Lantlig balans…

I denna bilden tycker jag man ser fint hur viktigt det är med kontraster. Perfekt att man låtit måla trätaket i vitt och allt runt omkring i vitt då det är lågt till tak och då ljusa färger förstorar. MEN de ack så viktiga kontrasterna har man då valt på möblerna istället. Jugendmöblerna gör sig fantastiskt vackert till det annars mycket ljusa rummet. Lantlig stil när den är som bäst. Fin balans mellan det vita (metall), träslaget (jord), buketten på bordet som är trä samt eld i färgen på blomman och så en hel del svart som ger vattenelement. Har du glömt det här med element? Jag kommer köra en recap här nu när höstterminen drar igång, så håll utkik.

Bilder: Sköna Hem

Bilder: Sköna Hem

Så här mörkt träslag blir jord och lugnar ett rum med lite för mycket energi (chi) som det ofta bli med massa vitt. Tänk hur det hade blivit om man hade haft vitt skrivbord och vita stolar också. Ett randigt tyg på stolen hade gett träelement som saknas i bilden, samt en vacker glaslykta på skrivbordet vatten (och eld när den tänds). För eldelement även när inte lampan i trappan är tänd, hade jag lagt en fårskinn på golvet och vips blir det balans av alla element i rummet. Självklart kan en växt på golvet eller i en glasvas på skrivbordet ge trä till rummet. Väljer man glasvas och en blomma med cerise/gul/orange el. röd blomma får man in både vatten, trä och eldelementet i en handling. �r ni med mig?

Kram på er,
Jannice

 1. Så kul att få lyssna på din småländska stämma;) Så bra tips. Kram Johanna

 2. Missade sändningen i P4 Halland…MEEEEEN…som tur var så fanns ju lyssnararkivet. 😉
  Mycket bra, du är så otroligt duktig!!

  Kram Jeanette

 3. �..mer sådana här tips. Det blir så mycket lättare än att bara läsa i en bok:) I like!

  Kram Susanne

 4. ansi skriver:

  Visst är det härligt när man börjar lära sig om feng shui och hur man påverkas av sin miljö. Det är intressant att titta på bilder och se de olika elementen och tänka sig hur intrycket hade blivit om man byter ut något. Och så enkla saker som behövs egentligen för att få balans mellan elementen. Jag har lagt upp en del bilder på min blogg och skrivit just om de olika elementen. Kika gärna in om du har lust 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..