Att hänga tavlor

Bild: Sköna Hem

Det här med att hänga tavlor, det är ju ett kapitel för sig. I Feng Shui talar man som ni vet vid det här laget nu om ”chi” eller energi eller varför inte flow. Iaf. Denna trappa har massor med energi då den är vit, blankmålad och rakt nedåtlutande. Det man gjort här genom att placera tavlorna fallande är att öka på denna känsla av rusande chi. Istället (alltid) bör man i en trappa, balansera upp energierna genom att hänga tavlorna horisontellt och inte fallande. Det hade blivit betydligt mer harmoniskt och lugnt för ögat, samt känslan i trappdelen. Vänster sida har man börjat bredda ut mot väggen och det kan hända att det är tänkt liknande för höger sida, det vet jag inte. Men det är alltså helt ok. Då täcker man ”hela” delen av väggen.

Det får bli dagens tips det! Alltså inga fallande tavlor… (och det har inte bara att göra med chi, inte är det snyggt heller *smile* kom ihåg att många körde den varianten på 90-talet i första lägenheten. Lite tripp trapp trull så där för att vara lite busig och crazy, men nej, skippa!).

Kram på er,
Jannice

  1. elin skriver:

    tack för tipset! vi är precis i tagen att hänga upp ett par tavlor i trappen så inlägget kunde inte komma lägligare.

    Jag börjar bli sugen på att tapetsera i vår matdel av vardagsrummet. (det är två rum i fil som nu är vitmålade). För ett tag sedan nämnden du snabbt att ett bra sätt att få ett harmoniskt hem är att tapetsera, så får man göra en önskan om ett inlägg så är det tapettips!

    Efter att jag har börjat följa din blogg har vårt hem redan börjat harmonisera bättre och jag håller på för fullt med att göra min klippbok för att se vilken stil jag egentligen vill ha. Lite förvånande är det inte den jag trodde från början. Nu känns det som detta kanske blev världens längsta kommentar men kontentan är, fortsätt blogga, du inspirerar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..