Grafiskt med värme

Det här fantastiskt vackra hemmet är Kajsa Cramers. Ni vet ikeatösen som blev konstnär och gjorde de här

vackra vaserna

!

Frida Ramstedt

gjorde reportaget som man kunde hitta i senaste numret av Femina och jag tänkte att det var ett perfekt hem att visa er och förklara vikten av balans i inredningen och varför det blir just så vackert.

Det är mycket vitt, kontrasterna hittar vi i det svarta MEN också i det mörkt bruna som jordar och lugnar det vita, tillsammans med det vackra trägolvet. Hade golvet också varit vitt, hade energierna känts rusande och inredningen alldeles för kall.

För att skapa god balans krävs också att man blandar mjuka former med kantiga och det har man verkligen lyckats med här. Fyrkantiga formerna hittar man i de grafiska tavlorna och en del av möblerna. Därför blir det extra fint med de mjukt formade Eamsstolarna och de runda lamporna och krukorna. Mattan ruffar också till den strama stilen genom sitt material.

Bilder publicerade med tillstånd avFrida Ramstedt, Trendenser.se

Sista saken jag vill poängtera med dessa bilder är vikten av gröna växter. Det KRÄVS alltid men ännu mer när man har en vit och svart (grafisk) inredning. Det mjukar upp och ger liv åt det strama, utan att för den skull förstöra stilen. Att sedan tillsätta brunt som färg eller träslag gör också att inredningen blir harmoniskt hållbar.

Fantastiskt vackert!

Kram på er! Jannice