Ny tapet i vårt kök (före/efter)

Jamen vad har vi här då? Lite nytt i vårt kök! Maken, jag och Charlie tog en cykeltur till

Nordsjö

härom dagen. Vi skulle köpa färg då den här vita väggen hade blivit smutsig och det gick inte att få bort. Jag älskar egentligen tapeter, så jag sa till maken –

Tänk om vi skulle tapetsera?

! Och när han säger ja varför inte, gäller det att passa på! Så en rulle blev det i ljuvaste smutslilaton! Och igår morse tapetserade han! Visst blev det fint!? Tänk att lite tapet kan göra sådan skillnad mot att bara ha en vit vägg?

Mitt urfina frukostkit från Iittalas nya serie

Sarjaton

. Är det inte vackert så säg? Finns i butik den 3:e september. Glasburkarna är från

Ikea

och silverbrickan från

Åhléns

.

Den klassiskt vertikalt randiga tapeten (

Borås tapeter

) gör att rummets takhöjd känns något högre, men avsmalnar rummet. Därför placerade jag en bredrandig matta på golvet för att kompensera ”bredden”. Att sätta tapet istället för den vita väggen, gör också att rummet får ett avslut, vilket känns rogivande och skönt. Ni kommer väl ihåg att randigt tillhör träelementet, vilket passar perfekt här då hälsan gynnas av lite härlig ”växtlighet”.

Har ni glömt hur det såg ut innan? Med vår vita vägg? Isf kommer en före bild här, med tapetseringslodet hängande på väggen! Vet ju att ni gillar före bilder så jag fick ju snabbt som attan dra fram kameran innan maken började tapetsera.

FÖRE

En ”ostylad” förebild, men ingen direkt inspirerande vägg. Och vi tar det igen… efter tapetseringen blev det alltså så här…

EFTER

Bilder: Simplicity

Till hösten kommer jag ta in mer mörk purpur, gröna växter samt svart som kontrast. Men nu så här i sommartid tycker jag det är vackert att blanda den randiga tapeten med pelargon och ljust porslin.

Nä nu ska jag göra mig i ordning här. Snart ska jag få njuta några timmar hos den här tjejen. Men först ska jag fotografera hennes fina salong som jag varit med och färgsatt. Önskar er en fin start på denna juli vecka, även om den verkar som höst!

Kram på er, Jannice