Fixa höstmys på ett kick

Bild: Sköna Hem

Bild: Sköna Hem

Som inredare märker jag att många har problem med den där sista touchen, som att mysa till det i rummet. Allt viktigare blir det nu när det börjar bli kallare och mörkare ute och vi längtar efter att få boa in oss och krypa upp i soffan. Detta hem tycker jag är ett typiskt exempel på hur man kunde arbeta mer med textilier för att göra rummet vinterbonat. Ett par linnefärgade gardiner på en skena (obs ända upp i taket – ALLTID) hade gett en varmare känsla i rummet. Skenan är vit och syns inte, på sommaren kanske man vi ha tunna ljusa gardiner eller inga alls.

Jag hade också arbetat med en stor bricka på bordet med många färger i den dimblå färgskalan som redan finns i kuddarna och plädarna i soffan. Jag hade accentrerat upp det med en djupare cerise för att något skulle hända i rummet, exempelvis på en orkidé eller ett av ljusen på brickan.

Den lilla ”fjuttiga” lampan i fönstret hade bytts ut. Den är alldeles för liten förhållandevis till fönstrena och övrig inredning. Fler fårskinn och några kuddar till hade gett höstmyset det där lilla extra.

Nu ska jag lämna lille Bosse hos vetrinären, han ska sövas och röntgas efter operationerna i våras. Lille sötnosen.

Kram på er!
Jannice

 1. Tack för infon med färg och textiler hur man får till det där lilla extra.Nu en fråga, varför skena ända upp i taket vad är det som händer med rummet då?

 2. Tänkte på det som du skriver om gardiner…och kom då på att jag har ett litet dilemma och du kanske kan ge mig tips på.
  Jag har en fönstervägg med 2 st 130 cm breda fönster + en balkongdörr i glas. Hela väggen är 7 m bred och fönstrena är på varsin sida om balkongdörren. De går ner till golv fönstrena och sedan 210 cm upp. MEN dilemmat är…ovanför fönstrena har jag vägg och 150cm kvar till takkanten. (Det är pulpettak på huset) Hur gör jag med gardinstång/skena? Jag vill ha stora gardiner och mycket tyg…men var gör jag av med stången 🙂
  Tack för en mysig blogg!

 3. Verkligen ett bra bildexempel. Nu skulle man bara vilja ha en efterbild också:)
  Jag har samma problem i köket där vi har tre stora fönster utan gardiner. Gardiner som längder kommer dock aldrig att komma upp eftersom det är den vackraste väggen vi har i vårt hus. En råslammad gammal tegelvägg som inte får störas. Jag funderar nu på att hänga upp transparenta strikta rullgadiner för att dämpa söderljuset och bryta det redan så rustika. Vad tror du om det?
  Kram, kram Ps. Hade varit kul om vi kunde ses någon dag Ds.

 4. SÃ? bra! Konkreta tips med förklaringar – du kan verkligen det här. Ã? dessutom förmedla känslan. Riktigt bra exempel.
  Ha en skön dag i ”blÃ¥svädret”.
  Din trogne bloggläsare

 5. Jag måste också fråga om det här med skena ända upp i taket. Varför? Varför inte gardinstång som sitter strax ovanför fönstret?
  Tack för en jätteintressant blogg. Måste in och kolla varje dag och gillar alla bilder o dina ord!

 6. Pingback: spicent.net

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..