Formex pressfrukost

Tidig morgon och strax sätter jag mig på pendeln för att gå på Formex pressfrukost, träffa massa bloggkollegor och ägna hela dagen på mässan! Är du nyfiken på årets nyheter, trender och pristagare? Följ mig isf på

Design Day by Day

där jag direktbloggar hela dagen! Jag finns även på Instagram @addsimplicity för dig som hellre följer mig där.

Är du nyfiken redan nu? Här är en kort beskrivning om årets trender och tema för Formex januari 2013.

En ny tid och en ny säsong står för dörren. Efter den mörka vintern längtar vi efter en nystart, vårsolens första värmande strålar och dagsljusets känsla av hopp och liv. Formex tema i vår är ”Fresh”.

I vårens tema bildar trärena ytor, rotting och andra enkla, naturliga material basen, och mönstrade textilier med en artistisk touch bidrar med en upplyftande färgklick. Vattenfärgseffekter som doppats, sprayats, batikfärgats eller målats med svepande penseldrag i spontana mönster blir stora favoriter i en look som är naiv, men samtidigt sofistikerad, avskalad men fortfarande romantisk. Säsongens krispiga färgtema leker med sorbetpaletten; rosa, solgult och himmelsblått kombineras med en bas av vita nyanser, bruna naturtoner och matta metaller som guld och koppar.

– Säsongens tema ”Fresh” speglar en ny, modern och ljus känsla. Det är enkelhet med ett designstarkt uttryck och en stark trend som speglar både naturens nystart och vårt behov av omstart efter en lång vinter, säger Formex projektchef Chicie Lindgren.

Hoppas ni följer mig under dagen!

Kram Jannice