Inredningstips till flickrum

Bild: Sköna Hem

Bild: Sköna Hem

Jag fick frågan av en bloggläsare hur man inreder flickrum. Det jag tycker är viktigast är att dottern får önska sid någon färg som hon tycker om. Ofta vill barn ha den kulören på allt, men det behövs inte. Man kan göra det stilfullt, och härligt så att även föräldrarna inte dör av en oas i bara rosa. Knepet, lägg det ton i ton, tillsammans med basfärger. I detta rum tycker jag de lyckats få det tjejigt och lite ”vuxet” på samma gång.

En sak som jag tycker är trist med barnrum är att man ofta (nästan alltid) möblerar sängen intill en vägg. Ut med den i rummet! Låt det bli luft på sidorna (dock alltid mot en vägg vid huvudändan) så man kan gå och leka runt! Häng en sänghimmel som på bilden. Välj en tapet som gör det ombonat och se så fint det blir med högt monterad gardinstång ända upp vid taket.

Bra dold förvaring är a och o, allra helst om man ska ha en mönstrad tapet som i det här fallet. Mörkt golv är urfint och gör också att platsen känns lite mer ”mysig”.

Fina kuddar, filtar och en mysplats där man kan sitta och hänga med kompisarna är ett måste. Här har man turen att ha djupa fönster, så varför inte göra en fin plats i fönstersmygen? Kan se två tjejer framför mig som sitter och fnissar i fönstret med saft och bullar.

Skriv gärna fler önskemål om vad ni vill se mer av här på bloggen, eller vad ni önskar att jag ska ta upp för inredningsdilemman. Det är roligt att veta vad ni funderar på där ute!

Kram Jannice

 1. elin skriver:

  Hej, jag är 12 år och har så himla trist rum!
  jag bestämde mig för att jag skulle börja göra om det på egen hand.
  så jag har just köpt lite svarta gardiner och dekoration sten 🙂 men det är jätte mkt kvar att göra 😛
  jag skulle bli jätte glad om du kunde ge mig olika tipps på inredning. jag är inte heller en sån där ”rosa” person utan gillar mer rum med stil 🙂
  tack för en fin blogg /Elin

 2. E.L skriver:

  Hej, jag är en 15-årig tjej som är väldigt intresserad utav inredning och design och jag är just nu i full färd med att möblera mitt ungdomsrum. Jag skulle bli väldigt glad om du skulle kunna komma med lite olika tips och förslag på möblering, färgsättning och inredningsdetaljer, för just nu känns det som jag har fastnat i tankebanorna.. Jag är ingen ”rosa” person, utan mer eames-string-ittala-arne jacobsen-inspirerad om jag säger så.. 😉 Vore jättekul om du skulle kunna görra ett collage eller liknande som hjälp på traven, för jag vet att det finns många som har samma problem med just ungdomsrum. Tack för en underhållande blogg! Hälsningar Ebba

 3. Anna skriver:

  Jag skulle vilja veta lite hur man gör när man ska göra om ett rum helt och hållet. T ex som de gör i diverse tv-program, tycker ofta det blir så himla fint. Vad är det som gör att ett rum ser så där jättefint o mysigt ut.

  Du får också gärna skriva mer om hur man kan förändra ett rum utan att måla väggarna. I hyreslägenheter får man oftast inte ta bort den vita färgen på väggarna.

 4. Mumlan skriver:

  Tänk om man hade fått ett sådant rum som liten! 😉

  Jag vill gärna veta hur du tänker kring nyproducerade hem (främst lägenheter då). Där blir det ju lätt opersonligt, utan gamla detlajer, högt i tak, mycket fönster, raka linjer, lite inbyggd förvaring, öppen planlösning etc. Bästa tipsen för att få till goda energier, en mysig känsla och ombonat intryck, men ändå med en känsla av nytt. Färgval, möblerplacering, material, möbler etc. Tack för alla fina tips du delar med dig av!

 5. �h Det finns ju många tips på antingen flick ELLER pojk rum, men jag saknar tips och inspiration på sovrum för syskon (lillebror 7 och storasyster 10 år)som delar rum.

  Undrar också vad FengShui läran säger om rum som inte helt är rektangulär eller kvadratisk.Väggarna har måtten 4,50m, 2,10 (dörrsidan), 4m och 2,30m (fönstersidan) Syskonen sover med huvudet riktad mot en fondvägg, dvs den bredaste väggen.

  Tacksam för all tips!
  Michelle (^.^)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..