Fixa stilen – New England

Ovanstående bild är en av mina favoriter. Hemmet är hämtat från Sköna hem . Mjuka toner av beige där kontrasterna uppstår mellan de ljusa färgvalen och det mörka träslaget.

När man inreder ett hem tycker jag det är viktigt att alla rum håller en enhetlighet och en röd tråd. Att ha massa olika stilar eller färgval i de olika rummen ger ett oroligt intryck och gör att huset eller lägenheten upplevs mindre.

Det här hemmet håller en klassisk New England stil. Typiskt för stilen är vitt, beige, mörkt trä med blått och rött som accentfärger. Fint till stilen är rotting, korgar, brunt skinn, svartvita foton med brun ram som repeterar möblerna samt adderar enkelhet till stilen. Ofta ser man den amerikanska flaggan som mönster på tyg och kuddar. Här har man hängt en flagga vilket ger en avslappnad känsla till rummet.

Växter som passar bra med stilen är framför allt vita hortensior. Att lägga fram vackra böcker på ett bord, stora maffiga lampor och en kikare är ett måste.

Stilen kan ni inspireras av hos Lexington och vill ni ha det lite mer strikt rekommenderar jag er att hämta inspiration från Gant, som inte har lika avslappnad stil utan mer ”dressat”. Ta en broschyr i klädbutiken nästa gång. Bilderna och miljöerna kan vara nog så inspirerande!

Idag ska vi få ordning på källaren och utehuset! Här ska rensas och sorteras! Ordning och reda ska det bli!

Kram på er finingar! Jannice