Matsal före- och efter

Idag bjuder jag på lite före- och efterbilder i vår matsal. Bilder som visar på hur vi sakta men säkert bygger upp vår inredning här hemma. Hittar mattan vi vill ha, byrån, tapeten m.m. Först hade vi ingen matta alls. Mycket var vitt, vitt utan att få någon kontrast. Men då jag inte hittat mattan jag vill ha, försökte jag jobba med kontraster i lampan, stolsdynorna och ljusstakarna istället för att allt inte skulle ”sväva”.

Sedan kom vår kära House Doctor byrå in i bilden och gav lite tyngd till allt det vita. Den randig mattan som ramade in matplatsen och lugnade rummet från all rusande energi och landade inredningen på något sätt.

Genom att jobba med färg på blombuketterna på bordet fick jag fram någorlunda kontrast ändå. I somras fick jag se tapeten Ypsilon från Boråstapeter som följde med i en inbjudan jag fick till ett pressevent. Jag kände direkt att det var DEN vi väntat på till vår matplats.

Maken tapetserade och vi båda blev supernöjda. Känns som en tavla i sig och jag vet faktiskt inte om jag ska hänga upp de andra igen. Jobbar hellre med läckra saker på bordet.

Just nu har Matti Klenells nya ljusstakar Nappula från Iittala fått ta plats! Här ser ni tapeten lite närmare och dess mönster. Det syns betydligt mer än på bilden, men utan att för den skull bli oroligt.

Som sagt, att skapa en inredning tar tid och inget man gör över en månad. Nu har vi snart bott här i två år och saker och ting börjar falla på plats och vi börjar finna det vi vill ha.

Nu ska jag jobba vidare här! Ikväll blir det ju föreläsning hos Blackballoon och deras höstevent! Roligt! Är det någon av er som ska dit? Alltid roligt att få träffa bloggläsare!

Kram Jannice

 1. Camilla skriver:

  Jättefin matta, var kommer den ifrån?

 2. Superfint är det! Dock måste jag bara fråga dig, du har fått mig väldigt intresserad av Feng Shui och jag undrar, skulle det inte passa med ett träinslag här (bara lite, typ ljusstakar eller något)? Tänker att det blir bäst balans om alla fem elementen är med? Eller har jag fel?

 3. Anna skriver:

  Du inspirerar mig – varmt tack för att du så generöst delar med dig!
  Din blogg och instagram är flitigt besökta av mig.

  Fråga: var har du köpt den svartvit-randiga mattan under matbordet?

  Ha en fin helg!
  Hälsar Anna

 4. Jättefint!! Gillar kontrasten med tapeten, mattan och den mörka byrån mot det vita. Ger ett mycket lugnare och harmoniskare intryck. Kram Sarah

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..