jag ner till Malmö för att avsluta mitt inredningsprojekt där. Dekoration står på schemat! YES!

Häng med på Instagram och Stories.

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand

.

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Mattskola – så lyckas du inreda med mattor

Mattskola, 

Det här med matta är inte alltid så lätt. Mycket att tänka på, att ta hänsyn till och så är det relativt kostsam investering. Så idag tänkte jag ta upp råd kring färgval, storlek och mönster, med hjälp av några bilder från hur vi hade det förr hemma hos oss.

Så häng med!

En generell regel är, att för matgrupp ska mattan vara under alla stolar när de dras ut. Att ha för liten matta, oavsett var du placerar den känns ofta ängsligt och ihoptryckt. Som med det mesta i inredning, ta i. Hade inte vi haft en tjock list mot vardagsrummet hade jag tagit i ytterligare på storleken. (Bilden är tagen för 2,5 år sedan, tänkte det kunde vara roligt för er att se hur det såg ut då).

För soffgrupp är det bäst om mattan står en bit under soffan och att ev övriga sittmöbler helt eller delvis står på mattan. En bra regel är att åtminstone två ”tassar” ska stå på mattan.

Skisser: Simplicity

Har man möjlighet och ytan, är det läckert att ta i och låta alla möbler stå på mattan. Då får du effekten rum i rummet och en tydlighet som skapar lugn.

När det gäller färg, rekommenderar jag varsamma tonövergångarna som ger en hållbar inredning. Antingen jobbar man ton i ton, eller som jag i nyanslika färger. Sistnämnda betyder att man väljer olika kulörer men med lika mycket svart och vitt i, detta gör att de passar med varandra och skapar ett harmoniskt intryck. Jag har exempelvis grått, grålila, gråblå…

Att jobba ton i ton är att exempelvis ta en färgkarta från Nordsjö på blått och gå från den ljusare tonen till den mörkare.

Jag tycker dock det är viktigt att poängtera att färgen på mattan är en förlängning av inredningen och bör tas upp i kuddarna i soffan, eller på blommorna på bordet, eller varför inte i en tavla på väggen. Den bör inte stå ensam som en färgklick, då är det svårt att få till en helhet.

Mönster väljer du efter stilen du vill åstadkomma. I mitt fall gillar jag Byzantine för den känns lite ”artdeco”. En regel är att om du har lugna färger, utan mönster på gardin och tapet, kan du köra en matta med mönster.

Är soffan enfärgad, låt mattan vara i mönster, och någon kudde. Låt också mattans färg tas upp i kuddarna för att binda samman och skapa balans.

Slutligen Feng Shuins syn på matta!

Mattor har väldigt stor betydelse för energierna i ett rum. Inte nog med att det skapar en tydlig plats, den bromsar också flödet i ett rum och skapar ett lugn. Så som vi har matplatsen ovan, mellan fönster och dörr, är mattan ett måste för att bromsa upp. Det blir trivsammare att sitta där om känslan inte känns så stressande.

Så mer mattor åt folket! Det ger en lyxig känsla och är pricken över i när det kommer till om en inredning ska bli bra eller inte. Jag skulle vilja påstå att det är lika viktigt som belysning i ett hem. Så kom igen! Inred nu med mattor, se och upplev skillnaden.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

20

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00