Soptunneproblematik

Det där med soptunnor är ju allt som oftast ett problem. Sällan snyggt och inget man vill ska synas i trädgården. Vi hade först tänkt att placera tunnorna där uteplatsen är som ni ser i bilden ovan, men OJ VILKEN TUR vår

trädgårdsarkitekt

fick oss på bättre tankar. Det blev en fantastisk uteplats med havsutsikt istället. Tunnorna byggde vi mot planket. Sågade av en gren i äppelträdet för att de skulle få rum och byggde in dem snyggt med staket, bambu och lagerhäck. Grönt året om och perfekt för sopgubbarna att hämta utifrån gatan.

Bild: Simplicity

Nu börjar det ta sig i landen! Salvia, gräs, buxbom, bambu, samsas med buxbom och nävor. I landet har vi lagt en skiffersten som vi kan sätt fötterna på, så det blir enkelt att slänga soporna från trädgården/huset.

Så mitt tips är att lägga lite tid på att planera vart ska soptunnorna stå? Hur döljer vi dem bäst? Vilka växter kan vi plantera runt om (kanske bara ett armeringsjärn som staket med murgröna och klematis runt om)? Undvik att placera soptunnorna nära ingången. De står för sunkig chi/energi och ger dålig energi in i huset. Sätt gärna några växter som doftar gott och som förvillar med sin blomsterprakt!

Med de orden önskar jag er en fin start på denna sista junivecka!

Kram Jannice