Olika stilar i ett rum – 2

Då var det dags för stil nummer 2. Klassisk elegant stil, Kinesiskt porslin och lite mer Östermalmstant över det hela. I like! Denna inredningen hade vi tidigare i somras. Passar bra om sommaren och med lite brunt till blir det härligt även till höst och vinter. Blått tillhör vattenelement inom Feng Shui som även svart gör, så accentfärgen ger inget ytterligare element, så därför krävs god belysning och växter för att skapa god balans till denna stil och även något som jordar, så som mörkbrunt trä, ruffa material eller kantiga former.

Blandade ljus, lyktor och favoritvasen från Svenskt tenn på en Marockansk bricka ger ytterligare färg till inredningen. Den gråa väggen i vårt allrum (Grå Sky från Nordsjö) blir väldigt vacker ihop med det åskblåa i olika toner.

Ostindia servisen är som klippt och skuren till denna stil. Nu har jag bara använt mig av saker jag hade hemma för att bygga upp de olika stilarna, men hade jag investerat i något hade jag köpt ytterligare kuddar och några riktiga klassiker (vackra kinesiska urnor) för att ”klocka in” stilen perfekt!

Bilder: Simplicity

Min favoritkopp från mormor och morfar. Även klockan är något som ligger mig varmt om hjärtat. Passar i alla stilar och är en klassiker designad av Arne Jacobsen.

Japp mina vänner. Lite Kinablått, lite elegantare och klassiskt! Imorgon blir det lite mer naturtema… ni kikar väl in? Nu ska jag kila iväg och göra det sista på dukningen och stylingen av bröllopet jag håller i. I eftermiddag blir mina kunder herr och fru! Så kul jobb och det blir såååå fint! Bilder kommer!

Önskar er en fin lördag!

Kram Jannice