Hållbart i dubbel bemärkelse

Bild: Slettvoll

Gud vad det är snyggt med sisalmatta! Va!? Det blir liksom matta, men den tar inte över rummets inredning och känns tunn och smäcker mot golvet. Den här stilen gillar jag mycket! Trivsamt, elegant och hållbart. Vi talar mycket om hållbarhet och att vi ska köpa närproducerat m.m. Men sällan talar vi om det när det gäller färgsättning i vår inredning. Att ständigt måla om väggar och möbler för att vi tröttnar på färgen sliter också på vår natur.

Visst kan vi förändra med färg och tyger, men jag tror på att skapa ett hem med en neutral bas är både hälsosamt för naturen och för själen. När jag talar om ordet hållbarhet inom inredning (ett av mitt företags kärnvärden) så menar jag både hållbarhet när det gäller:

– inredningen (att mina inredningar jag gör ska vara hållbara år ut och år in, att färgsättningen ska vara så pass harmonisk att man känner välbefinnande och inte behöver lägga ner större resurser för att förnya och ändra om) – naturen, att vi har ett långtidstänkande och efterliknar naturen i så mycket vi kan, för det är i naturen vi samlar kraft och mår som bäst.

Kram Jannice