Lucia och en jul i lila

En fin Luciadag till er alla!! Hoppas morgonen börjat bra. Här har vi varit uppe och tittat på Luciatåg, ätit lussekatter och pepparkakor. En tradition som vi har och det är ju såååå roligt nu när man får dela den med ett barn.

Julen behöver inte vara röd. Det viktigaste är att man gör det mysigt på det sättet man vill och tycker passa ens stil.

Här ser vi ägaren av House Doctors hem till jul och visst är det smakfullt och inspirerande? Tonerna går i lila och det känns ombonat och mysigt med inslag av material från naturen.

För mig är den absolut vackraste granen kungsgranen, med sina gosigt tjocka barr och ursnygga gröna kalla färg passar den fint in i miljöer som här med en dovare färgskala. En kungsgran ger också en lite mer sofistikerad och elegant känsla. Så det beror helt klart på vad man gillar.

Den här kvisten med julkulor i har vi sett figurera på en hel del bloggar och Instagram under veckorna, men jag tycker det är snyggt och en liten kul och lekfull ide som sätter prägel på inredningen. Perfekt sätt att dekorera om du inte har plats för en gran eller inte tål den.

Önskar er en fortsatt trevlig Lucia! Ikväll blir det lillemans första Luciatåg på dagis och mamma kommer förmodligen släppa en tår eller två.

Kram på er! Jannice

PS. Bilderna är från Bo Bedre. DS.