En soffa oavsett trend

Frida

skrev nyligen om soffor och trender i ett inlägg (ja till och med att ett bloggparadigmskifte var på G för att

House of Philia slängt ut sin Howardsoffa och bytt ut den mot Gervasoni). Jag tycker det är intressant det där med inredning och trender, för för mig är en soffa en soffa och sätter stilen till stor del i ett rum. Inget jag byter ut och skulle köpa för att den har blivit ”hypad”. Den här soffan vi har i vårt tv-rum är säkert över 15 år. Märket är R.o.o.m och det finns inget i huset som jag gillar så mycket som den. Köper man med hjärtat och känner efter vad det är man tycker om, vilken stil man vill åstadkomma, så blir det alltid bra. Då kan kuddar, färger och textilier adderas och förnyelsen behöver inte bli så dyr. Sedan vill vi ju alla så klart förnya oss, men jag önskar att fler frågade sig själva vad de tycker om när det kommer till inredning.(Med det menar jag INTE att de ovanstående damerna inte gör det, utan ser på det generellt sett, utifrån mitt perspektiv som inredare.)

OCH jag har inget emot trender, men jag hoppas verkligen inte att det är så illa ställt med svenskarna att de slänger ut sin soffor där hemma i stugorna och bidrar till ett paradigmskifte. För jag hoppas innerligt vi alla fortsätter behålla våra olika och personliga stilar, inspireras av varandra och utgår från oss själva när vi inreder.

Igår var maken, jag och Charlie på Ikea. Vi skulle köpa lite täcke och fix, men hem kom även den här urfina kudden. Har sneglat på den en tid och tänkte köpa den till mamma och pappa, men det får nog bli en till oss också. Hela ”Bloggsverige” har väl den här men det struntar jag i. Tycker jag något är fint så tycker jag det.

Krukan är en av mina favoriter hemma och visst är det så, när man tycker något är fint, passar det överallt. Så den här brukar få byta plats. Det var längesen jag hade den på bordet, men nu har lilleman slutat att dra i en massa saker. Torka bordet från smulor, kanske? Haha…

Min favoritlampa i alla kategorier! Bestlite. Love it! Köpt hos Länna Möbler och jag är bra sugen på att ha en på vänster sida också och ta bort den jag har i fönstret. Vi får se, vi får se…

Bilder: Simplicity

Tonerna i vårt tv-rum går i smutsig petroleum i olika nyanser. Är lite sugen på att addera färgen senapsgult nu till hösten, men jag har inte hittat just DEN tonen OCH kudden ännu. Tips?

Nu ska jag snart möta upp en kund (ett blivande brudpar) som jag sköter idé, styling, och dukning av bröllopsfest i slutet av september. Mer om det kan du läsa här.

Önskar er en fortsatt fin dag!

Kram Jannice