En vit jul

Idag vill jag visa er inspiration när det kommer till vit juldekoration. Alltid lika elegant och alltid lika rätt. Kom ni ihåg att jag för en tid sedan visade er en liten glimt av detta ljuvligt juldekorerade hem. Visst är det väl vackert!? Hit skulle jag kunna flytta in bums. Sitta och läsa en bok, lyssna på julmusik och bara koppla av medan maten och julfixet görs av pyssliga och harmoniska Ernst. Visst går väl allt så lugnt och ser så lätt ut när han fixar?

Vitaste vitt, grönt och med guld, mässing och koppar som metall. Vansinnigt vackert och en klassiker som fungerar år efter år. Jag gillar när man skaffar sig fina föremål under åren och när man väl tar fram dem ur lådan när granen ska kläs, ska det kännas högtidligt och värdigt.

En enkel krans med granris och kottar, förgylls med ett vitt sidenband. Ofta hänger vi kransar på ytterdörren, jag förespråkar att vi hänger dem även inomhus. Själv tycker jag om att föra samman ett delat fönster med en rund krans i mitten. Att hänga en krans som här på bilden, på en vit dörr som man fäster blicken på dagligen, är fantastiskt fint!

Bilder: Martin Cederblad för Sköna Hem

När man inreder bara med vitt till jul är det enligt Feng Shui-synpunkt väldigt viktigt med god belysning, levande ljus. Mycket grönt i form av växter, ris, blommor och kransar. Glöm inte heller korgar eller mörkt träd som jordar och gör den vita inredningen varmare. Värme ger även fårskinnen och material som linne, ull och kashmir. Makalöst vackert!

Nu ska jag själv iväg och fixa de sista klapparna. Åka inom det stora varuhuset och köpa lite ljus. Jag ska även leta efter en vacker duk till självaste julafton! Någon som har tips?

Önskar er en fin start på denna vecka!

Kram Jannice