Inredningstips till flickrum

Bild: Sköna Hem

Jag fick frågan av en bloggläsare hur man inreder flickrum. Det jag tycker är viktigast är att dottern får önska sid någon färg som hon tycker om. Ofta vill barn ha den kulören på allt, men det behövs inte. Man kan göra det stilfullt, och härligt så att även föräldrarna inte dör av en oas i bara rosa. Knepet, lägg det ton i ton, tillsammans med basfärger. I detta rum tycker jag de lyckats få det tjejigt och lite ”vuxet” på samma gång.

En sak som jag tycker är trist med barnrum är att man ofta (nästan alltid) möblerar sängen intill en vägg. Ut med den i rummet! Låt det bli luft på sidorna (dock alltid mot en vägg vid huvudändan) så man kan gå och leka runt! Häng en sänghimmel som på bilden. Välj en tapet som gör det ombonat och se så fint det blir med högt monterad gardinstång ända upp vid taket.

Bra dold förvaring är a och o, allra helst om man ska ha en mönstrad tapet som i det här fallet. Mörkt golv är urfint och gör också att platsen känns lite mer ”mysig”.

Fina kuddar, filtar och en mysplats där man kan sitta och hänga med kompisarna är ett måste. Här har man turen att ha djupa fönster, så varför inte göra en fin plats i fönstersmygen? Kan se två tjejer framför mig som sitter och fnissar i fönstret med saft och bullar.

Skriv gärna fler önskemål om vad ni vill se mer av här på bloggen, eller vad ni önskar att jag ska ta upp för inredningsdilemman. Det är roligt att veta vad ni funderar på där ute!

Kram Jannice