Att inreda en sommarstuga

Oj vad jag är svag för denna stilen på sommaren. Ljuvligt, somrigt, fräscht, enkelt och vackert! Det största felet folk gör tycker jag när de inreder sina sommarstugor är att de tar det de inte vill ha hemma och dekorerar sin stuga med. Ajajaj… idag finns det så många vackra prisvärda möbler på Ikea, auktioner och loppisar. Måla i enhetlig färg, gärna vitt. Gör det enkelt och satsa på få saker men mycket vackra. Det ska ju vara en fröjd att ha semester och vistas i stugan, ingen containerkänsla (hihi). Var jag provokativ nu?

Bilder: Sköna Hem

Här har man lyckats fantastiskt fint med att hålla samman rummen, jobbat med ljusa färger som ger en känsla av rymd. Lite saker, men sakerna man valt är med omsorg.

LOVELY!

Nu kommer snart min pappa hit. Han har semester idag och jag ska bjuda honom på lunch och så är han ju nyfiken vad som hänt i trädgården under tiden mamma och han varit i Paris. OCH så klart är han gosebubbkelsjuk… det är lätt att bli det. Hihi!

Kram på er,
Jannice

 

 1. Hej,
  Du har så rätt i det du skriver. Vi köpte ett sommarhus för två år sen och totalrenoverade det till allt i vitt. Inget lyx men vitt, vitt invändigt och grönt på utsidan av huset.
  Huset är jättefint och jag är så nöjd. Skulle aldrig ta dit något i väntan på något finare. Då är jag hellre utan.
  Vi har faktiskt finare på landet än i stan. IKEA har många fina billiga saker och lite vitfärg på gamla möbler gör susen.
  Håller en linje med marint tema och jag älskar det.
  Naturen är utanför huset så inget överflöd av grejer utan det som behövs för komfort och bekvämlighet får räcka.
  Vi har en liten bebis på 6 månader och hon stormtrivs där. Måste vara inredningen som gör det:=)
  Kram Carro i Uppsala

 2. TC skriver:

  Riktigt härliga bilder =) Och så sant det du skriver =)

 3. Ja rätt har du! Och det är precis vad jag håller på med, försöker hitta fina möbler till vårt lilla sommarhus. Investerar hellre lite mer nu och känner mig sedan nöjd i många år. Man vill ju ha det fint även på semestern:-). Finns verkligen mycket fina och prisvärda möbler nuförtiden. Kram Sarah

 4. Hejsan!
  Tror detta är en solklar generationsfråga! Vårat torp ”Lavendelbo” inreder vi som en riktig dröm. Ljuvligt!
  Min svärmor nämnde vid ngt tillfälle att hon inte tyckte det var så viktigt vad man hade för möbler i sin sommarbostad…..och nämnde fjuruusoffor med manchesterkuddar typ….hua!

  Snyggt som attans får ni det i trägårn´!
  Kram Caroline

 5. Lisa skriver:

  Så sant, vi håller precis på att renovera o inreda vårt Fiskarhus på Österlen. Där blir det bara saker vi älskar + har användning av. Blandar stilar, men vi köpte nya bekväma sängar. Men idag är det svårt att fynda gamla saker – alla är som tokiga på auktionerna. Tack för fina tips + Bilder / Lisa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..