Så lugnar du en plats!

Vackert vitt med färgklickar! Den här bilden visar tydligt det ”magiska” med breda ränder på en matta. I ett kök i fil hjälper den till att bredda ytan visuellt mellan båda kökssidorna. Men den är också ett perfekt sätt att stoppa rusande energier (som ofta gör att platsens känns stressande) från fönstrena på varje sida om köket.

En matta med horisontella ränder i detta fall, lugnar rummet och blir som man kallar det enligt Feng Shui, en ”chi-stoppare”. Oavsett färg, bredd på ränderna eller stil kan alla använda sig av detta hjälpmedel. Ett perfekt inredningsknep oavsett om vi talar om Feng Shui eller ej.

Om man däremot lägger dit en matta med vertikala ränder, skjutsar vi på känslan mellan fönstrena och platsen kommer inte bli harmonisk att sitta på. Prova själv får du se!

Tänk dig själv vilken annan känsla det blivit i rummet om mattan hade haft horisontella ränder, eller ännu sämre – varit helt vit?!

Idag fortsätter vårt rensande och fixande i källare och utehus. Härligt att få det klart, men det tar alltid längre tid än man tror. Pjuh…

Kram Jannice

Bilder: Hus & Hem